Inhottava totuus: Sitruunahappo saadaan geenimanipulaatiolla kasvatetusta mustasta HOMEESTA, eikä hedelmistä!
Mistä ruokasi onkaan tehty? Kokeileppa ajatella teollisia, geenimanipuloituja home-eritteitä, kloorihappoa, elohopealla saastunutta syövyttävää soodaa, ferrosyanidia... ja tietenkin paljon geenimanipuloitua maissia.
Jos yleiset ainesosat, kuten "sitruunahappo" ja "askorbiinihappo" kuulostavat sinusta tarpeeksi normaaleilta ja tutuilta, ja että käytännöllisesti katsoen loihdit silmiesi eteen kuvan kukoistavasta puutarhasta, jossa nämä hedelmät ovat kasvaneet – niin mietipä vähän.
Kuvittele sen sijaan teollisuuslaitosta, jolla on sopimusluonnokset, jotka on kehitelty laboratorioissa, tuotettu luikertelevissa putkissa pidikkeineen, tankkeineen, venttiileineen, piippuineen ja muine vehkeineen luomaan kiemurtelevia ja hämmentäviä tri.Seuss´in juttuja. Koska kuitenkin nämä yleiset - melkein joka paikassa esiintyvät - ainesosat eivät tule sieltä, mistä kuvittelisit (eli yksinkertaisesti sitrushedelmistä).
Sen sijaan, massatuotettuihin
sitruuna- ja askorbiinihappoihin on kätketty geenimanipuloituja ainesosia hidden GMO ingredients ,jotka saattavat tietojen mukaan aiheuttaa allergisen reaktion joissakin herkissä kuluttajissa. Lisäksi nämä molemmat aineet lisäävät
bentseenin, tunnetusti ihmisille syöpää aiheuttavan aineen, syntymistä
known accomplices to the creation of benzene – a known human carcinogen – ruoka- ja juomatuotteissa yhdessä
natriumbentsoaatin kanssa.
Saat vapaasti tutkia näistä blogeista
blogs ja keskustelupalstoilta
forums sitruunahaposta allergisia reaktioita saaneiden tai sitä sietämättömien, homeita tai sieniä sekä/tai maissia sietämättömien ihmisten valituksia:
citric acid itself,
mold & yeast and/or
corn. Ruoassa olevalle sitruunahapolle, tai muulle sen ainesosalle
allergiselle
, voi aiheutua seuraavanlaisia oireita:
can trigger such symptoms as:
vatsakipua, suu-ongelmia, päänsärkyä, ripulia, oksentamista, kramppeja, nokkosihottumaa, mustat renkaat silmien alle ja/tai iholäiskiä.
Kuitenkaan useimmat ihmiset eivät ole allergisia sitruunahapolle, eikä heille tule havaittavia kielteisiä vaikutuksia sen syömistestä. Mutta tämä toimii järkyttävänä muistutuksena siitä, että se, mitä sitten syömmekin, saadaankin
keinotekoisesti tuotetuista ravintoaineista - jotka on pantu kokoon peukaloiduista vermeistä, joissa on moninaisia, pitkälle prosessoituja ainesosia, joita käytännöllisesti katsoen kukaan ei edes huomaa ja joista vain harvat edes tietävät yhtään mitään.
Otto Von Bismarck famously quipped
Otto von Bismark sutkautti kuuluisan lauseensa 1800-luvulla, että
" Lait ovat kuin makkaroita, joitten valmistaminen on paras jättää näkemättä."
Mutta nykyään on loputon joukko ruokia, jotka voivat saattaa kuluttajat hämmennyksiin tai he inhoaisivat niitä, jos he näkisivät miten ne valmistetaan. Teolliset ruoanvalmistusprosessit ovat tehneet tarpeettomiksi kaikki ruokatavarakaupat, jotka olivat täynnä tuotteita, joitten ainesosia tuskin pystyi löytämään edes makkaroitten sisällöstä.
- Sitruunahappoa: käytännöllisesti katsoen kaikissa kauppojen hyllyissä olevissa tuotteissa
Sitruunahappo on niin yleistä, että sitä löytyy käytännöllisesti katsoen kaikenlaisista ruokatavaroista, koska sitä käytetään niissä säilöntäaineena – ja se pidentää tuotteiden myyntiaikaa ja estää niiden pilaantumista – samalla, kun se tehostaa niiden happamuutta ja kevyesti hapanta makua, joka antaa kaikenlaisille "luonnollisenkaltaisille" ja täysin keinotekoisille ruoille ja virvoitusjuomille "piristävää" ´potkua´.
Senkin uhalla, että sen tiedetään olevan peräisin salatusta geenimanipulaatiotuotteesta, ja sitä löytyy jopa kirjallisen todistuksen saaneista "orgaanisista" ruuista – ja
USDA ja
FDA ovat antaneet hyväksyntänsä sen läsnäoloon näissä ruoissa
USDA and FDA allow it to be in there.
Sitruunahaposta ei ole tulossa kiistanalaisena aineena vältettävää lisäainetta, vaan sen sijaan trendi, jolla saadaan aikaan trendi valmistaa voimakkaanmakuista suosikkiruokaa. Sitä juhlitaan yhä enemmän, koska se auttaa tasapainottamaan "kaikki viisi eri makua"
increasingly celebrated for helping to bring a balance of “all five flavors” lukemattomissa ravintolaruuissa ja esipakatuissa prosessoiduissa ruuissa – ollen korvaamattomia jopa kuuluisuuksille ja TVn kilpailujen keittiömestareille.
Kuten
MSG (=
natriumglutamaatti), yleisesti käytetty ainesosa, joka tehostaa ruokahalua lisäävää ´mausteista´ makua ja aiheuttaa himoa hankkia sitä lisää, myös sitruunahappoa käytetään yleisesti, ei vain säilöntäaineena vaan myös "keijukaisen taikapölyn tehon vahvistamiseen"
“fairy dust of flavour amplification” ja koska se tehostaa, ja onkin, erityisesti tarkoitettu tehostamaan muitten reseptissä olevien ainesosien makuja.
MSG ja sitruunahappo mahdollistavat suuressa määrin modernin Amerikan kiihkeän addiktoitumisen ruokaan – tekemällä jopa mauttomista ruuista ei vain miellyttäviä ja herkullisia, vaan suorastaan ihastuttavia ja valloittavia. Näin monet ainesosat nostavat hälytyskellot soimaan: sokerin ahtaminen, synteettiset kemikaalit ja kalorimäärät, jotka myötävaikuttavat
lihavuuden syntymistä, diabetesta, sydänsairauksia ja jopa syöpää –
MSG,
sitruunahappo ja niitten kanssa vertaiset aineet mahdollistavat teollisesti valmistettujen ruokatuotteitten menekin..
Molempia käytetään teollisuudessa saamaan jopa mauttomat ruuat maistumaan paremmilta ja niitten myyntiajat pitenemään, ottamatta huomioon näitten tuotteitten ravintoarvoa. Mutta, samoin kuin monien muittenkin ruuan lisäaineitten tuotantojen taustalla olevat tieteelliset faktat voisivat todennäköisesti viedä mennessään näitten (keinotekoisten) lisäaineiden arvostamisen hyvinä valmisteina.
Sitruunahapon tuottajat ja jakelijat – samoin kuin vieläkin suurempi ruokateollisuus, joka sitä käyttää käytännöllisesti katsoen minkä tahansa tuotteen ainesosana – hyötyy yleisön olettamuksesta siihen, että sitruunahappo saadaan hedelmistä. Kun tätä jatkuvaa, luonnollisuuteen perustuvaa vetoomusta
käytetään markkinoinnissa ja tuotekuvauksessa, kuten tämän kemikaalin valmistaja selkeästi tekeekin (
this chemical manufacturer clearly does), suuremmassa mittakaavassa tällä sitruunahapon massatuottamisen totuudenmukaisuudella on vain vähäistä tai ei niin yhtikäs mitään merkitystä.
- Tietämättömyyteen perustuva markkinointi: Tämä kemiallinen yhtiö käyttää "tuoreen" sitruunan kuvaa markkinoidessaan valmistamaansa sitruunahappoa – mainitsematta lainkaan sitä, että se on mitä todennäköisimmin tuotettu geenimanipuloidusta mustasta homeesta geenimanipuloidulla maissisiirapilla kasvattaen.
Kuten
Globe and Mail ilmaisee asian ytimekkäästi:
Sitruunahappoa on luonnostaan sellaisissa hedelmissä kuten limetissä, ananaksessa ja karviaismarjassa. Kuivaa, jauhemaista sitruunahappoa on käytetty teollisesti valmistetun ravinnon lisäaineena 1900-luvun alusta lähtien, mutta koska sillä on vähemmän ruokahalua kiihottavaa vaikutusta; sitä on alettu tuottamaan käyttämällä hometta; joka kasvatetaan maissisiirapin glukoosilla.
Sitruunahappoa löytyy itseasiassa luonnollisena sitrushedelmistä, kuten sitruunoista, appelsiineista, greipeistä merkittäviä määriä....tosiasiassa luonnollisen
Krebsin Syklin tuottamana
product of the Kreb’s Cycle, ja se on läsnä lähes kaikissa elollisissa asioissa. Mutta teollisuus pitää sitä liian kalliina ja .... niin
helppoa on
saada tuotettua tätä säilöntäainetta tällä tavoin teollisesti.
Itseasiassa ahtaalle ajettu situunateollisuus teki jo valmiiksi tästä sitruunahapon liian kalliista muodosta 1900-luvun keski- ja loppuvuosina vaihtoehdon,
making this form of citric acid too expensive by the mid-to-late 19th century, joka oli jo tuolloin taloudellisesti toivottavampi. Tuotannon alullepanijat,
Michael Mattey ja Bjorn Kristiansen vakuuttelivat kirjoittamassaan
´Johdanto Sitruunahapon Bioteknologiaan´ introduction to Citric Acid Biotechnology , että “tiede, vaikkakin se on tärkeää, se on toissijaista tuotteiden taloudellisuuteen sekä ja tuotantopolitiikkaan verrattuna" sitruunahapon tuotantopolitiikassa.
Sen sijaan 1900-luvun alusta lähtien on käytössä ollut musta home,
Aspergillus niger, jota on käytetty tärkkelyksen nosteaineena sitruunahapon tuottamiseksi.
In 1893, a chemist named C. Wehmer vuonna 1893 kemisti nimeltään
C.Wehmer huomasi, että sitruunahappoa voidaan valmistaa
penicillium-homeesta ja sokerista, ja tämä oli jo tuolloin taloudellisesti kannattavaa. Sota-aikana Italian sitruunahapon markkinoijat valmistivat tietä täysimääräiselle teolliselle tuotannolle, sen jälkeen kun ravintoainekemisti nimeltään
James Currie havaitsi, että
food chemist named James Currie discovered that Aspergillus niger
oli jopa paljon tehokkaampaa sitruunahappotuotannossa.
Currie kehitteli myös uusia käymismenetelmiä, ja lääketehdas
Pfizer palkkasi hänet, ja perusti tehtaan vuonna 1917 tuottamaan suuria määriä sitruunahappoa homeesta sokerin avulla.
Currie’n tuotantotapoja Pfizer käytti lisäämään voimakkaasti penisilliinin tuotantoa, joka tuotti kunniaa yhtiölle lukemattomien ihmishenkien pelastamisesta.
Nykyään ainoa totuus ei ole se, että lähes kaikki sitruunahappo valmistetaan homeesta fermentoimalla sitä
GMO-maissin avulla, vaan että sitä tuottavat eräät suurimmat Suuren Maataloustuotannon (
Big Ag) ruokatehtailijat sekä USAssa että Kiinassa.
Kolme suurinta kotimaista (USAssa) sitruunahapon tuottajaa –
Archer Daniels Midland,
Cargill ja
Tate & Lyle Americas (itseasiassa brittiläinen yhtiö) – ovat äskettäin sotkeutuneet oikeusjuttuihin maahantuontitoimituksista, kaupankäyntireviireistä kiinalaisia firmoja vastaan
suits over import duties and trade turf against Chinese firms, mm.
Shandong TTCA Biochemistry´ä vastaan, sen markkinaosuudesta taistella amerikkalaisilla markkinoilla.
Harkitse siis joka kerta, kun sitruunahappo esiintyy rakastamasi ruoan tai käyttämäsi tuotteen ainesosaluettelossa.Ymmärrämme jo, ettei se ole yhtä yksinkertaista kuin sitruunan tai limetin puristaminen, mutta mitä helkkaria se sitten onkaan?
Päättele itse, silmäilemällä tätä “yksinkertaista” valmistusohjetta:
—-
PROSESSI: Kuinka Sitruunahappoa syntetisoidaan geneettisesti muunnellusta mustasta homesienestä
Sitruunahapon tuottamisesta on tullut viimeistelty ja erittäin rahanarvoinen teollinen prosessi. Lukuisat tieteelliset tutkimukset keskustelevat tehokkuuden korjaamisista ja parannuksista. Mutta on ehdottomasti joitakin jatkuvasti esiintyviä vakioita tässä usein kilpailevassa ja salamyhkäisessä tapahtumasarjassa:
often competitive and secretive process:
- Homeen valmistustekniikka: Aspergillus niger on luonnossa esiintyvä musta home, jota esiintyy yleisesti hedelmissä ja kasviksissa, kuten yllä olevan kuvan sipulissa. (
lähde: S.K. Mohan, Creative Commons license). Kuitenkin on merkittävä
A. niger
´in muunnos vallannut alaa useiden viimeisten vuosikymmenten aikana, ja sen tarkoituksena on ollut lisätä sitruunahapon tuotantoa ja vähentää ei-toivottujen sivutuotteitten syntymistä. Tämä on tapahtunut lukemattomien geenimuunneltujen mutanttisukupolvien rinnakkaismuotojen syntymiseen, jotka ovat nyt erikoistuneet teollisuuden ja elinkeinoelämän laajien tarpeitten mukaisiksi ja sille kannattaviksi. Kaksi muuntelun päätyyppiä ovat:
• Gamma radiation has been used to modify strains of A. niger mutants, Gammasäteilyä on käytetty tuotannon moninkertaistamiseen tai lisäämiseen geneettisen parantelun avulla.
• Lisäksi geneettinen muuntelu laboratorioissa on ottanut sijansa glykolyyttisen reaktiosarjan järjestelyn avulla
engineering of the glycolytic pathway,
ja tämän tuloksena on seurannut aineenvaihdunnallinen tehostuminen, joka helpottaa suuremman sitruunahappomäärän tuotantoa sokerista, samanaikaisesti kun glycolyysin sivureitit katkeavat
glycolysis.
Lisäksi
A. niger´in geneettinen muuntelu ja "paranteleminen" ovat meneillään olevan tutkimuksen kohteena
object of ongoing study sekä sen teollistamisen harjoittelussa.
- Sokeriväliaineen tuottaminen: Lähes kaikki teollisesti valmistetun sitruunahapon tuottaminen alkaa voimallisesti prosessoidulla
glukoosi-maissi-siirapilla, joka on peräisin maissin valssaamisesta tuoreena (muut osat maissijäämästä käytetään sitten muissa prosesseissa). Maissin lisäksi muita teollisia lähteitä ovat mm.
sokerijuurikas ja
sokeriruokomelassi
cane molasses, ja silloin tällöin myöskin hedelmien jäännökset
occasionally also fruit waste.
Mutta
on vaikeaa ylittää valtion julkisin varoin ylläpitämän maissin taloudellista merkitystä – josta suurin osa on ilman merkintöjä, geneettisesti muokattua, korkeasti tärkkelystä sisältävää ja(
yellow dent #2)
-laatuista maissia – joka voi myötävaikuttaa yhteisvaikutteisesti sen ainesosiin, kuten sitruunahappo, korkeafruktoosinen maissisiirappi, dekstroosi (maissisokeri), maltodekstriini, maissiöljy, maissijauho, askorbiinihappo (merkittynä C-vitamiiniksi),
MSG ja muut vapaat glutamaatit (merkittynä nimellä
´hydrolysoitu kasvivalkuainen´), malic acid = omenahappo, leivinjauhe, vanilja, ksantaanikumi ja ehkä sadat muut. Usein käytetään
suolahappoa = kloorivetyhappoa hydrochloric acid is employed maissin muunteluprosessissa.
Maissin tai muitten kasvitärkkelysten muuntaminen sivutuotteiksi, joita voidaan käyttää näitten ainesosien kehittelyyn, vaatii joittenkin vakavasti otettavien kemiallisten käsittelyjen käyttöönottamista.
Maissin tuorevalssauksen jälkeen maissitärkkelyksen erottaminen, ja monien muiden ainesosien tuottaminen tämän jälkeen sisältää ´kylpyä´ vahvasti emäksisessä liuoksessa, jossa käytetään
lipeää rikkomaan kasvimateriaalia yhä edelleen. Joskus tästä seuraa itsestään hajoamista,
autolyysiä, jolloin hiivat tai bakteerit fermentoivat materiaalin, ja toisinaan käytetään
hydrolyysiä – ja tämä menetelmä vaihtelee riippuen lisäaineen tyypistä ja tehokkaimmista, hinnaltaan edullisimmista, vakiintuneista toimintatavoista johtuen.
Samoin tapahtuu muitten yleisten ravinnossa käytettävien ainesosien kohdalla, kun meneillään on esillä tapaus
elohopeaa sisältävästä soluteknologiasta - joka on vanhanaikainen teknologia, jota käytetään edelleenkin monissa suurissa kloori-emäs-tehdaslaitoksissa - joissa on tiedetty tapahtuvan elohopealla kontaminoitumista syövyttävän emäksen käytön ( neutraloitaessa tuotetta happojen avulla) yhteydessä.
Tällaisten satojen ruoassa käytettävien ainesosien joukossa, jotka ovat todennäköisesti kontaminoituneet
elohopealla, on tutkimusten mukaan osoitettu olevan kolme yleisintä ainetta:
HFCS (=high
fructose corn
syrup) =
maissi-fruktoosi-siirappi,
natriumbentsoaatti ja tietysti
sitruunahappo.
Elohopeakennon kloori-emäs-laitteisto:
Vuonna 2009
Environmental Health 2009 study published in Environmental Health julkaisi analyysin elohopean saastuttamistasoista kloori-alkali-prosessin jälkeen, ja se osoitti lukuisia hapuilevia otsikoita, jotka varoittivat elohopeamääristä
HFCS (=high
fructose corn
syrup = maissi-fruktoosi-siirapissa)
headlines warning about the mercury content in high fructose corn syrup. Vaikka sitruunahappoa ei uutisissa mainittu, se valmistetaan tällä samalla menetelmällä:
Elohopeakennon kloori-emäs-tuotteita käytetään tuottamaan tuhansia muita tuotteita mm. ruokaan lisättäviä ainesosia, kuten sitruunahappoa, natriumbentsoaattia ja HFCS (=high fructose corn
syrup = maissi-fruktoosi-siirappia). HFCS´tä käytetään elintarviketuotteissa pidentämään `hyllyaikaa´. Esitutkimus tästä toteutettiin, että selviäisi sisälsikö HFCS-siirappi elohopeaa, myrkyllistä metallia, jota on historiallisesti käytetty antimikrobisena (= mikrobeja tappavana) aineena. HFCS-siirappinäytteet kerättiin kolmelta eri tuotttajalta ja niitten sisältämät kokonaiselohopeamäärät analysoitiin. Näytteitten havaittiin sisältävän elohopeamääriä sekä alle raja-arvon 0.005, että aina 0.570 microgrammaan asti elohopeaa/grammassa HFCS-siirappia.
- Tutkimusmateriaalin valmistus : Monenlaisia patentoituja happoyhdistelmiä ja kirpeitä makuja käytetään epäpuhtauksien poistamiseen ja steriloimaan
maissisiirappia ja muita substraatteja, sekä sitten kuumuuden käyttämistä, jota tarvitaan
used to remove impurities and sterilize the corn syrup or other substrate, including mm.
decationization-menetelmässä (kationi-varausten muuttamisessa), termodynaamisessa, nesteen
heksasyanoferraatilla kirkastamisessa,
thermodynamic hexacyanoferrate clarification (osana ioninvaihtoa käyttämällä rauta/syanidiyhdistettä ) samoin kuin myös sitten kiehuttamisessa –
aivan oikein, he käyttävät prosessissa syanidia.
Tällöin sokeri-substraatti laimentuu käymisprosessiin valmistautumista varten sopivaksi.
- Siirros itse on monimutkainen toimenpide: Huolellisella prosessilla, siemenet tai hapatettavat viljelmäaineet lisätään, sekoitetaan ja moninkertaistetaan. Lähes kaikissa nykyään käytössä olevissa teollisissa prosesseissa käytetään sitten
geneettisesti muunneltua bakteerikantaa Aspergillus niger´istä (musta home) panemaan maissisokerisiirappi käymään sitruunahapoksi useamman päivän ajaksi.
Prosessikaavio siirrosmateriaalin tuottamisesta geenimuunnellun
Aspergillus niger´in syntymiseksi.
– Seoksen pH´ta (happamuutta) seurataan huolellisesti; useissa erilaisissa prosessin vaiheissa, erilaisia happoja (esim.
suolahappoa hydrochloric acid) käytetään
Aspergillus niger´in saannon lisäämiseksi ja estämään muitten ei-toivottujen yhdisteden, kuten
oksaalihapon muodostumista. Myöhempiä sellaisia geenimuunneltuja
Aspergillus niger-lajeja on kehitelty, sallien "sen, jottei oksaalihappoa syntyisi pH 5´ttä korkeammissa oloissa
Aspergillus niger´istä
Subsequent genetically mutated strains of A. niger have been developed to allow the “non-proAspergillus nigerduction” of oxalic acid at a higher pH of 5 magnesiumin avulla, kun taas jotkut tuotantolaitokset ovat edellyttäneet
niinkin alhaista pH´ta kuin 2, estääkseen oksaalihapon muodostumisen sitruunahapon sijaan ja tästä syntyvien kustannusten säästämiseksi.
Aspergillus nigerin - (mustan homeen) käyminen
Käymisprosessi reaktorissa: Home-glukoosiliuos pannaan käymään teollisen reaktorin sisälle, joka on yleensä valmistettu ruostumattomasta teräksestä tankiksi tai torniksi, jolla yritetään vähentää aikaisemmin tapahtuneita tuotanto-ongelmia, joita on tapahtunut korroosiosta uuttamisen aikana (
mitigate past manufacturing issues that have occurred in the industry with corrosion and leaching
[sivulla 4: submerged process] ja prosessi sisältää myös mangaania [jota hyödynnetään sitruunahapon syntymisen tarkkailuun]). Reaktorissa on monimutkainen ilmastointijärjestelmä, joka huolehtii liuoksen tarvitsemasta happimäärästä, joka vaihtelee fermentaatioprosessin eri vaiheissa.
Käymisprosessi johtaa glukoosisokerin hajoamisaineenvaihduntaan
Aspergillus niger´in avulla, jolloin siitä syntyy sitruunahappoa sisältävä keitos.
Kasvisosien määrää, lämpötilaa ja pH-tasoa trimmataan kaikkia monien tuntien tai päivien ajan sen mukaan kun sitruunahapon syntyminen lisääntyy, vähenee ja lopulta tasaantuu.
Vieläkö joku jaksaa olla kanssani täällä ? Emme ole vielä aivan valmiita!
- Keitoksen rikastaminen: Fermentoinnin jälkeen “keitoksen ´sattumat´ ” pitää erottaa, jotta sitruunahappo voidaan saada erilleen. Prosessit vaihtelevat ja, edelleenkin, ne ovat
tarkoin vartioituja markkinasalaisuuksia. Joissakin prosesseissa ´sattumat´ erotetaan käyttämällä nesteellä erottamistekniikkaa, kun taas useimmin modernin sitruunahapon erottamiseen käytetään prosessia nimeltään "kalsiumsitraattisaostaminen"
process known as “calcium citrate precipitation.”
- Kalsiumsitraattisaostus: Fermentoitu
saos neutralisoidaan kalsiumhydroksidilla
neutralized by calcium hydroxide, jolloin siitä suurin osa muuntuu/saostuu kalsiumsitraatiksi. Tämä suodatetaan sitten pois liuoksesta ja sen jälkeen käytetään
rikkihappoa, jolla
muunnetaan kalsiumsitraatti sitruunahapoksi ja kalsiumsulfaatiksi. Sitten kalsiumsulfaatti suodatetaan pois, ja nesteen haihduttaminen ja aineen kiteyttäminen alkavat.
.
- Kiteyttäminen: Seuraava salamyhkäinen vaihe on täsmäprosessi, jossa näin saatu sitruunahapon lopputuote jalostetaan kiteiseksi, valkoiseksi jauheeksi, sitruunahapoksi, joka myydään ravinnon valmistajille ja kuluttajille. Aineen merkitseminen:
Volume 17 of Biotechnology and Bioengineering published in 1975
julkastiin vuonna 1975, ja siinä kuvataan tätä prosessia seuraavasti: “Filtraatti (suodos) konsentroidaan alipaineessa matalassa lämpötilassa, jotta saadaan syntymään sitruunahappokiteitä. Sekä fermentointi, että kiteytysprosessit ovat tarkoin vartioituja kauppasalaisuuksia..”
Prosessi sisältää todennäköisesti vielä lisää puhdistamista, erikoistunutta ja tämän päivän huipputeknologiaa. Yksi
Wikispaces-julkaisu sitruunahaposta
Wikispaces entry for Citric Acid
kuvaa eristetyn sitruunahapon käsittelyä lisäksi vaiheissa, joissa kuvataan: " aktiivihiiltä, kationien ja anionien vaihtohartsien kiinnitystä valmistusreaktoreihin" ennen haihduttamista. Sen jälkeen siinä kuvataan
sekä kuumalla että kylmällä prosessoivaa kiteyttämistä, aikaisemmassa vaiheessa syntyneellä vedettömällä sitruunahapolla
anhydrous citric acid, ja tästä näin syntyvää yhden vetyatomin sisältävää sitruunahappoa
monohydrate citric acid.
- Markkinoitavaksi viimeisteleminen: Tuotteet läpikäyvät tämän jälkeen sentrifugointia, juoksevan massan tasollakuivaamista, ja (kidekoon mukaista) luokittelua ennen tuotteen pääsyä markkinoille.
- Natriumsitraatti: Lähisukulaistuotetta, jota käytetään usein ruokien happamoittamiseen, jota myöskin sitruunahappo tekee, sekä emulgaattorina juustotuotteissa käytetään
natriumsitraattia sodium citrate. Sitä
tuotetaan samoissa tuotantolaitoksissa kuin sitruunahappoa lisäämällä
caustic soda (natriumhydroksidia =
lipeää), neutralisoimaan lipeällä natriumsitraatti miedommaksi sitraatisuolaksi.
Cargill,
Archer Daniels Midland ja
Tate & Lyle ovat kaikki suurimpia natriumsitraatin valmistajia.
Jos
lipeäkiven käyttöön
caustic soda involves a mercury-cell chlor-alkali plant liittyy
elohopeakennon, sekä kloori-emäksen käyttöä tehdaslaitoksessa (kuten ylempää selviää), voi lisää elohopealla saastumista tapahtua, vaikka membraani-solu-teknologia onkin korvaamassa elohopean useimmissa tehtaissa.
Lisäksi on toinen asia, joka liittyy sitruunahappoon ja sen yleiseen käyttöön
säilöntäaineena, ja mikä on yhteydessä sen käyttöön yhdessä sellaisten ainesosien kanssa, jotka voivat tunnetusti muodostaa syöpää aiheuttavia aineita, kuten
bentseeniä, ravintona käytettäviin tuotteisiin.
Sitruunahappo ja natriumbentsoaatti “Fizz-ion”: Syöpää aiheuttavia saastuttajia, josta virvoitusjuomateollisuusyhtiöt ovat olleet tietoisia vuosikymmenten ajan
Akateemiset tutkimukset varhaisina 1990-luvun vuosina
studies emerged in the early 1990s
mahdollisesta huomionarvoisista ainesosayhdistelmistä, joita esiintyi alituiseen virvoitusjuomissa, urheilujuomissa ja keinotekoisesti maustetuissa sitruunavirvokkeissa, osoittivat: että
natriumbentsoaatti pystyy hajottamaan
bentseenin,
sodium benzoate had the known potential to break down in benzene,
tunnetun, ihmisille syöpää aiheuttavan aineen, kun sitä
lämmitetään, tai varsinkin, jos mukana oli joko sitruunahappoa tai askorbiinihappoa (C-vitamiinia). Tutkimukset todistivat, että näin saattoi tapahtua juomapullojen sisällä - esim. kuljetuksen aikana, tai kaupan hyllyssä tai kuluttajan kotisäilytyksessä ennen juoman nauttimista.
Tälle ei kuitenkaan tehty mitään, ennen kuin asia tuli uudestaan esille
until the scandal reemerged vuonna 2005, kun
FDA joutui vastakkain yksityisen kansalaisen tekemien tutkimusten kanssa
FDA was confronted with studies conducted by a private citizen! Lukuisat Euroopassa tehdyt tutkimukset
Saksassa ja Belgiassa Germany,
Belgium sekä muualla tukivat tulosta, ja asiat alkoivat pikkuhiljaa muuttua.
Myöhemmin, monet dieettisoodamerkit, urheilujuomat ja sitruunalla maustetut virvoitusjuomat poistivat oma-aloitteisesti
many diet soda brands, sports drinks and citrus-flavored beverages voluntarily removed haittaa aiheuttavan ainesosan,
natriumbetsoaatin (vaikka jotkut korvasivat sen naureskellen vain
kaliumbentsoaatilla, jolla on sama kyky kehittää bentseeniä).
Kuitenkaan monet muut tavaramerkit eivät ole tehneet asialle yhtikäs mitään, ja
FDA sallii heidän jatkavan tämän vaarallisen ainesosasekoituksen käyttöä, huolimatta asiasta tehdystä selkeästä näytöstä. Ruokia ja juomia, jotka sisältävät mahdollisesti haitallisia yhdistelmiä natriumbentsoaattia ja sitruunahappoa, löytyy EDELLEENKIN yleisesti kauppojen hyllyiltä
can STILL be commonly found on store shelves, ehkä erityisesti rekisteröimättömistä, geneeristä tavaramerkeistä.
Tässä seuraa video, jossa salataan jottenkin juomien sisältävän bentsoaatteja:
Aloita ainesosaluetteloitten lukeminen ostamistasi merkeistä - ja jo aikaisemmin välttämisen arvoisista juomistasi – ja huomioi myös, kuinka moni tuote sisältää salattua geenimanipuloitua sitruunahappoainesosaa
hidden GMO ingredient citric acid.
- Suosittelemme ruokavaliosi yksinkertaistamista syömällä tuoreita tuotteita – ja on parempi, jos ne on kasvattanut henkilö, jonka tunnet/ tai johon voit luottaa tai ne ovat luonnonmukaisesti, "orgaanisesti" kasvatettuja - sekä ruokia, joissa on mahdollisimman vähän eri ainesosia.
Katso video tästä linkistä:
https://youtu.be/FIokU1qI9pM
Kuinka monta kertaa olet selitellyt tämän näennäisesti luonnollisen ainesosan olemassaoloa – huolimatta siitä tosiasiasta, että se on erittäin pitkälle käsiteltyä ja kemiallista ruoan lisäainetta?
Nevertheless, the FDA has –like practically everything else – “Generally Recognized [it] as Safe” (GRAS). Kuitenkin on
FDA tunnustanut - kuten käytännöllisesti katsoen kaiken muunkin - " Yleisesti Turvalliseksi" (GRAS-laaduksi). Todisteena tästä, seuraa
FDA´n omasta kirjoituksesta,
here is the FDA’s chapter Yleiskatsaus sitruunahapon valmistusprosessista käyttämällä siiä
Aspergillus niger´iä
:
TITLE 21–FOOD AND DRUGS CHAPTER I–FOOD AND DRUG ADMINISTRATION DEPARTMENT OF HEALTH AND HUMAN SERVICES SUBCHAPTER B–FOOD FOR HUMAN CONSUMPTION (CONTINUED) PART 173 — SECONDARY DIRECT FOOD ADDITIVES PERMITTED IN FOOD FOR HUMAN CONSUMPTION
Subpart C–Solvents, Lubricants, Release Agents and Related Substances
Sec. 173.280 Solvent extraction process for citric acid.
A solvent extraction process for
recovery of citric acid from conventionalAspergillus niger fermentation
liquor may be safely used to produce food-grade citric acid in
accordance with the following conditions:
(a) The solvent used in the process consists of a mixture ofn- octyl alcohol meeting the requirements of 172.864 of this chapter, synthetic isoparaffinic petroleum hydrocarbons meeting the requirements of 172.882 of this chapter, and tridodecyl amine.
(b) The component substances are used solely as a solvent mixture and in a manner that does not result in formation of products not present in conventionally produced citric acid.
(c) The citric acid so produced meets the specifications of the “Food Chemicals Codex,” 3d Ed. (1981), pp. 86-87, which is incorporated by reference (Copies may be obtained from the National Academy Press, 2101 Constitution Ave. NW., Washington, DC 20418, or may be examined at the National Archives and Records Administration (NARA). For information on the availability of this material at NARA, call 202-741-6030, or go to:http://www.archives.gov/federal_register/code_of_federal_regulations/ibr_locations.html. ), and the polynuclear aromatic hydrocarbon specifications of 173.165.
(d) Residues ofn- octyl alcohol and synthetic isoparaffinic petroleum hydrocarbons are removed in accordance with good manufacturing practice. Current good manufacturing practice results in residues not exceeding 16 parts per million (ppm)n- octyl alcohol and 0.47 ppm synthetic isoparaffinic petroleum hydrocarbons in citric acid.
(e) Tridodecyl amine may be present as a residue in citric acid at a level not to exceed 100 parts per billion.
[42 FR 14491, Mar. 15, 1977, as amended at 49 FR 10106, Mar. 19, 1984]
Lähteet:
Nutritional Anarchy,
Healthy Holistic Living
* * * * *
http://elamakasissamme.blogspot.fi/2014/06/teollinen-sitruunahappo-e330.html
FDA: http://elamakasissamme.blogspot.fi/2015/06/laakekartelli.html
http://elamakasissamme.blogspot.fi/2013/11/laillista-rahaa-big-pharmalle.html
http://elamakasissamme.blogspot.fi/2011/07/suurteollisuuden-voitonhimo-maaraa.html
http://elamakasissamme.blogspot.fi/2011/01/ihmisilla-tehtavan-laakeainekokeilun.html
http://elamakasissamme.blogspot.fi/2014/04/lasten-syopien-lisaantyminen-ja.html
Syöpä ja C-vitamiini:
https://www.sciencedaily.com/releases/2017/01/170109134014.htm
https://wddty.com/news/2017/01/mercury-fillings-face-europe-wide-ban.html
http://thenutritionwatchdog.com/4-essential-oils-that-are-more-powerful-than-antibiotics/