lauantai 25. kesäkuuta 2016

PARASETAMOLI - turvallinen särkylääke?

Yleisesti käytetty särkylääke vaikuttaa aivojen toimintaan ja aiheuttaa maksavaurioita


http://www.naturalhealth365.com/wp-content/uploads/2015/08/arthritis-pill-150x150.jpg


(NaturalHealth365) Raha ei ainoastaan puhu, vaan se myös ilmiselvästi vaientaa. Erityisesti tämä kyseessä oleva raha on ylpeyden kohde teollisuudessa, joka kattaa triljoonien dollarien markkinat. Tällainen rahan tuottoon perustuva voima on riittävä ajamaan ahtaalle  U.S. Food and Drug Administration  = FDA´ n, USAn lääkkeitä ja ravintoa valvovan viraston, koska on kyseessä erittäin tuottoisa ja suosittu markkinoilla oleva särkylääkke popular painkiller , huolimatta sen todistetusti paljastetuista tappavista sivuvaikutusröykkiöistä.

Vaikka suositeltavia annoksia noudatettaisiinkin, kuluttajat pikkulapsista vanhimpiin altistuvat mahdollisesti tappavalle maksan toiminnan heikkenemiselle deadly liver failure. Niinpä tutkimus antaa ymmärtää,  että tämä parasetamoli-särkylääke , jota markkinoidaan (Amerikassa nimillä Tylemol ja acetaminophen) ja Suomessa mm. Para-Tabs ja Panadol, voi yhdessä muiden lääkeainaineiden kanssa, kuten esim. Panacod´issa, vaikuttaa myöskin normaaliin aivotoimintaan ja keskittymiskykyyn.

Suosittu särkylääke tunnistettu mahdollisesti maksatoksiseksi (= maksan toiminnalle myrkylliseksi)

Tiesitkö, että parasetamoli saa aikaan enemmän soittoja USAn myrkytyskeskuksiin, enemmän kuin 100,000 vuosittain, kuin mikään muu lääkitys? Se aiheuttaa noin 56,000  hätäpäivystyskäyntiä, n.  26,000 sairaalaan sisälle ottamistapausta ja uskomattomat 450 ihmisen kuolemaa maksan toiminnan petettyä, eli enemmän kuin mitkään muut lääkkeet yhteensä. 

Itseasiassa tämän särkylääkkeen tiedetään olevan annoksesta riippuvainen maksatoksinen lääke, ja jopa suositeltuina annoksina siitä voi vapautua pieniä määriä myrkyllistä ainetta. Eikä ole niinkään odottamatonta se, että annoksen lisääntyessä paljon suurempi määrä myrkyllistä ainetta vapautuu.Valitettavasti on hyvin hieno raja hyväksyttävän - oletetusti turvallisen  – annoksen ja sellaisen määrän välillä, joka saattaa henkilön vaaraan. Tästä seuraa, että jopa hiukan suositeltua enimmäismäärää, 4g/päivässä,  ylittävä määrä voi aiheuttaa maksaa tuhoavaa vaikutusta.

Tämän myrkyn vaikutukset ovat jopa huomionarvoisesti vaarallisempia paaston aikana, erityisesti siksi, että tyhjä vatsa ei ole lainkaan harvinaista sairastelun aikana. Tässä tapauksessa, maksavaurio - jopa maksan toiminnan pettäminen ja kuolema  – voi tapahtua, kun noudatetaan normaaleja, suositeltuja annoksia.

Uusi tutkimus nostaa esiin aivotoiminnan huonontumisen parasetamolin haittavaikutusten joukossa

Parasetamolin mahdollisuus aiheuttaa maksavaurioita, maksan toiminnan lamaantumista ja jopa kuolemaa ei ole mikään uusi havainto. Mutta nyt, aivan äskettäin tehty tutkimus näyttää osoittavan tämän ilman reseptiä saatavan lääkkeen vaikuttavan mahdollisesti myöskin aivotoimintaan.  

University of Toronto´ssa, yhteistyössä University of British Columbia´n kanssa tehty tutkimus on ensimmäinen neurologinen tutkimus, joka keskittyy siihen, miten acetaminophen = parasetamoli  pystyy estämään sen aivovasteen, joka liittyy virheiden tekemiseen. Tutkijat selittävät, että vasteet sekä fyysiselle kivulle ja sitä vastaavalle aivojen toiminnalle brain function , jota tarvitaan päätösten arvioimiseen, löytyvät samalta aivoalueelta. 

Tutkijat käyttivät täsmäselvitystestiä, pani osallistujat liikkumaan nopeasti, heidän valitessaan oikeaa kohdetta kuvaruudulta kahdesta vaihtoehdosta. Jokaiselta osanottajalta monitoroitiin aivojen sähköistä aktiivisuutta ja heidät jaettiin ryhmiin, joista toiset saivat normaalin enimmäisannoksen parasetamolia ja toiset placeboa. Kun osaanottajat tekivät testissä virheen, voitiin odottaa tiettyjen aivoaaltojen lisääntymistä. Kuitenkin parasetamolia saaneiden aivot osoittivat pienempää vastetta näissä aivoaalloissa. 

Vaikka useammat tutkimukset jo osoittavatkin, ja jos yhteys näissä kokeissa osoittautuu oikeaksi, kontrolloinnin havainnoiminen voi tulla vieläkin vaikeammaksi särkylääkettä otettaessa. Tutkijat havaitsivat myös, että parasetamolia saaneilla osaanottajilla oli suurenpi taipumus olla osumatta testissä oikeaan ärsykkeeseen, ja tämä tuntuu osoittavan, että lääke aiheuttaa henkilöille myös hämmennystä.    

Big Pharma käyttää taitavasti vaikutusvaltaansa sekä hallituksessa että  lääketieteellisessä yhteisössä

Joten, kuinka FDA voi katsoa toiseen suuntaan, kun parasetamolin kaltaisen lääkkeen turvallisuudesta on kyse? Big Pharma myötävaikuttaa pääasiallisesti  FDA’n  vuosibudjettiin. Se joustaa myöskin silloin, kun kyseessä on koko terveydenhuoltojärjestelmä, lääkärit ja sairaalat samoin kuin kuluttajatkin.

Farmaseuttinen lääketeollisuus esittää  myös pöyristyttävää vaikuttamista Capitol Hill´illä, kiitos enemmän kuin 1100 maksetun lobbarin sekä lakimiesryhmä The Peterson Firm, Washington, D.C. Vuosien 1998 ja 2014 välisenä aikana, teollisuus kulutti lähes $2.9 miljardia lobboaukseen, enemmän kuin mikään toinen teollisuuden ala. Se lyö myös raskaasti kaikki muut, kun kyseessä ovat kampanja-avustukset.   

Thomson Reuters´in mukaan farmaseuttinen lääketeollisuus omistaa ilokseen virstanpylvään tavoitettuaan $1 triljoonan maailmanlaajuiset markkinatulot vuonna 2014 ja ennustaa niiden nousevan $1.3 triljoonaan vuoteen 2018 mennessä. Maailman 10 suurinta lääkeyhtiötä tuotti $ 429.4 miljardin liiketulot yksinään. Viidellä näistä huippu-yrityksistä on pääkonttorinsa USA´ssa, mm. Johnson & Johnson, joka on parasetamolin (Tylenol) valmistaja..

Lähteet:

http://www.lifeextension.com/Magazine/2007/12/report_acetaminophen/Page-01

 
                                                           * * * * *

http://elamakasissamme.blogspot.fi/2013/03/uutta-toivoa-terveydenhuoltoon.html

 http://www.naturalhealth365.com/side-effects-painkillers-1870.html

 https://wddty.com/news/2016/06/painkillers-are-worse-than-taking-nothing-after-90-days.html

 http://www.realfarmacy.com/3-organic-pain-killers-powerful-drugs-without-side-effects/

https://vactruth.com/2016/06/25/acetaminophen-and-autism/

 http://elamakasissamme.blogspot.fi/2016/07/parasetamoli-rokotteet-autismi.html

 http://www.greenmedinfo.com/blog/tylenol-damaging-your-childs-brain

http://www.iltalehti.fi/terveys/2016061521734635_tr.shtml 

Parasetamoli raskauden aikana:  https://www.wddty.com/news/2016/08/pregnant-women-who-take-paracetamol-more-likely-to-have-a-child-with-behavioural-problems.html

http://www.naturalhealth365.com/acetaminophen-pain-reliever-2005.html

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2006/07/20/taking-tylenol-even-at-a-recommended-dose-can-harm-your-liver.aspx

http://www.losethebackpain.com/mostdangerouspainmedications.html

 http://www.naturalblaze.com/2017/06/acetaminophen-pregnancy-inhibit-masculinity.html?utm_source=Natural+Blaze+Subscribers&utm_medium=email&utm_campaign=35c68acf47-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_term=0_b73c66b129-35c68acf47-387880325

 https://www.naturalblaze.com/2017/06/acetaminophen-pregnancy-inhibit-masculinity.html

 https://www.naturalnews.com/2019-01-23-acetaminophen-can-induce-a-zombie-like-state.html

 https://elamakasissamme.blogspot.com/2010/10/nayttoon-perustuvaa-laaketiedetta.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti