perjantai 15. tammikuuta 2010

RAVINTOLISISTÄ JA ANH`INTERNATIONALISTA
ANH`n Lehdistötiedote: ANH`n uusi tutkimus osoittaa virheet EU:n  suunnittelemien vitamiinien saantisuositusten rajoittamisessa

Kun ihmiset pelkäävät hallitusta vallitsee tyrannia, kun hallitus pelkää ihmisiä vallitsee vapaus.” – Thomas Jefferson

Jos olet Euroopan unionin kansalainen, etkä vielä ole allekirjoittanut online petition`iamme epäoikeudenmukaisista vitamiinien ja hivenaineiden saannin rajoituksista, ole hyvä ja allekirjoita NYT! Varmista, että äänesi kuullaan! 


Lehdistötiedote 14.1.2010
EHDOTETUT VITAMIINILISIEN RAJAT EUROOPASSA PERUSTUVAT TIETEELLISEEN VIRHEESEEN
Uusi tutkimus osoittaa laaja-alaisia tieteellisten metodien heikkouksia ehdottamalla rajoituksia lisäravinteiden annoksiin Euroopassa
Download a PDF of the press release
Download the Executive Summary and Editor's Notes

Kriittinen tieteellinen julkaisu Journal Toxicology`ssa kyseenalaistaa menetelmät, joilla European Food Safety Authority (EFSA = Euroopan ravintoturvallisuuden Virasto) ja Euroopan Kommissio aikovat rajoittaa vitamiini- ja hivenaineravintolisien saantisuosituksia Euroopan Unionissa (EU).

Toxicology-artikkelin johtava kirjoittaja Robert Verkerk Ph.D., ANH International`in (Alliance for Natural Health (ANH) tieteellinen toiminnanjohtaja, pitää ehdotettuja ´suurimpien sallittujen määrien´ ehdottamia metodeja hengenvaarallisesti vääristeltyinä”. Tri. Verkerk ja hänen kollegansa ovat tehneet useita vastalauseita ravinto-aineiden riski-analyysistä euroopplaisille ja kansainvälisille asiantuntijoille aiemminkin; kuitenkin Toxicology-julkaisu osoittaa tämän hetken parhaiten perusteltua tieteellistä kritiikkiä tähän mennessä.

Tri. Verkerk esittää vaatimuksen, joka osoittaa, että Euroopan ansioituneimpien asiantuntijoiden menetelmiä ei ole koskaan asetettu tarkan tieteellisen arvioinnin kohteeksi. Artikkeli todistaa, että ehdotetut enimmäisannokset vitamiineille ja hivenaineille ovat vielä alhaisemmat kuin yhdestä roskaruoka-annoksesta saatavat määrät.. ”Riskianalyysin metodeja, joita ravintoaineille on käytetty”, sanoi Tri. Verkerk, ” on vain lievästi sovellettu ympäristökemikaalien, kuten elohopean, hyönteismyrkkyjen tai dioksiinien, saantisuositusten rajoittamiseksi tarkoitetuista menetelmistä. Ravintoaineita ei voida käsitellä näitä vastaavalla tavalla, koska ilman niitä, toisin kuin  ilman ympäristömyrkkyjä, saamme vakavia terveyshaittoja tai jopa kuolemme.”

Äskeinen vaikutusarviointi, jonka kaksi Britannian kauppayhtiötä: the Health Food Manufacturers Association ja the National Association of Health Stores, tekivät havaiten, että nyt ehdotetut rajoitukset Britanniassa voisivat todennäköisesti aiheuttaa hyvinkin yli 100 miljoonan punnan arvoisen myynnin menetyksen, enemmän kuin 700:n itsenäisen vähittäiskaupan ja noin 4.000 työpaikan menetyksen. Arviot rajoitusten vaikutuksista tehtiin joulukuun toisesta päivästä 2009 lähtien eteenpäin Britannian Parlamentissa Early Day Motion (EDM 336)`in toimesta.

ANH International väittää, että Toxicology-lehden artikkelin julkaisemat löydöt ovat niin merkittävän tärkeitä, että Euroopan Komission suunnitelmia rajoittaa vitamiini- ja hivenaineravintolisien saantisuosituksia EU:n laajuisesti pitäisi lykätä siihen asti kunnes uudet, tieteellisesti arvioidut menetelmät on kehitetty.

Artikkeli paljastaa myös tosiasian, että WHO`n asiantuntijaryhmän vuonna 2006 esittämät tärkeät ravintoaineiden riskianalyysin periaatteet on tähän asti jätetty huomioimatta. Kritiikin kirjoittajat ehdottavat, että täysin uudet,  päätöksen teon tieteenalalta johdetut menetelmät, saattaisivat olla sopivin lähestymistapa ravintolisien arvioinnissa.

Verkerk sanoi: “Nyt on Euroopan Food Safety Authority`- viraston velvollisuus, riskiasiantuntijana, ja Euroopan Komission ja EU:n jäsenvaltioiden, riskivaliokunnan jäseninä, perustella täydellisesti lähestymistapansa, ja samoin ne tavat, joilla he aikovat ratkaista tekemässämme analyysissä esitetyt ongelmat koskien  heidän menetelmiään.”  
Irlannin Terveyskauppiaitten Yhdistys (Irish Association of Health Stores) sekä ANH ovat molemmat vast`ikään lähettäneet valituksen European Parliament’s Petitions Committee`lle Euroopan Komission ehdottamasta esityksestä rajoittaa ravintolisien saantisuosituksia. On todennäköistä, että Europarlamentin jäsenet, jotka ovat kannattaneet Petition`ia, tulevat vaatimaan Komissiota vastaamaan myös useisiin tieteellisiin kysymyksiin, joita Toxicology- artikkelin esittämä kritiikki on ottanut esille.

 Saadaksesi lisää tietoa, ota yhteyttä:
All countries except Ireland: Sophie Middleton, Campaign Administrator, ANH-Intl, The Atrium, Dorking, Surrey RH4 1XA, UK. Tel: +44 (0)1306 646 600. Fax: +44 (0)1306 646 552. Email: info@anhcampaign.org.
Ireland: Jill Bell, Chair, Irish Association of Health Stores. Tel: +353 (0)861 701193.
Email: wellgood2@eircom.net


Kirjoittajasta: Robert Verkerk BSc MSc DIC PhD
Tri Robert Verkerk on perustaja, toiminnan- ja tieteellisyyden johtaja ANH International`issa. Hänellä on 29 vuoden kokemus maatalouden, terveydenhuollon sekä ympäristön kestävästä kehityksestä, ja hän on jakanut työnsä akatemian, teollisuuden ja ei-hallituksellisen organisaation (NGOs) välillä. Suoritettuaan maisterin ja tohtorin tutkinnot Imperial College London`issa hän jatkoi työskentelyä samassa laitoksessa post-doktoraalisena tutkimusjäsenenä 7 vuoden ajan. Hänen mielenkiintonsa kestävään kehitykseen maatalouden ei-kemiallisten vaikutteiden mukaisesti johti hänet tutkimaan ihmisten ravintoa ja sen käyttöä nimenomaan terveydellisenä keinona.
Vuonna 2002 haluten osallistua maailman ruokatuotannon ja terveydenhuollon ongelmiin Robert perusti Alliance for Natural Health (ANH)`in. ANH`sta on tullut johtava, kansanvälinen ei-hallituksen johtama, organisaatio, joka työskentelee auttamalla luomaan järkeviä tieteellisiä ja laillisia puitteita, jotka edistävät luonnonmukaisia ja kestäviä terveydenhuollon järjestelmiä maailman laajuisesti.
ANH International`ista  
www.anhinternational.org
Alliance for Natural Health International (ANH-Intl) edustaa kansanvälistä ei-hallitustenalaista järjestöä, joka keskittyy edistämään luonnonmukaisia ja kestävän kehityksen lähestymistapoja terveydenhuoltoon. Se tukee terveydenhuollon yhteen sopivia menetelmiä, kuten yhdistävää lääketiedettä ja funktionaalisen lääketieteen menetelmiä kuten myös useita traditionaalisia terveydenhoitomenetelmiä, jotka ovat kehittyneet jo vuosituhansia ja ovat itsenäisiä kun kestävän terveydenhuollon kehityksen menetelmiä kehitetään edelleen. ANH-Intl arvelee, että liiallinen luottamus farmaseuttisiin lääkkeisiin, avainasia vallassa olevalle länsimaiselle lääkintämallille, on olennaisesti kestämättömällä pohjalla. ANH-Intl työskentelee yhteistyössä suuren tutkija-, lakimies-, lääkäri-, terveydenhoitoterapeutti-, poliitikko- ja kuluttajajoukon kanssa helpottaakseen tieteellistä ja laillista luonnonmukaista ja kestävän kehityksen terveydenhuollon kehittämistyötä.
Lisää tietoa ANH`n paikallisista töistä:
ANH-Europe: www.anh-europe.org
ANH-USA:
www.anh-usa.org
Back to Good Science campaign
Back
to ANH homepage

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti