keskiviikko 5. marraskuuta 2014

MIKSI vitamiinit eivät imeydy?Tämä ESTÄÄ vitamiinien imeytymisen kehoosi..…3 syytä, miksi kehosi ei pysty käyttämään ruoasta saatavia vitamiineja Tiesitkö, ettei kehosi pysty ottamaan vastaan vitamiineja, ellei sinulla ole: 
                           a) tarpeeksi hivenaineita, ja ... 
                           b) tarpeeksi hivenaineita oikeina annoksina?

Okei, voit käyttää päivittäiset saantisuositusten suosittelemat määrät (=RDA´t) vitamiineja (joko ruoasta tai  lisäravinteina). Mutta: ellei sinulla ole myöskin hivenaineiden saanti tasapainossa, kehosi ei yksinkertaisesti pysty käyttämään hyväkseen näitä vitamiineja. 

 

Oikein – kehosi ei pysty absorboimaan vitamiineja, jos sinulla on vajausta  mineraaleista


Tuoreet hedelmät ja vihannekset olivat aikaisemmin täpötäynnä hivenaineita. Mutta niin ei ole ollut enää ainakaan 80 vuoteen (USAssa). 

Jo vuonna 1936,  USAn  Department of Agriculture (USDA) (perustuen maineikkaisiin akateemisiin tutkimuksiiin Yale´n, Rutgers´in, Johns Hopkins´in ja Columbia´n yliopistoissa) varoitti hivenaineiden puutteista  maaperässä, joissa hedelmät ja kasvikset oli  kasvatettu.  Eräs tutkija – tri. Charles Northern lähetti julkisuuteen tämän tuhoa ennustavan varoituksen:
“ . . . Lukemattomat ihmisten sairaudet ovat peräisin siitä tosiasiasta, että Amerikan maaperä on köyhtynyt, eikä enää tarjoa kasviperäiselle ihmisten ruoalle ja heidän terveydelleen välttämättömiä hivenaineita. Miljoonat hehtaarit eivät enää sisällä arvokkaita hivenaineita ... Ei kuitenkaan tiedosteta yleisesti, että vitamiinit kontrolloivat  kehon hivenaineiden saantia, ja hivenaineiden puuttuessa ne eivät pysty täyttämään tehtäväänsä. Vitamiinien puuttuessa elimistö voi käyttää joitakin hivenaineita, mutta hivenaineiden puuttuessa vitamiinit ovat käyttökelvottomia.    ”
Näin oli yli 80 vuotta sitten. Siitä lähtien ongelma on vain pahentunut.

Yksi, vuonna1992 pidetty Earth Summit´in, raportti arvioi Pohjois-Amerikan maaperässä tapahtuneiden hivenainemäärien alenemisen 85 prosenttiseksi. 7 vuotta myöhemmin,1999, eräs Rutgers University´n tutkimus paljasti hivenainepitoisuuden myynnissä olevissa hedelmissä ja kasviksissa olevan vähemmän kuin 16%  normaaleista, luonnollisesti kypsyneissä orgaanisesti kasvatetuissa tuotteissa, ja vitamiinien tuottamiseen tarpeelliset hivenaineet puuttuivat tädellisesti.    

Koska hivenainepitoisuus määrittelee vitamiinipitoisuuden (ja siksi myös sen, kuinka paljon vitamiineja kehosi pystyy käyttämään ruoasta hyväkseen), kaupallinen tuote ei ole lähelläkään terveellistä, kuten se aikoinaan oli!

3 syytä, miksi nykyaikaiset menetelmät ovat käyttäneet loppuun maaperän vitamiinit ja ravintoaineet.

1. Tulvavesien patoaminen. Voimakas tulvavesien kontrollointi ja luonnollisten tulvien vähentäminen. Voimme pitää tätä hyvänä ideana, mutta tilanne ei välttämättä ole näin, koska tulvavedet itseasiassa kuljettavat elintärkeitä kivennäisravinteita takaisin maaperään. Näissä mineraaleista  vajaissa maaperissä kasvaneet kasvit olivat aina lisääntyvässä määrin kykenemättömämpiä ottamaan ravinteita käyttöönsä ja tarjoamaan niitä sitä kautta meidöän ruokapöytiimme.     

2. Ei lepoaikaa.  Modernit maanviljelymetodit eivät anna maaperän levätä. Toisin kuin esi-isämme, nykyajan maanviljelijät käyttävät samoja peltoja vuosi vuoden jälkeen, eivätkä vaihtele niitä (= vuoroviljely). Tämä verottaa maaperää, eikä anna sille mahdollisuuttta ottaa takaisin ravintoaineita ympäristöstä (katso #1).

3. Suurempia, nopeammin, tuhohyönteisiä kestäviä. Lisätäkseen tuottoaan ovat maanviljelymenetelmät ainakin jo viimeisten 80 vuoden aikana keskittyneet kasvattamaan suurempia määriä, nopeammin kasvavia ja yhä enemmän tuholaisia kestävä ravintoaineita. Tämä pakottaa kasvit ottamaan maaperästä irti suurimman mahdollisen määrän ravinteita mahdollisimman lyhyessä ajassa.  

Lisätään tähän vielä kiire saada sato myyntipisteisiin ruoan prosessoinnista nopeasti ...  kuten korjaamalla elintarvikkeet ennen niiden kypsymistä, pitkät laivamatkat ja säilytykset, ja keittäminen, pakastaminen tai säilöminen (ja muut prosessointimenetelmät), ja niin ei olekaan ihme, että ns. terveysruuista puuttuu vitamiineja ja kivennäisaineita.

Tämä on iso ongelma  –  kuten yllä olevassa lainauksessa sanotaan  –  jos kehostasi puuttuu kivennäisaineita, ovat vitamiinit hyödyttömiä. Kehosi ei yksinkertaisesti saa vitamiineja toimimaan, jos sillä ei ole riittävästi kivennäisaineita oikeissa mittasuhteissa. Tämän vuoksi Nobel-palkinnon voittanut tiedemies Linus Pauling letkautti kerran kuuluisaksi tulleella lauseellaan:

 “ Kaikki sairaudet voidaan jäljittää, jokainen sairaus ja jokainen vaiva johtuu kivennäisaineiden puutoksesta.


Tämä tilnne aiheuttaa myös kivun!

Erityisesti kipu nivelissä ja niveltulehduksessa. Katsohan: luusi ja rustosi rakentuvat ainakin 12:ta  kivennäisaineesta. Jos et saa näitä kivennäisaineita ravinnostasi (kuten et todennäköisesti saa, koska ne puuttuvat maaperästä), luusi heikkenevät, niveliä kolottaa ja sinä kärsit.
mineral deficiency
Hyvä uutinen on se, että tämä tilanne on helppo korjata. Seuraavalta sivulta löydät, kuinka voit saada kaikki tarvittavat elintärkeät hivenaineet saavuttaaksesi optimaalisen terveyden, ja lisäksi 3 uutta löytöä, jotka pysäyttävät tulehduksen ... rakentavat uudestaan ruston ... herättävät henkiin nivelten liikkuvuuden ja poistavat kivun 30 päivässä tai jopa nopeammin. 
Click here to become pain free in 30 Days or Less

- Tämä artikkeli perustuu  lainauksiin kirjasta, joka on äskettäin päivitetty, The Calcium Lie 2, ja jonka on kirjoittanut tri. Robert Thompson M.D..
- Niin kauan kuin kirjoja riittää, voit saada sen tästä linkistä ilmaiseksi, vain postituskuluilla:  While supplies last you can get a free copy here.


                                                         * * * * *

Kirjan voi ostaa myös:  http://www.amazon.com/The-Calcium-Lie-II-Imbalances/dp/0988386658

Mistä johtuu ja mitä vitamiinien ja kivennäisaineiden puute voi aiheuttaa:
http://www.naturalnews.com/047447_pharmaceutical_drugs_immunosuppression_viral_pandemic.html

 http://elamakasissamme.blogspot.fi/2013/06/psykiatrian-kasikirja-dsm-5-ja-lasten.html

http://elamakasissamme.blogspot.fi/2014/01/hampaat-ja-kookosoljy-2.html 

 http://elamakasissamme.blogspot.fi/2009/10/ravitsemushoidosta-uusia-suosituksia.html

http://www.naturalnews.com/047342_pharmaceuticals_toxic_chemicals_environment.html 

 http://elamakasissamme.blogspot.fi/2012/03/nain-amerikassa-miten-meilla.html

http://elamakasissamme.blogspot.fi/2011/05/ravinto-tanaan-ja-1950-luvulla.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti