keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

ANTIBIOOTIT - HUNAJA

 

 Vilustuminen, Flunssa, Yskä - Terveyden Keskiössä

Alkuperäinen artikkeli: http://www.webmd.com/cold-and-flu/news/20080922/humble-honey-kills-bacteria


Tavallinen Hunaja Tappaa Bakteereita

Tutkimus: Hunaja tappaa bakteereja, jotka aiheuttavat kroonista poskiontelotulehdusta
Kirjoittanut: 
WebMD Health News
Tarkastanut:  Louise Chang, MD


Syyskuun.22. 2008

-- Jos rupeat kaivelemaan hunajan historiaa, löydät aineistoa, josta ilmenee, että sitä on kunnioitettu monissa varhaisissa kulttuureissa.

Hunajasta mainitaan Raamatussa, että sitä käytettiin ruumiiden säilömiseen antiikin Egyptissä, ja sitä pidettiin pyhänä Buddhan aikana, ja profeetta Muhammed  kannatti sen mahdollisia parantavia vaikutuksia.
Mutta vasta viimeaikoina on tiede pystynyt todistamaan ja selittämään hunajalla olevat hyötyvaikutukset.
Nyt uusi tutkimus University of Ottawa´n tutkijoilta osoittaa hunajan tehokkaasta vaikutuksesta tappaa bakteereja, jotka aiheuttavat kroonista poskiontelon tulehdusta sinusitis.

Hunaja tappaa bakteereita

Krooninen poskiontelon tulehdus sinusitis vaivaa miljoonia ihmisiä joka vuosi.

Kroonisessa poskiontelon tulehduksessa limakalvojen kalvot poskionteloissa, sinus , tulehtuvat, aiheuttaen päänsärkyä headaches, nenän tukkoisuutta ja hengitysvaikeuksia.
Vaikkakin se voi olla allergioiden allergies aiheuttamaa, voi krooninen poskiontelon tulehdus johtua myöskin bakteereista, jotka ovat asettuneet asumaan nenään ja poskionteloihin sinuses.
Tällöin voi hunajasta olla apua.

Tutkijat, joita johti tri. Tala Alandejani, MD, University of Ottawa´sta, testasivat kahta hunajalaatua, manuka ja sidr.
Manuka honey saadaan manuka-pensaikoista, jotka tunnetaan myöskin nimellä  tea tree bush, Uudessa Seelannissa.
Sidr-hunajaa saadaan sidr-puusta Jemenistä, ja se on ikivanha puu, muinainen ja pyhä puu, joka on mainittu spirituaalisissa teksteissä.Tämä hunaja on yksi maailman kalleimmista hunajoista.
Tutkijat valitsivat kolme erittäin pahaa bakteeria: kaksi eri staph -bakteerikantaa  MSSA (= methicilliinille-(susceptible)herkkä Staphylococcus aureus) ja MRSA (= methicilliinille-vastustuskykyinen (resistant)  Staphylococcus aureus), ja yhden nimeltään Pseudomonas aeriginosa (PA).
Kaksi hunajalaatua pystyi tappamaan bakteerit. Jopa sellaisessa biofilmissä kasvaviin bakteereihin, joka on ohut, limainen kerros, jonka bakteerit muodostavat, ja joka antaa niille suojaa antibiootteja vastaan antibiotics, oli hunaja tehokasta.

Tutkijat havaitsivat myös, että kaksi hunajalaatua tehosi merkittävästi paremmin kuin antibioottilääkkeet  MSSA´ta ja MRSA´ta vastaan kuin niillä aikaisemmin tehdyn tutkimuksen mukaan oli osoitettu.

Tässä on tulosanalyysi:
  • Sidr-hunaja tappoi 63% tehokkaammin MSSA´n.
  • Sidr-hunaja tappoi 73% tehokkaammin MRSA´n.
  • Sidr-hunaja tappoi 91% tehokkaammin PA´n.
  • Manuka-hunaja tappoi 82% tehokkaammin  MSSA´n.
  • Manuka-hunaja tappoi 63% tehokkaammin MRSA´n.
  • Manuka-hunaja tappoi 91% tehokkaammin PA´n.
Tiedemiehet toivovat, että tulokset auttavat löytämään uuden hoitotavan kroonista poskiontelotuehdusta sairastaville potilaille.
Yksi varoitus-huomautus: Vuoden tai sitä nuoremmille lapsille ei pitäisi koskaan antaa hunajaa, koska se saattaa olla myrkyllistä heidän vielä kehittymättömälle suolistoalueen toiminnalleen intestinal tract .

Tutkimus on esitelty vuoden 2008 American Academy of Otolaryngology´ssä -- Pään ja niskan alueiden leikkausten vuosittaisessa tapaamisessa Chicago´ssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti