tiistai 12. heinäkuuta 2011

SUURTEOLLISUUDEN VOITONHIMO MÄÄRÄÄ LÄÄKETUTKIMUSTA

Tämä artikkeli on julkaistu:

KALEVA 4.11.2004
 Rutt Goldstein,  IPS
Tukholma

Vioxx-tulehduskipulääkkeen vetäminen markkinoilta syyskuun lopulla on uusi osoitus heikkouksista lääkkeiden testausvaiheessa. Arvostelijoiden mukaan alaa jo pitkään ohjannut rahanahneus tuottaa suurempiakin vahinkoja.

"Big Pharma" eli suuret ylikansalliset lääkeyhtiöt korruptoivat arvostelijoiden mielestä uusien lääkkeiden hyväksymiseen johtavan prosessin.

Keinoina ovat olennaisen tiedon peittely, terveydenhuollon laajoihin osa-alueisiin kohdistuva uhkailu tai vikittely sekä piilomarkkinointi, joka tapahtuu rahoittamalla "koulutusta" alan ammattilaisille.

Tyynenmeren alueen tunnetuimpiin kliinisen psykologian asiantutnijoihin kuuluva Aucklandin yliopiston professori John Read on kirjoittanut psyykenlääkkeiden testausta käsittelevän kirjan Models of Madness.        
http://www.amazon.com/Models-Madness-Psychological-Schizophrenia-Schizophrenias/dp/1583919066

Read´in mukaan lääketeollisuus pimittää kielteiset testitulokset. "Kokeita toistetaan, kunnes saadaan kaksi haluttua tulosta. Ne luovutetaan ja loput haudataan", hän sanoo.

Kysyttäessä, miten tällainen on mahdollista, Read kehottaa pyytämään vastausta alaa Yhdysvalloissa säätelevältä valtion elintarvike- ja lääkevirastolta (FDA).


Lasten masennuslääkkeet tehottomia 

Washington Post kertoi syyskuussa, että lasten masennuksen hoidossa käytettävistä lääkkeistä yli kaksi kolmasosaa on tutkimusten mukaan tehottomia.

Nykymenon arvostelijat yhdistävät lääketeollisuuden skandaalit vallalla olevaan markkinaliberalismiin.

"FDA asettaa markkinoiden vapauden ja yleisen turvallisuuden yläpuolelle", professori Joel Lexchin Toronton York-yliopiston terveyspolitiikan ja - hallinnon laitokselta moittii.

Teollisuuden taloudellisen edun asettaminen julkisen terveyden edelle on tuttua muillekin kuin Yhdysvaltain Lääkevirastolle, jatkaa Lexchin, joka konsultoi muun muassa Maailman Tervysjärjestöä (WHO) sekä Kanadan ja Australian valtioita.

Tuloksena on yhä kiinteämpi suhde lääketeollisuuden, terveydenhuollon, alaa säätelevien tahojen ja poliittisten päättäjien kesken. Verkoston sementoivat yhteen alalla liikkuvat valtavat rahasummat.

Yhdysvaltalainen MSNBC-televisio raportoi syyskuun alussa lääketeollisuuden voittojen ja sen poliittisen vaikutusvallan kasvusta kautta 1980- ja 1990-luvun.

( https://www.ihealthtube.com/video/herb-could-replace-30-todays-psychiatric-drugs  )


Lääketeollisuus painostaa poliitikkoja 

Jos FDA:n toimet eivät miellyttäneet Big Pharmaa, se pystyi muuttamaan päätöksen kongressissa istuvien ystäviensä suoralla painostuksella, tohtori Marcia Angell syytti.

Hän on arvovaltaisen New England Medicine´n entinen päätoimittaja ja Harvardin lääketieteellisen tiedekunnan vanhempi lehtori.

MSNBC muistutti, että vuonna 2003 suurten lääkeyhtiöiden voitot prosentteina myyntituloista olivat kolminkertaiset Fortune-lehden listaaman 500 huippuyrityksen keskitasoon verrattuna. Lääketeollisuus voi kerätä yhdellä nimikkeellä miljardien dollarien voitot.

Angell´in mukaan reseptilääkkeiden myynti pysyi melko vakaana vuoteen 1980 asti, mutta seuraavien 20 vuoden aikana se kolminkertaistui. Asialla ei ollut mitän tekemistä lääkkeiden laadun kanssa, hän huomautti.

Tunnettu brittiläinen lääketutkija ja psykiatri David Healy kertoo, että lääketeollisuus on vuosien mittaan saanut kliiniset lääkekokeet yhä visummin valvontaansa.

Kun yliopistoihmiset aiemmin tekivät lääkeyhtiöiden pyytämiä testejä, se tapahtui yhdessä tai kahdessa sairaalassa. Tutkijat saivat kaiken tiedon koetuloksista ja kirjoittivat siitä raportin, hän selittää.


Kokeet ovat "haamukirjoitettuja" 

Nykyisin kokeet on "hajautettu", ja ne ovat liukuneet pois yliopistoväen valvonnasta. Tulokset päätyvät heidän sijastaan lääketehtaalle.

Healy´n mukaan tehtaat onnistuvat yhä useammin yhdistämään jonkun tunnetun lääkärin nimen testeihin, jotka on tosiasiassa tehnyt yhtiö itse. "Kliiniset kokeet haamukirjoitetaan", hän sanoo.

Koska alkuperäiset koetulokset salataan julkisuudelta, nimensä antaneiden lääkäreiden ei tarvitse huolehtia siitä, vastaako lopputulos dataa vai ei. Useita epäonnistuneita testejä on tällä tavoin muunnettu onnistuneiksi, Healy väittää.

Hänen mukaansa, alkuperäiset koetulokset paljastaisivat jokaiselle asiantuntijalle, että lääke ei toiminut ja se aiheutti haittoja.

Lexchin arvioi, että Yhdysvaltain sairaaloissa ja niiden ulkopuolella sattuu lääkkeisiin liittyviä kuolemantapauksia jopa 200 000 vuodessa. Ne aiheutuvat "seikoista, joita lääketehtaat eivät julkistaneet, vaikka niiden olisi pitänyt."

Lääketieteellinen brittijulkaisu Lancet esitti 1998, että lääkkeiden vuoksi menehtyi USA:n sairaaloissa yli    100 000 ihmistä vuodessa.

Sekä Lancet että Lezchin muistuttavat, että samaa tapahtuu muuallakin, joten koko maailman kattavat luvut ovat huomattavasti suurempia.


Jäävit tekevät päätöksiä

Yhdysvaltain lääkeviraston FDA:n päätöksentekoa ruodittiin vuonna 2000 Usa Today-lehdessaä. Se kertoi, että FDA:n lääketieteellisen neuvoa-antavan komitean tärkeimmissä linjanvetokokouksissa jopa 92 prosenttia läsnäolijoista oli periaatteessa jäävejä omien taloudellisten etujensa vuoksi. 
( tämän julkaisijan lisäys: http://www.fdaisevil.com/)

Vaikka laki kieltää jäävien henkilöiden osallistumisen päätöksentekoon, FDA on lehden mukaan kumonnut esteellisyyden yli 800 kertaa vuodesta 1998 lähtien.

Alan ammatteihin kohdistuu Read´in mukaan loputon pommitus, jossa väärä tieto on naamioitu koulutukseksi. Tieto on tarkoin valikoitua, ja siitä on karsittu tutkimukset, jotka paljastavat esimerkiksi psyykenlääkkeiden vaaroja tai tehottomuutta.

Read kuvaa kirjassaan viime vuosien hälyttävää kehitystä, jossa teollisuudelle epämiellyttävää tieteellistä tutkimusta on tukahdutettu ja muokattu. Hankalien tutkijoiden maine on mustattu ja heidät on savustettu ulos yliopistoista.

Terveydenhuollon ammattilaiset ovat lähes täysin riippuvaisia lääketehtaiden informaatiosta kaikessa jatkokoulutuksessaan koko uransa ajan. Puolueetonta ta riippumatonta koulutusta on erittäin vaikea saada, Read painottaa.

                                                          * * * * *

12.7.2011 KALEVA, Sari Toivakka kirjoittaa: LÄÄKETUTKIMUS ROMAHTI  - Suomalaisen lääketutkimuksen määrä on puolittunut viidessä vuodessa.

.... "Kehitys on erittäin huolestuttava niin potilaiden kuin lääketieteellisen osaamisen ja työllisyydenkin kannalta katsottuna", lääketeollisuuden erikoisasiantuntija Mia Bengtström sanoo.

Kliiniset tutkimukset työllistävät yksinomaan lääketeollisuudessa 600 henkilöä, ja moninkertaisen määrän terveydenhuollossa.

Bengtströmin mukaan Suomen tutkimusedellytykset suhteessa muihin maihin ovat huonontuneet. Isot, kansaiväliset lääkeyritykset teettävät tutkimukset ja kilpailuttavat ne tarkkaan.
..... Bengtströmin mukaan terveydenhuoltoon pitäisi saada palautettua ymmärrystä tutkimuksen tärkeydestä.....
Suomalaiset ottavat osaa tutkimuksiin edelleen mielellään. Kliinisiin lääketutkimuksiin osallistui viime vuonna ennätysmäärä, noin 95 000 tervettä vapaaehtoista henkilöä......
Tutkittavien iso määrä kertoo käynnissä olevista, laajoista rokotetutkimuksista...........

Suurin osa tutkimuksista koskee syöpää, toiseksi eniten tutkitaan keskushermostolääkkeitä.....Rokotetutkimuksia on käynnissä 29.....

Bengtströmin mielestä potilaat arvostavat uusia lääkehoitoja, toisin kuin päättävissä asemissa olevat henkilöt.
"Helposti luullaan, että Suomessa asiat toimivat, ja että ne ovat meillä paremmin kuin muualla. Hyvinvointivaltion harha elää yhä", hän sanoo.....

                                                          * * * * *


LAPSIA VAIKEA SAADA ROKOTETUTKIMUKSIIN
Sari Toivakka KALEVA 12.7.2011

Helsinki  Lääketutkimuksia pidettiin maailmalla turvallisina, kunnes muutama vuosi sitten Englannissa kuusi vapaaehtoista osallistujaa sai vakavia vammoja uuden, biologisen lääkkeen käytöstä.
" Suomessa ei vastaavaa voisi tapahtua. Tutkimuksissa ollaan erittäin varovaisia, ne aloitetaan yhdellä henkilöllä ja pienillä annoksilla. Kun kaikki menee hyvin, otetaan mukaan seuraava ihminen", erikoisasiantuntija Mia Bengtström kertoo.

Suomen omassa kohussa jo käytössä ollut sikainfluenssapiikki aiheutti kymmeniä narkolepsiatapauksia.
Lasten ja nuorten sairastumiset vaikuttavat Bengtströmin mukaan rokotetutkimuksiin.
"Se näkyy lasten osallistumisessa. Entistä tarkemmin mietitään, onko järkevää altistaa terveitä lapsia. Pienempiä tutkimusyksikköjä on käsittääkseni suljettu, koska osallistujia ei ole saatu tarpeeksi."

Kasvava rokotekielteisyys saattaa Bengtströmin mielestä tuoda jo kadonneet sairaudet takaisin.
"Tuhkarokkoa löytyy jo. Pian ymmärretään taas, että rokotettavat lastensairaudet ovat oikeasti vaarallisia", Bengtström sanoo.

                                                     * * * * *

Näin siis  kirjoitti KALEVA vuosina 2004 ja 2011.

 Vioxx-lääkkeestä lisää videolla:
 https://www.ihealthtube.com/video/story-dangerous-prescription-drug-will-shock-you?utm_content=buffer2628b&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer


FDAn paljastetaan salanneen 22 vilpillistä kliinistä koetta:   http://www.naturalhealth365.com/clinical-trials-food-and-drug-administration-1328.html

 http://yle.fi/uutiset/vaccine_expert_doctors_withheld_narcolepsy_symptoms/5617690

 http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/narkolepsialaakarit-partisen-vaitteet-perattomia-6079887

Antidepressantit kaksinkertaistavat itsemurhariskin: http://healthimpactnews.com/2016/study-big-pharmas-smoking-gun-antidepressants-proven-to-double-suicidality/


 http://elamakasissamme.blogspot.fi/2016/02/ibuprofeeni-ja-nsaid-laakkeet.html

1 kommentti:

  1. hmmh mielenkiintoista ja ajatuksia herättävää tekstiä..

    jos kiinnostaa niin tässä on linkki blogiini, viimeisimmäksi aiheeksi nostin sikapiikin:
    http://worldarounndus.blogspot.com/

    VastaaPoista