keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Lääketutkimuksen tulevaisuus

FDA photo


(Health Secrets) Tunnettu Harvard University´n professori  kokosi äskettäin raportin, joka suomii FDA´ta sen epäonnistumisesta hyväksyä markkinoille uusia lääkkeitä rehellisesti ja eettisesti. Journal of Law, Medicine & Ethics´in erikoisnumerossa julkaistu tutkimus vakuuttaa, että FDA´han "ei voi luottaa". Siinä huomautetaan edelleen, ettei lähes mikään kaikista viraston menneitten 30 vuoden aikana hyväksymistä uusista lääkkeistä ole kuin vähän tai ollenkaan parempi, kuin jo markkinoilla olemassa olevat lääkkeet.     

Otsikolla “Institutional Corruption of Pharmaceuticals and the Myth of Safe and Effective Drugsprofessori Donald W. Light´in tutkimus tuo esille konkreettista näyttöä, joka osoittaa FDA´n olevan vain vähän muuta kuin ´maksa - ja - pelaa´ - eturyhmä, joka muonittaa yksinomaan lääketeollisuuden tarkoitusperiä. Koska FDA´ta rahoittavat nykyään ensisijaisesti lääketehtaat, on virasto vähentänyt uusille lääkkeille asetettuja vaatimuksia, ja tämä nopeuttaa hyväksymisprosesseja laittaen näin potilaat alttiiksi kasvaville haitoille.  

Reseptin ohjeiden mukaisesti käytetyt lääkkeet tappavat USAssa vähintään 125,000 ihmistä joka vuosi; toteaa raportti 

Ollessaan 4. johtavia kuolemien aiheuttajia USAssa, ovat reseptilääkkeet näin maailman vaarallisimpien aineiden joukossa. Prof. Light’n tutkimuksen mukaan 10 tuhannet potilaat joutuvat vuosittain sairaalaan reseptilääkkeiden haittavaikutusten takia, ja toinen monituhantinen potilasjoukko kuolee  —  ja tämä kaikki johtuu reseptillä määrätyistä lääkkeistä.

“[Yli] 30 menneen vuoden aikana ovat hyväksytyt lääkkeet aiheuttaneet haittavaikutusepidemian, siitäkin huolimatta, että ne on määrätty oikein", selviää Harvard´issa tehdyn tutkimuksen esipuheesta. “Joka viikko noin 53,000 ylimääräistä sairaalakäyntiä ja noin 2,400 ylimääräistä kuolemaa tapahtuu USA´ssa niitten ihmisten joukossa, jotka ottavat oikein määrättyjä lääkkeitä ollakseen terveempiä."

Paljon tästä aiheutuu siitä tosiasiasta, että FDA´n uusien lääkkeiden valvonta on alamäessä. Näyttöön perustuen FDA kuluttaa paljon enemmän aikaa uusien lääkkeiden markkinoille saamiseen, kuin näiden uusien lääkkeiden turvallisuuden ja tehokkuuden arviointiin, joista monet eivät ole muuta kuin uudelleen pakattuja, vain pieniä muutoksia omaavia vanhoja lääkkeitä. Nämä muutokset mahdollistavat tietenkin lääkehtaiden uusimaan patenttinsa ja saamaan näin uusia ennätyksiä rikkovia liikevoittoja.  
“FDA puoltaa itseasiassa pantenteilla suojattujen, alkujaan kalliitten, jokaisen sairausryhmän pikkulääkkeen korkeita hintoja, vaikka niiden terapeuttisesti vastaava lääke menettääkin patenttisuojan", selviää tutkimuksesta. “FDA hyväksyy  rutiininomaisesti pienet, lääkkeissä tehdyt muutokset joka vuosi, vaikka niiden haittamahdollisuuksista on minimaalisen vähän näyttöä.... Tällä tavalla hyväksytyistä lääkkeistä on joka viidennen osoitettu aiheuttavan vakavia haittoja."

“Tämä on vastoin sitä, mitä ihmiset odottavat ja toivovat FDA´lta.”

FDA ja Big Pharma kehittelevät markkinoille ´sairauksia´, joita ei edes ole olamassa

Jos tämä ei vielä ollut tarpeeksi huono uutinen, niin FDA on myös aktiivinen rikoskumppani Big Pharma´n toimintasuunnitelmassa, joka on uusien sairauksien kehittäminen ja niiden markkinoiminen yleisölle myymällä heille enemmän lääkkeitä. Ns. "ennalta ehkäisevät" lääkkeet sairauksiin, kuten esim. Alzheimer’in tauti, ovat lääketeollisuuden viimeisin esimerkki ´käärmeöljystä´, jonka FDA toivottaa avokätisesti tervetulleeksi.

The New England Journal of Medicine on julkaissut, ilman kommentointia, FDA´n kahden vanhemman henkilön ehdotuksia löyhentää sellaisten lääkkeitten hyväksymiskriteerejä, joiden väitetään estävän   Alzheimerin tautia hoitamalla sitä sen varhaisessa vaiheessa," selittää Prof. Light. “Ehdotetut löyhemmät kriteerit laillistaisivat lääkkeitä ´turvallisiksi ja tehokkaiksi´, vaikka niillä ei olisi ollenkaan tai vain vähäisen näyttöä tehokkuudesta ja niille altistumisesta mahdollisesti miljoonille aiheutuvista haitoista ja sivuvaikutuksista."  

Prof. Light’n julkaisun voi lukea kokonaisuudessaan tästä linkistä:
http://papers.ssrn.com.
Lisää tietoa:
http://papers.ssrn.com
http://www.ethics.harvard.edu
http://www.centerwatch.com

                                                   * * * * *

- Vieläkin hurjempia uutisia tuolta läntisen meren takaa:
   - Siellä on komitea äänestänyt yksimielisesti 51-0 äänellä, että tämän pilleriparantamisen ja laitteiden hyväksymisjärjestelyjä nopeutetaan, eikä tarvitse osoittaa turvallisuutta ja tehokkuutta. Korvaukset hoidoista kallistuvat. Sikäläinen lääkelaitos menettää edelleenkin vaikutusmahdollisuuksiaan. Hoitojen määrääjille maksetaan ´luonnossakin´, entistäkin lahjakkaammin ´koulutuksesta´, eikä sitä ilmoiteta missään. - Ihmiset on oman onnensa varassa....liikevaihto jyrää!
     
   http://www.anttiheikkila.com/blogi/todellista-huuhaata/

Vääristellyt lääketutkimusten tulokset:  http://www.collective-evolution.com/2015/05/16/editor-in-chief-of-worlds-best-known-medical-journal-half-of-all-the-literature-is-false/

 http://www.nybooks.com/articles/archives/2009/jan/15/drug-companies-doctorsa-story-of-corruption/

 http://magneettimedia.com/who-laaketeollisuuden-toiminnasta-lapinakyvampaa/Ei kommentteja:

Lähetä kommentti