keskiviikko 11. elokuuta 2010

CODEX ALIMENTARIUS EU:ssa - - ALLEKIRJOITA


  Meillä on VAIN n. KAKSI VUOTTA AIKAA ilmaista mielipiteemme EU:n suunnitelmasta rajoittaa vitamiinien ja hivenaineiden saantia sekä luonnontuotteiden ja vaihtoehtoisten hoitojen, mm. homeopatian ym. CAM-terapioiden, valitsemisen oikeutta

  Me tarvitsemme päivittäin 90 erilaista ravintoainetta ja 60 eri mineraalia. Meidän maataloustuotteista saamiemme ravinteiden määrä on pudonnut esim. 1950-luvulta radikaalisti. Tähän on syynä tehoviljely lannoitteineen, hyönteis- ja kasvinsuojelumyrkkyineen sekä ilmansaasteet. Maaperä on imetty tyhjiin. Nyt EU samoin kuin Suomen THL olettavat, että saamme kaikki tarvittavat ravinteet ruoastamme. Näin varmasti Suomessa ajatellaan yleisesti. 
  Kuitenkin aiheesta tehdyt tutkimukset antavat aivan toisen kuvan, joka on silmät avaavaa tietoa:  esim.
 Rath Foundation :http://www4.dr-rath-foundation.org/newsletterlinks/faqs.html#1

  Nyt kun CODEX ALIMENTARIUS komissio EU:ssa päättää n. 2 vuoden kuluttua vitamiinien ja hivenaineiden päivittäisistä saantisuosituksista, meille kansalaisille on tärkeää perehtyä asiaan tarkemmin. Sillä saavatko päättäjämme kansallisella tasolla tarpeeksi tietoa näistä asioista ennen päätösten tekoa? Saammeko me vaikuttaa siihen tässä suomalaisessa demokratiassa tai sitten EUssa? Järjestetäänkö meillä kansanäänestyksiä tai kyselyjä?

  Useista eri lähteistä ilmenee tapa, jolla saantisuositukset aiotaan tehdä.(www.mercola.com, etsi ylhäältä sanalla CODEX). On mielestäni uskomatonta huomata, että niissä verrataan vitamiineja ja hivenaineita toksiineihin = myrkkyihin. Toksikologiaa jonkin verran opiskelleena tämä kuulostaa pahalta. Sillä myrkkyjen myrkyllisyyden arviointi tehdään riskiarvion perusteella. Eli annos, joka ei aiheuta myrkytysoireita tai muita havaittavia, (myrkkyjä koskien haitallisia) oireita, luokitellaan  turvalliseksi. Nyt tätä samaa toksisuuteen perustuvaa määritysmenetelmää, riskiarviointia, aiotaan soveltaa näihin elimistöllemme välttämättömiin ravinteisiin. Voiko näitä edes verrata myrkkyihin? Antaako tällainen arviointi oikeita tuloksia ravinteiden ollessa kyseessä? Tarvitseeko kehomme vain juuri näin minimaalisen määrän näitä elämällemme tärkeitä rakennusosia? Pysymmekö terveinä?
  Näinkö sairauskulujamme aiotaan vähentää ja sairauksia ehkäistä ennalta? Tässä taloustilanteessamme on tuskin varaa tällaisen riskin ottoon.

  Kuinka meidän urheilijat pärjäävät tulevaisuudessa näillä saantisuosituksilla? Kuinka Ranskan ympäriajoon osallistuvat pyöräilijät pärjäävät ruokalautaseltaan saatavilla vitamiineilla ja hivenaineilla? Kuinka paljon ruokaa he jaksavat ahtaa itseensä kilpailtuaan päivän etapin?.....Vai annetaanko heille poikkeuslupia??

  CODEX ALIMENTARIUKSESTA päättävien tulisi olla RAVINTOTIETEELLISEN TUTKINNON SUORITTANEITA todellisia asiantuntijoita, että voitaisiin taata tarpeellisten ravinteiden saannin määrät! Meidän lääkärimmekään eivät ole perehtyneet tarpeeksi tähän TIETEEN alaan. Mutta poliitikot EU:ssa ottavat tämän riskin harteilleen.

Tämä sama CODEX ajetaan läpi kautta koko maailman, ja sillä pyritään tasavertaistamaan koko maailman kansalaisten turvallisuus ja yhtäläiset standardit teollisuuksien käyttöön. - Tässä taitaa olla teollisuuksien, lääketeollisuus mukaan lukien, edut etusijalla - ei ihmisten turvallisuus ja terveys. Sairastuvuus ei maailmasta näillä suosituksilla tule suinkaan laskemaan vaan lisääntyy todennäköisesti rajusti. Mutta teollisuuden varat tulevat lisääntymään ja veronmaksajien kukkarot tyhjentymään. - Tämä on vakavan harkinnan paikka SUOMENkin päättäjille!!!!

   Nyt kun meillä on VIIMEINEN MAHDOLLISUUS VAIKUTTAA - TOIMITAAN!

ALLEKIRJOITTAKAA YSTÄVÄT PETITIONeita niin kauan kuin se on vielä mahdollista, sillä EU aikoo rajoittaa kansalaisten oikeutta mielipiteen ilmaisemiseen: Brüssels EU calls for curbs on citizen petitions: ...http.//www4.dr-rath-foundation.org/THE_FOUNDATION/brussels_...    : " EU sanoo, että kansalaisten ehdotuksia, jotka ovat "Unionin arvoja vastaan" - jotka, älkäämme unohtako tätä, ovat tosiasiassa vain itse Brüsselin EU:n määrittämiä arvoja - ei hyväksytä." ... Samalla pyritään rajoittamaan vetoomuksiin osallistumista säätämällä tietojen pakollista tarkkailua, joka  rikkoo allekirjoittajien henkilöllisyyssuojaa ja siten heidän oikeuttaan ilmaista demokraattista mielipidettään. Yli 300 000 allekirjoitusta sisältävät adressit on viranomaisilla oikeus tarkastaa ja lopettaa...jne.(linkin toiminta on nyt näköjään estetty)

Näillä seuraavilla linkeillä on mahdollista saada kokoon suuri määrä allekirjoituksia: 

    Lynne McTaggart kehottaa nyt kaikkia osallistumaan ja ilmaisemaan mielipiteensä näistä aikeista, ennen kuin on liian myöhäistä:   (http://community.wddty.com/blogs/lynnemctaggart/archive/2010/08/02/Not-my-problem.aspx ) osoitteissa:  

 http://www.consumersforhealthchoice.com/ (oikealta ylhäältä kohdassa  Sign Petition)   

 ja Alliance for Natural Health`in sivulla:    http://www.ipetitions.com/petition/anh-vitaminrestrictions/ (alhaalta, kohdasta Sign Petition)..                                                                                                        

   Itse en tee kotimaista adressia suomalaisille sivuille, mutta tätä artikkelia saa käyttää ja levittää kaikille mahdollisille asiasta kiinnostuneille.

Ravinteikasta loppukesää kaikille!
               


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti