lauantai 11. joulukuuta 2010

ENERGIAHOIDOT SUOMESSA - USKOMUSHOITOJA VAI TEHOKASTA PARANNUSTA?

25.11. 2010
Energiahoito voi olla vastaus kaikkiin sairausongelmiin                       

Mary Marsh, Ph.D. citizen journalist

(NaturalNews) Energiahoito perustuu siihen ajatukseen, että kehollamme on vaikeasti määriteltävä energiakenttä, jonka läpi energia virtaa. Jos tämä energia häiriintyy tai joutuu epätasapainoon seuraa kipua ja sairastumista. On olemassa useita tapoja tasapainottaa energia- eli bioenergiakenttä ja saada paraneminen aikaan. Puhumme joistakin näistä metodeista tässä.

Yksinkertainen energiaparannuksen muoto, joka on ollut käytössä todennäköisesti ihmiskunnan historian alusta lähtien, on rukous ja kätten päällepaneminen. Tutkimus osoittaa, että ihmiset, joitten puolesta rukoillaan joko kaukana tai panemalla kädet heidän päälleen, selviytyvät tavallisesti paremmin leikkauksista ja paranevat nopeammin. 

Kiinassa akupuntio ja aku-pisteiden painaminen kehittyivät ehkä niinkin aikaisin kuin varhaisella kivikaudella. Energia eli ”Qi” tasapainottui painamalla kehon pisteitä tai asettamalla niihin neuloja. Kliininen tutkimus (research) on osoittanut, että akupunktio (acupuncture) on tehokasta joissakin  tilanteissa. 

Vuonna 1972 
Dolores Krieger, Ph.D, RN  ja Dora Kunz kehittivät terapeuttisen kosketuksen (= Therapeutic Touch (TT))- metodin. TT on eräänlainen käsillä päältäpanamistekniikka. Sitä opetetaan yliopistoissa kautta maailman, ja sitä käytetään monissa terveydenhuoltolaitoksissa. TT:tä tutkitaan vakavasti muodollisissa ja kliinisissä tutkimuksissa, jotka toteavat sen hyödylliseksi kivun (pain) vähentämisessä, nopeuttamaan haavojen paranemista, auttamaan rentoutumisessa ja rauhoittaen kuolemassa.

 

Emotional Freedom Technique (EFT)´in kehitti Gary Craig  1990-luvulla. Sitä nimitetään joskus “emotionaaliseksi acupainannaksi” (acupressure), koska se sisältää kehon (body) tiettyjen pisteiden naputtelun. Tämä on niin yksinkertaista, että pikkulapsetkin voivat oppia sen nopeasti ja helposti. EFT auttaa onnistuneesti käsittelemään trauman jälkeistä stressisairautta (= Post Traumatic Stress Disorder (PTSD), addiktioita, fyysistä kipua, ihmissuhde ja talousasioita ja paljon muitakin ongelmia. Tosiasiassa siitä sanotaan, että ”Koeta sitä kaikkeen!”. Joskus pitkäaikaiset ongelmat katoavat minuutissa eivätkä palaa enää koskaan, ja niitä kutsutaan “yhden minuutin ihmeiksi”.  


Parantavat Koodit (=The Healing Code)-järjestelmän kehitti
Alex Loyd, PhD ja ND, joka rukoili 12 vuotta vastausta vaimonsa masennukseen. He olivat käyttänee rukousta (prayer), EFT´iä ja monenlaisia muita systeemejä ilman mitään pitkäaikaisvaikutusta. Lopulta vuonna 2001 hän sai idean The Healing Codesta. Lyhyen ajan kuluessa masennus katosi eikä ole enää palannut. Vuonna 2004 hänen avustajakirjailijallaan Ben Johnsonilla, MD, DO, NMD oli juuri diagnosoitu Lou Gehrig'in tauti eli ALS. Tri. Ben alkoi käyttää Parantavia Koodeja; kolmen kuukauden kuluttua olivat kaikki hänen oireensa kadonneet eivätkä enää palanneet, ja tämä on ennen kuulumatonta ALS´issa.

Molemmilla miehillä on lääketieteellinen tausta ja he halusivat testata tuloksensa. He valitsivat  Heart Rate Variability (HRV)-analyysin, joka on lääketieteellinen testi, joka mittaa stressiä autonomisessa hermojärjestelmässä (nervous system). Länsimainen lääketiede on tullut siihen käsitykseen, että stressi on kaikkien ongelmien perusta, joten siis, jos kehon stressi vähenee, kaikkien ongelmien pitäisi parantua. On dokumentoitu, että Parantavat Koodit vähensivät stressiä 20 minuutissa ja tasapainottivat epätasapainossa olevan autonomisen hermojärjestelmän ja saivat tasapainotilan kestämään 24 tunnin ajan tai pidempäänkin. Tämä on todella ihmeellistä. Tasapainon säilyttäminen näyttää olevan pitkäaikaisen paranemisen avain. Muut menetelmät (methods) eivät pitäneet jatkuvaa tasapainoa niin hyvin kuin Parantavat Koodit.

Onkohan tämä vasta alkua? Voisiko tämä olla ensisijainen puolustusmenetelmämme mitä tahansa kohtaamaamme ongelmaa vastaan? Nämä tekniikat ovat pohjimmiltaan ilmaisia, näyttävät auttavia mitä erilaisimmista ongelmista kärsiviä ihmisiä, eivätkä ole koskaan aiheuttaneet harmia kenellekään ja ovat muuttaneet elämiä parempaan suuntaan. Ne näyttäväkin lisätutkimusten arvoisilta.

Lähteet kirjoitukseen:

1.
http://www.mentalhelp.net/poc/view_...
2.Dr. Keith alternative-doctor.com/blog/does-prayer-heal-disease...-really/
3.
http://en.wikipedia.org/wiki/Acupun...
4.www.therapeutictouch.org/what_is_tt...
5.http://www.masteringeft.com/History...
6.Kirja: The Healing Code, by Alex Loyd and Ben Johnson

Lähde: http://www.naturalnews.com/030510_energy_healing_medicine.html


Energialääketiede on erittäin paljon tutkittua muualla maailmassa, Suomi kulkee näissä tutkimuksissa pahasti jälkijunassa. Kaikille, jotka tästä edes puhuvat, nauretaan julkisesti ja väitetään uskomushoitoihin uhurahtaneiksi. Olisi kuitenkin todella korkea aika meidänkin tutkijoiden perehtyä asioihin ennen kuin arvostelevat mitään, mistä eivät tiedä mitään. 

Neljä hyvää teosta, joita ei ole suomennettu:
      
-    Vibrational Medicine, Richard Gerber, M.D.

-    Virtual Medicine, Prof. Keith Scott-Mumby MB ChB,M.D., Ph.D.

 -    The Spontaneous Healing of Belief (Shattering th Paradigm of False Limits), Gregg Bradon 

  -    Spontaneous Evolution - Our Positive Future (and a way to get there from here),Bruce H.         Lipton, Ph.D., and Steve Bhaerman

EFT-kirjan voi ostaa suomeksi Lootus-kirjasta. Siitä selviää, että amerikkalaiset Vietnamin-sodan veteraanit on jätetty Amerikass oman onnensa nojaan. Ainoa keino, mikä heidän traumojensa jälkeisiin vakaviin ongelmiin, on auttanut on ollut EFT. He ovat eläviä esimerkkejä energialääketieteen tehosta, jota virallinen lääketiede yrittää mollata, koska ei voipatentoida menetelmää Big Pharman osakkaiden voitoiksi.

The Healing Code, Dr. Alex Loyd and Dr. Ben Johnson  kirjan voi tilata englanniksi esim. Amazon-kirjakaupasta netistä. Se kertoo rukouksen ja energiakeskusten aktivointimenetelmästä, jolla on saatu hyviä tuloksia ihmisillä, joilla on joko henkistä tai fyysistä stressiä, joka sitten aiheuttaa erilaisia kroonisiakin sairauksia. Siitä on saatu apua esim. myös addiktioihin. Menetelmä pureutuu sairauksien takana oleviin syihin.   
                                                                 * * * * *

4 kommenttia:

 1. Blogissani omani/äitini kokemus energiaparannuksesta.
  http://rollit4.blogspot.com/2010/10/vereenpaineesta-osa-2-ja.html

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kaisu, kun jaoit kokemuksesi!
  Niin paljon on todellakin maailmassa sellaista, jota tiede ei ole pystynyt (vielä) todentamaan. - Silti saamme iloita äitisi kaltaisista tapauksista, joissa apu tulee lääketieteen ulkopuolelta! Meidän pitää säilyttää tämä hoitojen valinnan vapaus!

  VastaaPoista
 3. Nämä Healing codes eli paranemisen avain suomeksi ovat todellakin kaiken parantamisen äiti!!! Olen saanut niiden avulla noin puolessa vuodessa muutettua todella syvälle juurtuneita vääriä uskomuksia itseeni, terveyteeni ja elämääni liittyen! Olen aivan täysin uusi ihminen! En voi kuvailla, millä tavalla ne auttoivat, ne vaan auttoivat! Aluksi tulee valtava pahenemisreaktio, kun ongelmat ikän kuin nousevat pintaan, sitten alkaa paraneminen. Sitten yhtäkkiä ongelma on poissa ja uskomus vain muuttuu! En pysty sanoin kuvailemaan, miltä tuntuu, kun koko elämäni uskomat ajatukset vain katoavat taivaan tuuliin ja saa kokea uskomattoman vapauden ja sisäisen rauhan! Olen mainostanut näitä koodeja kaikille jotka hiukankin kuuntelevat! Haastan jokaisen kokeilemaan! Mitään et menetä paitsi 6 minuuttia aikaa päivässä elämästäsi, ja sillä hinnalla voit parantaa minkä tahansa vaivan! Uskomatonta!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, että kerroit kokemastasi!! Ihanaa, että sait avun!

  Niinhän tri. Ben Johnsonkin parantui ALS-taudista, johon nykylääketieteellä ei ole parannuskeinoa!

  Nythän Alex Loyd´in ja tri Ben Johnson´in kirja on saatavilla suomeksikin: Parantavat Koodit

  VastaaPoista