tiistai 12. elokuuta 2014

Mausteet - CODEX ALIMENTARIUS - Maailman Kauppa


Will Codex and the Drug Companies Raid the Spice Rack to Steal Your Eyesight?

Spices Board of India´an mukaan, maat kuten Englanti = United Kingdom = UK, Saksa ja Alankomaat ovat luopuneet mausteiden tarkoista puhtausmäärityksistä. The European Spice Association (ESA), sisältäen European Union´nin jäsenmaat, on tiedottanut "yrttien ja mausteiden vähimmäislaatuvaatimuksistaan". Tämä palvelee johtavana ohjeena laatuvaatimuksista EU´n jäsenmaissa.  EU´n on vielä viimeisteltävä mausteiden ja maustetuotteiden tarkat puhtausmääritykset.[9]  On todella huonoa, että tämä päättävä ryhmä ei saanut aikaan puhdasta, suhteellisen standardisoitua vientitavaratuotetta ilman Codex´ia.  Joten, koska Codex´issa on joitakin ratkaisevan hyviä puolia saada sovitettua yhteen vakuus siitä, että maahantuodut mausteet ovat puhtaita ja saastevapaita, ja voivat tieteellisesti todistetusti parantaa monia sairauksia, varsinkin silmäsairuksia, NHF näkee suoran tien  keittiömaustehyllystä farmaseuttisen lääketeollisuuden ´pyöröovelle´, ja toivoo voivansa patentoida nämä parantavar mausteet. Tämä huonontaa tavallisen ihmisen valtaa hoitaa omia sairauksiaan näitä mausteita käyttämällä, koska WTOlla on näin mahdollisuus hyötyihin ja lisääntyvään kontrolliin korkeimpana terveyttä hallitsevana yksinvaltiaana.  

Uhkana eivät ole ainoastaan lobbaavat lääkeyhtiöt, jotka säätelevät niiden käyttöoikeuksia, vaan myös tehokas keittiömausteilla paraneminen, ja myös säteilyttäminen, joka vähentää niiden ravintoarvoa.  Intialla on tällä hetkellä ongelmana mausteidensa puhtauden  yhteinäisyyden puute.  Kuten Kiinaakin, joka voi saada huonon maineen päästettyään kerran markkinoille epäpuhdasta tuotetta maailman kauppaan, heitä tullaan epäilemään ikuisesti. He ovat siksi viisaita, kun ottavat käyttöön standardit ja ohjeistukset monin tavoin, jos ne haluavat kasvattaa talouttaan maailmankaupalla. Tämä olisi kuitenkin voitu saada aikaiseksi ilman Codex´ia, ja se olisi pitänyt saada kansakunnille itsenäisesti. Mutta he ovat valinneet tämän tavan, ja National Health Federation (NHF) aikoo määrätä, miten tämä toteutetaan, ja kuten näemme mahdolliset  salakuopat ja tällä hetkellä "kulinaarisiksi" luetteloitujen parantavien mausteiden kontrolloimisen valvonnan puutteen. 

Intian mausteasian ehkä kaikkein tärkein asia on juuri se, mitä tapahtui, kun GlaxoSmithKline yritti saada patentoitua resveratrolin käytön diabeteksen hoitoon. Tässä tapauksessa uhattiin ottaa arvokas parannuskeino kuluttajien saatavilta ja antaa täydellinen kontrolli sen saamiseksi käyttöön lääkeyhtiöille ja lääkäreille. Samoin saattaa tapahtua kehittyvälle maustekaupalle, jolla on niin tehokasta parantavaa vaikutusta mahdollisesti sokeuttavaan silmäsairauteen kurkumiinilla, kurkumalla, saframilla ja rosmariinilla, jotka siis saatettaisiin näin määritellä lääkkeiksi. Jos NHF onnistuu välttämään tämän, niin parempi meille kaikille, jotka pidämme näköämme liian arvokkaana, että meidän pitäisi sietää häiriötä liiallisesta ja tarpeettomasta sääntelystä. NHF arvostaa tukeanne (http://www.thenhf.com/page.php?id=19), kun osallistumme moniin Codex-kokouksiin vuoden 2014 kuluessa suojellaksemme teitä ja perheitänne.


[1]  See "Saffron Stamens" page on Mountain Rose Herbs website: http://www.mountainroseherbs.com/learn/saffron_stamens.php, accessed on December 27, 2013.
[2] Pescosolido N, Giannotti R, Plateroti AM, Pascarella A, Nebbioso M, "Curcumin: Therapeutical Potential in Ophthalmology, " Planta Med., 2013 Dec 9.

[3] "PGRP-SC2 Promotes Gut Immune Homeostasis to Limit Commensal Dysbiosis and Extend Lifespan" ; publishing January 12, 2014 in Cell

[4]  Suryanarayana P, Saraswat M, Mrudula T, Krishna TP, Krishnaswamy K, Reddy GB,   National Institute of Nutrition (ICMR), Hyderabad, India, "Curcumin and turmeric delay streptozotocin-induced diabetic cataract in rats," Invest Ophthalmol Vis Sci., 2005 Jun;46(6):2092-9.
                                
[5] Piccardi M, Marangoni D, Minnella AM, Savastano MC, Valentini P, Ambrosio L, Capoluongo E, Maccarone R, Bisti S, Falsini B, "A longitudinal follow-up study of saffron supplementation in early age-related macular degeneration: sustained benefits to central retinal function," Evid Based Complement Alternat Med., 2012;2012:429124. doi: 10.1155/2012/429124. Epub 2012 Jul 18.                                                                                                       

[6] Tayebeh Rezaie1, Scott R. McKercher1, Kunio Kosaka2, Masaaki Seki1, Larry Wheeler3, Veena Viswanath3, Teresa Chun3, Rabina Joshi1, Marcos Valencia1, Shunsuke Sasaki4, Terumasa Tozawa4, Takumi Satoh1,4 and Stuart A. Lipton1, "Protective Effect of Carnosic Acid, a Pro-Electrophilic Compound, in Models of Oxidative Stress and Light-Induced Retinal Degeneration," Invest. Ophthalmol. Vis. Sci., November 27, 2012 vol. 53 no. 12 7847-7854, Published online before print October 18, 2012, doi: 10.1167/iovs.12-10793.                                     

[7]Allan Haberman , "GlaxoSmithKline Stops Development Of Resveratrol Drug SRT501," Haberman Associates
Consulting for Effective Life Science R&D and Partnering Blog, December 1, 2010.                                
[8] See"Uniform standards would help improve trade in spices," http://www.fnbnews.com/article/detnews.asp?articleid=34453&sectionid=11, accessed Monday, October 07, 2013.

[9] See "Quality Specifications," on Indian Spice Board website at: http://www.indianspices.com/html/spices_board_quality_spec.htm.

Disclaimer: Tämän artikkelin tarkoitus ei ole antaa lääketieteellistä neuvoa, diagnoosia tai hoitoa. Nämä esitetyt näkemykset eivät välttämättä vastaa GreenMedInfo´n tai sen henkilökunnan näkemyksiä. 

                                                   * * * * *

Rosmariinista muistin parantamiseen:  http://www.healthyandnaturalworld.com/scientists-find-sniffing-rosemary-can-increase-memory/?utm_source=getresponse&utm_medium=email&utm_campaign=healthy_natural&utm_content=Scientists+Find+Sniffing+Rosemary+Can+Increase+Memory+By+75%25+%28%2B+Loads+More+Health+Posts%29

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti