keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Eteerisillä öljyillä nukkumaanKasvien eteeriset öljyt pystyvät auttamaan sinut uneen


Nature oil with wildflowersEteerisiä öljyjä on käytetty tuhansien vuosien ajan ja ne pystyvät tutkitusti tukemaan monien öljyjen käyttöä. Kunnes äskettäin on tehty joitakin tutkimuksia niiden tehokkuudesta, ja että nämä tutkimukset osoittivat, että aromaterapia voi olla hyväksi valituissa terveysongelmissa.


Yksi parhaista eteeristen öljyjen käyttöalueista on se, miten voidaan  parantaa tervehdyttävää nukkumista.  Lukuisat nykyiset tutkimukset tukevat eteeristen öljyjen käyttöä nukkumattomuuden hoidossa, koska niillä voidaan rauhoittaa nukkumaympäristöä. Tutki tästä alempaa lisää, kuinka eteeriset öljyt voivat helpottaa unta ja kuinka niitä voidaan käyttää. 

Article:  The #1 Problem with the PALEO Diet (= Paleo-dieetin 1. ongelma) tärkeä artikkeli luettavaksi)
Kuinka eteerisillä öljyillä hoidetaan unettomuutta: “Essential oils”, eteeriset öljyt on laaja termi, ja se voi tarkoittaa mitä tahansa kasvista uutettua öljyä. Kaikki öljyt eivät auta unettomuuteen. Saatavilla olevien tutkimusten mukaan parhaat eteeriset öljyt unettomuuteen ovat: lavendeli, bergamot, neroli, kamomilla ja anis. Nämä viisi eteeristä öljyä rauhoittavat nukkumaan pääsyä ja rentouttavat parantaen siten tervettä nukkumista.

Tutkimus vuodelta 2010, joka julkaistiin Iranian Journal of Nursing and Midwifery Research-lehdessä, oli yksi nykyisistä tutkimuksista, jossa testattiin eteeristen öljyjen tehokkuutta. Tässä tutkimuksessa tutkijat testasivat lavendeliöljyn tehoa nukkumistottumusten parantamiseksi improving the sleep habits potilailla, jotka nukkuivat ICU´ssa ja CCU´ssa. Tutkijat havaitsivat potilaiden, jotka hengittivätr sisään lavendelin eteeristä öljyä nukkuvan paremmin kuin potilaat, jotka eivät sitä hengittäneet.

Vuonna 2013 julkaistiin samanlainen tutkimus - Based Complementary and Evidence Alternative Medicine´ssä ja siinä havaittiin hyvät tulokset unen laadussa ja ahdistuneisuuden vähenemisessä ICU´n potilailla, jotka hengittivät sekoitusta, jossa oli lavendelia, Rooman kamomillaa Roman chamomile ja neroli-öljyä diffuuserista. 

Vaikka ei olekaan niin hyvin tutkittua, niin raporteissa kerrotaan, että myöskin sekä aniksella sekä bergamotilla on hyväätekevää vaikutusta nukahtamisen laatuun eläinkokeiden perusteella. 


Miten eteeristen öljyjen käyttö parantaa nukkumista 

Valmista oma nukahtamisaikasi seos eteerisistä öljyistä. Tutkimuksessa vuodelta 2013 sekoittivat tutkijat kolmea eri öljyä: 12 tippaa lavendeli-öljyä, 4 tippaa kamomillaa ja 1 tippa nerolia.Saadaksesi parhaan tehon voit lisätä myöskin 1 tipan bergamot-öljyä  ja 1 tipan anise -öljyä. .

Voit nauttia eteeristen öljyjen sekoituksesta käyttämällä seuraavaa kahta tapaa: 

Nature oil with wildflowers 


Aromaterapiaa
Laita öljyt huoneessasi olevaan diffuuseriin, kun nukut. Vaikutus on hienovarainen, mutta kuitenkin voit herättyäsi tuntea levänneesi paremmin. 


Käytä iholle
Pidä aina mukanasi laimennusöljyä käyttäessäsi eteerisiä öljyjä paikallisesti iholle, koska jotkin öljyt ovat liian voimakkaita ja ne voivat aiheuttaa ihottumaa tai jonkin muun ihoreaktion. Kantajaöljy, kuten viinirypäleöljy, kookosöljy tai oliiviöljy ehkäisevät eteeristen öjyjen mahdollisia haittavaikutuksia iholle. Sekoita eteeristä öljyä ja laimennusöljyä suhteessa 10 tippaa eteeristä öljyä + n. 15g kantaja-öljyä. Tarvitset vain pienen määrän sekoitusta, joka riittää pitkäksi aikaa. Kokeile eri öljyjä nähdäksesi, mikä sekoitus sopii itsellesi parhaiten parantamaan nukkumistasi. Saatat yllättyä siitä, kuinka paljon paremmin nukut sopivilla aromeilla, jotka houkuttelevat sinut unten maille.


—Brenda Priddy
Brenda on kirjoittaja, kokki sekä terveysintoilija, jolla on monien vuosien kirjoittajakoemusta vaihtoehtoisen terveysteollisuuden alalta. Hän on erikoistunut terveysuutisiin, terveelliseen elämään, vaihtoehtoisiin hoitoihin, ja terveysresepteihin. Hän rakastaa toisten opettamista kestävästä, terveistä elintavoista. Brenda asuu Texas´issa puolisonsa ja kahden tyttärensä kanssa.


Lähteet: 
 
http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/lavender

 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3203283/

 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3588400/

 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2995283/

 
http://www.inchem.org/documents/jecfa/jecmono/v14je02.htm                                                                        * * * * *

 https://epigeneticlabs.com/best-essential-oils-for-sleep/

 http://thenutritionwatchdog.com/4-essential-oils-that-are-more-powerful-than-antibiotics/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti