keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

TIETOJA MINUSTA , OMIA KOKEMUKSIA


Elämää jo melkoisen kauan tutkineena ja kokeneena viiden, nyt jo aikuisen, lapsen äitinä haluan jakaa kertyneitä kokemuksiani ja löytöjäni muillekin.
Koulutukseni vei minut apteekkiproviisoriksi. Jo opiskeluaikanani valitsin pääaineekseni kasvilääketieteen (= farmakognosian), koska rakastan luontoa ja sen parantavaa voimaa. Olen ollut jo pienestä lapsesta vegetaristi ja jatkanut sitä nyt hieman lipsuen viimeisiin vuosiin. Kouluaikana keräsin innokkaasti 200 kasvia koulutyönä ja lisää lääkekasveja farmaseutin tutkintoa varten. Rakastan eläimiä ja meillä on ollut lasten seurana 2 kissaa ja 4 koiraa perheenjäsenenämme.
Perheeni kanssa olemme viljelleet omakotitalon n. 1000 neliömetrin tontillamme ensin biodynaamisesti ja siirtyen vähitellen orgaanisemmalle linjalle. Sadot kasvimaalta elättivät 7-henkisen vegetaristi-perheemme oivallisesti läpi vuoden kun vielä keräsimme metsämarjat läheisistä puhtaista metsistä. Joskus satoa riitti myytäväksi asti.
Kiinnostuin vaihtoehtoisista hoitomuodoista mieheni kautta. Hän kannusti minua tutkimaan antroposifista lääketiedettä ja homeopatiaa. Matkustin opintomatkalle Saksaan Weleda-lääketehtaan kurssille Schwäbisch-Gmundiin. Varsinaisen homeopatiakoulutuksen aloitin vasta hoidettuani lapseni homeopaattisin menetelmin pienestä pitäen. Valmistuin homeopaatiksi vuonna 1993 saatuani sitä ennen jo vyöhyketerapian ja ravintoneuvojan opiskelut päätökseen.
Terapeuttina toimiminen on apteekkityön ohessa jäänyt vähäiseksi.
Päästessäni piakkoin eläkkeelle apteekkityöstäni aion toteuttaa "vanhan" unelmani tuoda kerryttämääni tietoa julkisuuteen. Olen Suomen FarmasiaLiiton, Suomen Homeopaattien, Luontaisterapeuttien KeskusLiiton ja Suomen Luontaisterveyden Liiton jäsen.
Haluan edistää varsinkin meidän suomalaisten tietämystä luonnollisista hoitomuodoista ja puhtaan ravinnon saatavuudesta jatkossakin myös lapsillemme ja lastenlapsillemme, huolehtia maapallomme ekologisesta terveydestä sekä kaikkien ihmisten henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista ikään ja rahapussiin katsomatta.

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Erityisen huolestunut olen tällä hetkellä lasten, nuorten ja vanhusten asemasta.

LAPSET tarvitsevat KAIKEN huomiomme, apumme ja välittämisemme, että heistä voisi kasvaa kunnollisia ja tunnollisia tulevaisuuden kansalaisia. Erityisesti on tärkeää pureutua KOULUKIUSAAMISEN lopettamiseen ja KOULUTUKSEN TASAPUOLISEEN saamiseen jokaisessa maamme kolkassa.

NUORENA oleminen ei tässä maassa tällä hetkellä todellakaan ole helppoa. - Esimerkiksi yläasteelta pääsevät, oppivelvollisuutensa suorittaneet nuoret, jotka eivät osaa suunnistaa ilman hyvää opastusta elämässään, ovat surkeammassa tilanteessa kuin maahanmuuttajamme. Omille nuorillemme ei näin laajoja ja perusteellisia selviytymisohjeita anna mikään virasto tai viranomainen, vaan kaikki pitää itse ottaa selville - tai sitten ei - ja HEITTEILLE JÄÄMINEN tapahtuu helposti. Suurissa kaupungeissamme on jokaisessa jo satoja asunnottomia, työttömiä nuoria. Heidän auttamisensa puute näkyy sitten alkoholi- ja huumeongelmina.
TÄHÄN ON SAATAVA KORJAUSTA HETI! Uhkana on kokonaisten sukupolvien elämän tuhoutuminen!
MIELENTERVEYSOMGELMAT lisääntyvät huolestuttavaa vauhtia.

VANHUSTEN tilanne ei näytä ruusuiselta toimimattoman terveydenhuoltomme takia.hoit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti