tiistai 30. kesäkuuta 2015

10 syytä etsiä apua .....

10 syytä olla välittämättä lääkäristäsi:

  -  ihmiset alkavat yhä enemmän ja enemmän    epäillä perinteistä lääketiedettä, ja joistakin erittäin hyvistä syistä


Suurin este, joka potilaille on olemassa, jotta he saisivat parasta mahdollista hoitoa, ovat heidän lääkärinsä.  

Olipa kerran se aika, jolloin niitä, jotka menivät lääkäriin, kutsuttiin potilaiksi. Nyt potilaita nimitetään terveyspalvelujen kuluttajiksi. Lääkäreitä nimitettiin aikoinaan parantajiksi, viisaiksi, ja he välittivät terveydestämme ja olivat sen vartijoita, ja jotka puuttuivat meidän puolestamme asiaan, kun olimme sairastuneet. Nyt heitä kutsutaan terveydenhuollon ensimmäisen tason toimitsijoiksi. 

Olipa kerran lääkäreitä (MDs=lääketieteen tohtoreita) ja sairaanhoitajia. Nyt on niin monenlaisia koulutettuja  terveydenhuollon piirissä toimivia, että on vaikeaa pysyä niistä kaikista ajan tasalla. 

MainSt by S.Z. Berg ´in eräässä artikkelissa ´health´(=terveys)-kuluttajat antoivat paremmat arvosanat ei-lääkärin tutkinnon suorittaneille kuin perinteisille lääketieteen tohtoreille. Eräässä 28 000:lle potilaalle tehdyssä haastattelututkimuksessa, jonka teki  Vanguard Communications, potilaat arvioivat naturopaatit viidellä tähdellä. Osteopatian lääkärit olivat kärjen tuntumassa. Mutta sisätauti- ja perhelääkärit olivat kaikkein  pohjimmaisina.

Potilaat puhuvat innoissaan kiropraktiikoistaan (D.C.= kiropraktikkolääkäreistä), naturopatian lääkäreistä (N.D.), tai akupunktion ja itämaisen lääketieteen lääkäreistä (D.O.M. tai D.A.O.M). He pitävät sairaanhoitaja-ammatinharjoittajista (N.P.) ja  apulaislääkäreistä (physician assistants= P.A.), mutta arvioivat nämä alemmin palkatuiksi traditionaalisessa lääketieteessä, joten heitä ei arvioida niin korkealle (eli N.P.´t tai P.A.´t). 
Mitä olemme valmiit tekemään lääkärimme neuvon mukaan? Houkutellaanko ja kontrolloidaanko  tavanomaisia lääkäreitä lääkeyhtiöiden rahoituksella? Saammeko vain yksinomaan tällaista hoitoa tereytemme hoitoon? Tuleekohan aika, jolloin meidän on parasta jättää perinteinen lääkärimme? 

 

Vertaileva terveydenhoidon ostosmatka  

Terveydenhuollon asiakkaat haluaisivat vertailla terveydenhoitonsa ostamista. Mutta pääsy lääkäripalveluihin on hallitusten vahvistamaa ja yhtiöiden kontrolloimaa. Useimmat terveyttä koskevat vakuutukset maksetaan ainoastaan silloin, kun ne on hoitanut lääkäri. Mutta lääkärit ovat suuressa määrin  kyvyttömiä kroonisten tautien hoidossa ja hyvinvoinnin ja ravinto-ohjeiden antamisessa, sekä ikääntyvien ihmisen arvoisen, elämää tukevan hoidon tukemisessa.
Kroonisten tautien hoitaminen on kallista. Lääkärit (M.D.’s) eivät ole koskaan olleet osallisina ratkaisemassa terveydenhoitokulujen vähentämistä, mutta kroonisesti sairaat potilaat kantavat harteillaan enemmän omista  terveyskuluistaan maksamalla korkeampia lisämaksuja vakuutusmaksuistaan. 
Jokainen haluaa turvallisia ja tehokkaita hoitoja kohtuuhintaan. Epäilemättäkin kroonisesti sairaiden pulittamat kulut ovat korkealla. Potilaat maksavat jos voivat, mutta he haluavat enemmän läpinäkyvyyttä. He haluavat tietää, mitä lääkepalvelut maksavat. Esimerkiksi naispotilas, jolla epäillään mammografian perusteella rintasyöpää, tahtoo tietää korvaako hänen henkivakuutuksensa vai ei rintojen MRI-kuvauksen, tai kuinka kalliiksi se tulee, jos hänen N.D.-lääkärinsä sen määrää. 
Amerikkalaiset kroonisesti sairaat potilaat haluavat paremman arvion hoidoistaan.
Jos he eivät saa tarvitsemaansa hoitoa USAssa, he menevät muualle. Lääketurismi on suurta. Esimerkiksi   Karibian meren rannikolla olevat kauneusleikkauskliniikat ja korkeatasoiset kantasoluhoitoja antavat klinikat  Tijuanassa löytyvät helposti internetistä.  
Voit tilata geenilääkkeitä netistä kanadalaisista apteekeista, jotka välittävät niitä suoraan netin kautta intialaisilta lääketehtailta pienellä korvauksella USA´n hintoihin verrattuna.
Mutta monia muita esteitä hinnan lisäksi on hyvinvointiasiakkaille, ja niistä suurin ovat heidän lääkärinsä.  Potilaiden on hyvä tietää, milloin heidän pitää jättää lääkäriensä neuvot ja etsiä apua muualta.10 Syytä jättää noudattamatta lääkärisi ohjeita: 
 1. Kun sinulle kerrotaan, ettei tilanteellesi voida enää mitään.
 2. Jos sinulla kroonistunut tila ja lääkärisi kuluttaa kanssasi vähemmän kuin 15 minuuttia ensimmäisellä vastaanottokerralla.  .
 3. Kun terapeuttinen, hoidollinen voimattomuus alkaa.
 4. Jos lääkärisi määrää erikoisia laboratoriokokeita ilman selkeää terapeuttista päämäärää tai diagnostista ennustetta.
 5. Jos tavoitteita ja ennusteita ei selvitetä selvästi.
 6. Jos lääkärisi sortuu reseptilääkkeisiin ainoana vaihtoehtona.
 7. Kun lääkärisi ei halua selittää määrätyn lääkkeen haittoja ja hyötyjä. 
 8. Jos sinulla on käytössäsi enemmän kuin viisi erilaista reseptilääkettä eikä lääkärisi onnistu vähentämään niitä tai tarkasta niiden käyttöä säännöllisesti.
 9. Jos lääkärisi haluaa määrätä sinulle lääkkeen lopuksi ikääsi.
 10. Jos lääkärisi määrää lääkkeitä jopa terveille potilaille.

 

Terapioiden tehottomuuden uhat

Krooniset sairaudet ovat vastuussa 7´stä joka 10.´stä kuolemasta USAssa.  Tilanne pahenee kun ihmiset vanhenevat. 90%:lla yli 65-vuotiaista on yksi tai useampi kroonistunut sairaus. Vuoteen 2020 mennessä voidaan odottaa, että lähes puolella kaikista amerikkalaisista on krooninen sairaus.  
Mutta vaikka näemme kroonisten sairauksien vyöryn tulevaisuudessa, amerikkalainen lääketiede pysyy valmistautumattomana. Lääkäreillä on rajoitettua – jos ollenkaan  – harjoittelua ravinnosta lääketieteen koulutuksessaan. Heitä ei valmenneta diagnosoimaan tai hoitamaan kroonisia sairauksia kuten fibromyalgiaa, väsymyssyndroomaa, keliakiasta johtuvia sairauksia tai monenmoisita allergioista ja ruoka-aineherkkyyksistä johtuvia sairauksia. He eivät tiedä juuri mitään microbiomeista ja niiden vaikutuksesta terveyteen ja sairauteen.
Tämä menee erittäin monimutkaiseksi.Vie liikaa aikaa selvitellä monista eri syistä johtuvia sairaustapauksia.   Kroonisessa sairaudessa voi olla enemmän kuin yksi kehon järjestelmä mukana. Esimerkiksi lihavalla potilaalla voi olla myös rasvamaksasairaus ja sydän- ja verisuonitaudissa voi olla myös korkeat triglyceridit ja koholla oleva LDL sekä pre-diabetes. 
Terapeuttista tehottomuutta tapahtuu, jos hoidolla epäonnistutaan löytämään parannusta, ja kun alkuperäiset hoitotavoitteet jäävät saavuttamatta. Esimerkiksi: epäonnistumisia hoidon muuttamisessa verenpainepotilailla, joiden verenpaine on korkeampi kuin 140/90, on raportoitu niinkin monella kuin 86.9%:lla lääkärillä käyneistä. Tai jos ylipainoinen potilas ei pudota tarpeeksi painoaan eikä onnistu muuttamaan ruokavaliomuutoksiaan ja triglyceridiarvot eivät koskaan laske vaan jopa nousevat edelleen.
Vieläkin paremmanlaatuisempi esimerkki terapeuttisesta tehottomuudesta on se, kun edistyt alkuvaiheessa mutta tilanteesi ei oikeasti parane, ja lääkärisi jatkaa silti samojen lääkkeiden määräämistä. Valitettavasti tällainen tehottomuus on yleistä integratiivisten ja holististen lääkärien keskuudessa.  

Sinä etsit hyvää lääkäriä.
Minä etsin hyvää potilasta.

Opettajani, Dr. Bernard Jensen, ripusti yllä olevan kyltin vastaanottonsa etuoveen. Hyvät potilaat eivät ole ainoastaan passiivisesti halukkaita yhteistoimintaan, vaan positiivisia ja osallistuvia. He muodostavat työparin lääkärinsä kanssa tulosten saavuttamiseksi. 
Otitpa sitten lääkkeitä tai ravintolisiä on lääkärisi arvioitava tilannettasi uudelleen säännöllisesti, asetettava selviä tavoitteita, annettava sinulle uskoa kun koet muutosta parempaan ja esitettävä mitä muita mahdollisuuksia, lähetteitä ja muita hoitovaihtoehtoja on saatavilla.  
Hyvän terveydenhoidon ja ennaltaehkäisevän lääketieteen saaminen saattaa olla monimutkaista. Lääkärisi hylkääminen ei tarkoita että sinun pitäisi jäädä yksin. Mutta kaikki naturopaatit, kiropraktikot tai akupunkiolääkärit eivät ole tarpeeksi kouluttautuneuta hoitamaan haastavia kroonisia sairauksia. Siihen tarvitaan yleensä tiimi erilaisia lääkäreitä, jotka osaavat diagnosoida, hoitaa ja suoriutua tehokkaasti monimutkaisista kroonistuneista tilanteista. 

 

Liian monien terveydenhoitomenetelmien sekasorto 

Terveyden ja sairauden mallit ovat erilaisia. Perinteisellä lääketieteellä on pitkä historia patologiaan, sairauksien tautioppiin, sairauksien syihin, sairaisiin ihmisiin liittyvässä tieteessä; se on hyvin keskittynyttä. 
Naturopathic medicine, naturopaattinen lääketiede ottaa laajemman, kokonaisvaltaisen lähestymistavan.   . Oriental medicine on myös holistista ja se painottuu tasapainoisiin kehon ja elinjärjestelmien välisiin energiavirtauksiin. Integratiivinen lääketiede hyödyntää parasta itäisistä ja läntisistä malleista, sekä  holisitisista että tieteellisistä malleista. Näiden hoitomuotojen painopiste on hyvinvoinnissa ja kehon omien parantavien voimien tukemisessa. Ne voivat kuitenkin olla niin ylimalkaisia, että niistä puuttuvat todisteet.  
Jos tahdot mieli-keho-lähtökohtaa, kysy lääkäriltäsi, yrittääkö tämä käsitellä liian montaa aluetta? Teetkö aina vain enemmän joogaa, mietiskelyä, psykoterapiaa ja mindfulness´ia, mutta se ei johda mihinkään? Otatko liikaa ravintolisiä? Tekemällä liikaa liian vähän merkitsevää, vaarannat keskittymisesi juuri itsellesi erityiseen terveystilanteesi.

     Mieli-Keho-Parantaminen Voi Olla Liikaa Yhdellä Kerralla:
mind-body-wheel

 

Reseptilääkeiden vaikea pulma

Moderni lääketiede voi pelastaa elämiä. Se voi myös tehdä sinulle haittaa. Lääkeyhtiöiden menettelytavat ovat monimutkaisia. Monet hyödylliset lääkkeet eivät tule koskaan markkinoille. Jotkut parhaiten myyvät lääkkeet, kuten statiinit, toimivat kliinisissä kokeissa, mutta kun niitä käytetään monia vuosia, ilmaantuu uusia haittoja.  .
The NNT julkaisi pikaisia yhteenvetoja yleisesti käytetyistä lääkkeistä ja hoidoista, jotka paljastavat monissa tapauksissa merkittäviä haittoja mutta vain vähän hyötyjä yleisesti määrätyillä lääkkeillä. Statiineja koskien, ihmiset, joilla oli kolesteroli korkealla, mutta ei todettua sydäntautia, eivät saaneet mitään henkeä pelastavia hyötyjä. Tosiasiassa 1 potilas 50´stä sai diabeteksen ja 1 potilas 10´stä sai vakavia lihasvaurioita.
Pitäisikö sinun luottaa vakuutusyhtiöittesi lääkekirjoihin?  Tällainen lääkekirja on luettelo käyttöön hyväksytyistä lääkkeistä, joita käytetään tiettyihin vaivoihin. Meillä oli tapana luottaa lääkäriimme ja hänen määräämiinsä pillereihin erittäin tehokkaina ja turvallisina. Näin ei ole enää. Lääkärit rajoittuvat usein lääketehtaiden suosituksiin ja terveysvakuutusten reseptikirjoihin, joista voi olla sinulle vain vähän hyötyä. 

Viisi syytä olla luottamatta reseptilääkkeisiin: 
 1. Jos lääkärisi ei tunne yhteisvaikutuksia muitten lääkkeittesi ja ravintolisien välillä.
 2. Jos olet terve, mutta sinulle suositellaan lääkettä voidaksesi vielä paremmin.
 3. Kun lääkettä valmistava lääkeyhtiö edistää vain sen puolueellista tieteellistä näyttöä. 
 4. Jos sinulla on taipumusta saada allergisia reaktioita tai olet kokenut lääkkeiden ottamisesta haittavaikutuksia.

 

Terveyden hoito, joka on asianmukaista

Terveyden hoidolla pitäisi olla selvät tavoitteet, jotka auttavat potilaita pääsemään päämääräänsä. Tämä on ymmärrettävää ja saavutettavaa, kun on kyseessä murtunut ranne tai vakava bakteeri-infektio. Murtunut luu pitää laittaa paikoilleen ja liikkumattomaksi, tai korjata leikkauksella. Henkeä uhkaava tulehdus vaatii antibioottia. Saatuaan apua keho parantaa itsensä. Mutta mitä tapahtuu silloin, kun potilas saa vastavaikutuksen? Entäpä sitten kroonisiet sairaudet, joihin liittyy monimutkaisia tekijöitä?   
Tehokkaita terveydenhoito-ohjelmia tulisi suunnitella ja toteuttaa siten, että lääkäreiden kyvykkyyttä kunnioitetaan ja otetaan huomioon, ja potilas pystyy noudattamaan hoitoa.  
Hoidon hinnan pitää olla linjassa siihen, mitä potilaat pystyvät maksamaan ja mitä heidän vakuutuksensa kattavat. Jos hoito on liian kallista, ei potilas halua jatkaa sitä.
Arvioitaessa ja hoidettaessa kroonista tautia, lääkärin työkuormitus lisääntyy. Kroonisten sairauksien hoito on lääkäreille taakka. Mutta, se ei oikeuta ala-arvoiseen lääketieteeseen. Se, mitä kaivataan, on uudenlainen lääkäreiden suhtautuminen potilaisiin, ja tätä kutsun lääkäri-potilas-kumppanuudeksi.  
Potilaat saattavat haluta olla ennaltaehkäisevämpiä. He pystyvät parempaan itsestään huolehtimiseen, tarkkailemaan omaa edistymistään, mm. tilaamalla laboratoriokokeita. Monet omat potilaani ovat jäseninä Life Extension Foundation´issa, joka tarjoaa verikokeita alennettuun hintaan. Neuvon potilaitani ottamaan ennakolta kokeita ja ajan milloin ne tehdään.
Voit vähentää lääkkeistä ilmeneviä haittoja, kun lääkärisi tai joku vastaanotolla, tai farmasisti apteekissa  läpikäy kanssasi sinulle suositellut lääkkeet. Ja voit saada selville,onko maksasi toimivuuden kapasiteetti lääkkeiden käsittelyyn kohdallaan, kun teet geenitestin cytochrome-CP450´stä. 
Perustavaa on, että jokainen potilas tarvitsee terveydenhoitoa, joka soveltuu heidän tilanteeseensa ja heidän yksilölliseen parantumiskapasiteettiinsa.

Dr. J. E. Williams

J. E. WILLIAMS, OMD, FAAIM
Tri. J. E. Williams on pioneeri integratiivisessa lääketieteessä, pitkäikäisyydessä ja luonnomukaisessa terveydessä. Tri.Williams on kirjoittanut kuusi kirjaa ja enemmän kuin 200 artikkelia. 30-vuotisen uransa aikana Tri.Williams on tehnyt yli 100,000 potilaskäyntiä. Aiemmin hän oli San Diego´ssa mutta työskentelee nyt Sarasota´ssa, Florida´ssa ja opettaa NOVA Southeastern University´ssä  ja myös Emperor’s College of Oriental Medicine in Los Angeles´issa.
Tri. Williams on myöskin kansnatieteilijä ja luonnontieteilijä. Vuodesta 1967 lähtien hän on elänyt ja työskennellyt synnynnäisten alkuperäisheimojen parissa ja käyttää yhtä paljon aikaansa korkealla Andien erämaissa ja syvällä Amazonin sademetsissä kun siihen on mahdollisuutta. Vuonna 2010 hän perusti  Ayniglobal´in, voittoa tavoittelemattoman järjestön, joka omistautuu suojelemaan syntyperäisiä kulttuureita, ympäristöjä ja henkisen työnteon oikeuksia. Hänen nykyinen työnsä on pääasiassa Perun Andien Q’ero people´heimon parissa, missä hän opettee Maahan-perustuvaa viisautta ja sydämeen keskittyvää spiritualismia.

                                                           * * * * *

http://elamakasissamme.blogspot.fi/2013/11/laillista-rahaa-big-pharmalle.html

 http://www.nly.fi/artikkeli/kuka-ansaitsee-avun-0

 http://www.realfarmacy.com/hidden-study-pharma-drug-side-effects-worse-than-publicized/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti