keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Stafylokokki-infektiot ja lavendeliöljy

Lavendeliöljy tepsii sellaisiin Stafylokokki-tulehduksiin, joihin Big Pharma´n lääkkeet eivät tehoa 

Lavender Oil Treats Staph Infections Big Pharma Drugs Are Unable to TreatAnnetaan terveyden vapauden kaikua


Lavendeli on ollut kauan suosikkikasvi eteeristen öljyjen käytössä ja myöskin ihanan tuoksunsa takia tuoksupusseissa. Sillä on oivallista ja miellyttävää vaikutusta, mutta tällä vaatimattomalla ja helppokasvuisella  kasvilla on salaisia kykyjä, joita moderni lääketiede ei pysty tarjoamaan. Muitten hyödyllisten ominaisuuksiensa lisäksi lavendeli pystyy vastustamaan lääkkeille vastustuskyvyn kehittäneitä Stafylokokki-infektioita  drug resistant staph infections (MRSA) ja sieni-infektioita.

Eivätkä lavendelin terveyshyödyt lopu vielä tähän.Se on yksi luonnon suurista lahjoista, ja sen kaikki mahdolliset hyödyt luetellaan seuraavassa: 
 • Lääkkeille resistentin kehittäneiden tulehdusten hoito
 • Sienitulehdusten hoito
 • Kivun lievitys
 • Unettomuuden hoito
 • Hermoja vahvistavana lääkkeenä: Helpottaa tunnetusti migreenejä, hermojen loppuunkulumista, ahdistuneisuutta ja masennusta  
 • Hengitysteiden ongelmiin: astmaan, keuhkoputkentulehdukseen, poskiontelotukkeutumisiin, kurkunpään tulehdukseen, risatulehduksiin ja muihin hengitystieongelmiin 
 • Verenkiertoon
 • Ruoansulatusta parantamaan: Voi auttaa koliikissa, oksentamisessa ja ilmavaivoissa 
 • Immuunijärjestelmän tehostamiseen
 • Hyttysten ja koitten karkoitukseen
 • Vähentää dementiapotilaitten levottomuutta
 • Alopecia Areata (Autoimmuunisairaus, joka aiheuttaa hiusten putoamisen laikkuina)
 • Kynsisieniin
 • Jalkasieneen
 • Iho-ongelmiin

 

LAVENDELIÖLJY

Yleisimmin käytetty lavendeli-valmiste on Lavandula angustifolia´sta saatava eteerinen öljy, joka tunnetaan englanniksi yleisesti lavendelina tai tavallisena lavendelina. On olemassa 39 eri lajia lavendelia ja useimpia käytetään samalla tavalla. Koska  L. angustifolia on yleisimmin käytössä ja eniten tutkittu, tämä artikkeli käsittelee erityisesti sitä, ellei toisin mainita.
 .
Öljyä käytetään sekä tuoksuna että paikalliseen käyttöön. On esitetty väitteitä, että tämä öljy aiheuttaa joillekin ihmisille allergiaa iholle levitettynä. Kuitenkin useat näistä väitetyistä esimerkeistä näyttävät keskittyvän yksittäiseen kemialliseen aineeseen, jota lavendeliöljystä pystytään eristämään, eikä siis kokonaisöljyyn itseensä. Yksittäiset, kasveista eristetyt kemikaalit voivat osoittautua vaarallisiksi, vaikka  niiden symbioottiset vaikutukset rinnastettaessa kokonaiskasvimateriaaliin ovatkin turvallisia.    

Linalolia ja linalyyliä on eristetty lavendeliöljystä ja niitä on pidetty sen aktiivisina ainesosina. Tässä artikkelissa mainitut vaikutukset liittyvät kuitenkin lavendeliöljyyn kokonaisuudessaan, eikä siitä eristettyihin yksittäisiin  kemiallisiin yhdisteisiin.

 

Lääkkeille vastustuskyvyn kehittäneet bakteeritulehdukset

MRSA´sta, = methicillin-resistant staphylococcus aureus (= meticilliinille vastustuskyvyn kehittänyt Stpahylococcus aureus), on tullut arkipäivää. Se sai alkunsa sairaaloista antibioottien liika- ja väärinkäytöstä ja siitä on tullut hallitsemattoman virallisen lääketieteen  symboli. Antibioottien käyttö stafylokokki-infektioiden hoidoksi on kehittänyt sairauden, joka on paljon pahempi kuin itse sairauden alkuperäinen muoto. 

Monet tutkimukset ovat osoittaneet lavendeliöljyn kyvyn hoitaa sekä stafylokokki-infektioita että MRSA´ta. Yleisimmin on käytetty L. angustifolia´aa. Ainakin yksi tutkimus käsittelee kolmea muuta vaihtoehtoa:     L. latifolia, L. stoechas ja  L. luisieri. Siinä todettiin nämä kaikki tehokkaiksi, mutta siinä huomattiin myös, että eri lajien yhdistelmät osoittivat tuottavan jopa parempaa parantavaa vaikutusta.

Kaikkein mielenkintoisinta kuitenkin on se, että lavendeliöljyn on todettu oleva 100 %:sesti tehokkaampaa laboratiriotutkimuksessa hoitamaan myöskin joitakin tartuntatauteja. Tämä tarkoittaa sitä, että sitä voitaisiin käyttää stafylokokki-tartuntoihin, joihin lääkkeet eivät tehoa.Tästä saakin aiheen esittää kysymyksen, miksi MRSA-tapauksissa sairaalat antavat ihmisten kärsiä ja kuolla, eivätkä yritä käyttää tutkitusti tehokkaiksi todettuja luonnonaineita kuten lavendeliöljyä ja manuka oil.

Vaikka sitä bakteerien kokonaisaluetta, joihin lavendeliöljy tehoaa, ei tunneta, se tehoaa moniin bakteereihin. Jos haluat kokeilla sitä, varmistu ensin, ettet ole allerginen sille levittämällä pieni määrä öljyä normaalille iholle. Jos et saa pahaa reaktiota — ja hyvin harvat saavat  —  niin sivele sitten öljyä tulehtuneelle alueelle.

 

Sieni-infektiot

Sieni-infektiot voivat olla vaikeimmin hoidettavien ongelmien joukossa, ja se voi olla kohtalokasta, erityisesti niille, joiden immuunipuolustusjärjestelmä on vaarantunut. Sieni, Candida albicans, elää normaalisti ihmisen suolistossa, muodostaen symbioottisen suhteen kanssamme.Se aiheuttaa harvoin ongelmia ellei suoliston eliöstötasapaino ole häiriintynyt — ja se syntyy yleisesti, kun antibiootteja määrätään käytettäväksi. Se aiheuttaa sienitukehdukset naisille sekä sammaksen, jonka kehittää suussa esiintyvä C. albicans.

Vaginal yeast infections Emätintulehduksia voidaan hoitaa suihkuttamalla lavendelinkukkateellä. (Itse aikoinaan tein tämän kamomillateellä kertakäsittelyllä. Suom. huom.) Koska konsentraatio tällöin on alhainen, hoito saattaa vaatia useampia kertoja. Yhä parempaa: lavendelinkukkateen juominen heti kun huomaat, että samanlainen tulehdus kuin antibiootin käytöstäkin saattaa olla tulossa, voi auttaa.

Kynsisienitulehduksia ja jalkasientä voi hoitaa heti niiden ilmaannuttua käyttämällä lavendeliöljyä paikallisesti.

 

Hyödyt sydämelle

Lavendeliöljyä on käytetty sen tuoksun takia, aromaterapiassa aromatherapy, ja sen on dokumentoitu parantavan sydämen terveyttä. Se vähentää tulehdusta, joka on yhteydessä sydäntauteihin, estämällä kortisolia. Verenkierto, mitattuna ´coronary flow velocity reserve (CFVR) ´, paranee, parantaen näin happipitoisuutta elimistössä, ravinnon saantia ja jäämien poistumista soluista.

Nämä hyödyt todettiin, kun käytettiin 4 tippaa aromaterapeuttista eteeristä lavendeliöljyä 20 millilitrassa kuumaa vettä ja hengittämällä tätä höyryä 30 minuutin ajan sisään keuhkoihin.

 

Parantaa ruoansulatusta, ilmavaivoja, pahoinvointia

L. angustifolia´aa on käytetty kauan aikaa ruoansulatusta parantavana aineena. Se parantaa ruoansulatuselinten alueen liikkuvuutta ja parantaa ruoan läpikulkua suolistossa. Ruoansulatusnesteen  tuottaminen, mukaanlukien sappi, lisääntyy, ja tämä parantaa ruoansulatusta sekä ravintoaineiden imeytymistä.  Koliikki, oksentelu ja ilmavaivat ovat helpottuneet lavendelin käytön seurauksena.

Mielenkiintoinen hyöty on se, että lavendeli estää hellävaraisesti patogeenien kasvua, mutta erään tutkimuksen mukaan se ei haittaa hyviä bakteereita.  Kuinka se pystyy erottamaan haitalliset bakteerit hyödyllisistä on mysteeri!

Ruoansulatusta parantamaan lavendeli(öljyä) voidaan käyttää teenä.

 

Nukkuminen

Lavendelin on huomattu kauan aikaa rauhoittavan ja auttavan lievään nukkumattomuuteen.  Sen käyttäminen tähän tarkoitukseen saadaan yleisimmin aromaterapeuttisella hoidolla. Lavendelin sisäänhengittämistä on käytetty onnistuneesti geriatrisilla potilailla korvaamaan unilääkkeitä. Potilaat nukkuivat yhtä pitkään ja heidän unensa oli parempilaatuista. Heidän päiväaikainen hereilläolonsa ja valppautensa parani merkittävästi.eikä mitään haittavaikutuksia raportoitu.

Pieni kliininen koe, joka kattoi 245 yötä vanhemmilla potilailla, havaitsi, että ne, jotka saivat lavendelituoksuöljyä, nukkuivat paljon paremmin. Lavendeliöljyä saaneista 72% nukkui hyvin, kun taas vain 11% kontrollihenkilöistä nukkui hyvin.

On vaikeaa ymmärtää, miksi kukaan haluaisi ottaa unilääkettä kokeilematta ensin lavendelia!
http://www.greenmedinfo.com/blog/lavender-effective-against-drug-resistant-staph-infection


Lähde:
http://www.realfarmacy.com/

                                                                   * * * * *

 http://www.realfarmacy.com/essential-oils-cancer/

Antibioottien teho hiipuu - "Maailma on matkalla aikaan, jossa tavalliset taudit tappavat." :
 http://www.hs.fi/kotimaa/a1451189919458

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti