sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

VAIHTOEHTOJA KIPULÄÄKKEILLE - miksi?
IBUPROFEENI Tappaa Tuhansia Joka Vuosi.  Tässä sille vaihtoehto.


203

advertisement - learn more
 
Nykyään käyttämämme lailliset ´lääkkeet´, sekä ilman reseptiä saatavat että reseptilääkkeet, ovat vastuussa ainakin 100,000 vuosittaisesta kuolemasta jo ainoastaan USAssa. Kuten monista raporteista käy ilmi, että useimmat julkaistut tutkimukset published research, jotka tukevat näiden lääkkeiden käyttöä, ovat täysin vääriä; tuloksia on manipuloitu tarkoituksena tuotteiden saaminen markkinoille niin pian kuin mahdollista, ennemminkin kuin niiden turvallisuuden varmistamistaminen sitä ennen.

Tällainen korruptio rehottaa valtoimenaan teollisuudessa ja tämä aiheuttaa merkittävää haittaa ihmisten terveydelle sekä heidän turvallisuudelleen.Vasta viime viikolla julkaistu Nordic Cochrane Center in Copenhagen´in tutkijoitten tekemä julkaistu tutkimus The British Medical Journal´issa on esimerkki siitä, että lääkeyhtiöt eivät paljastaneet kaikkea tutkijoitten lääkekokeissa ilmitullutta tietoa. Tästä linkistä voi lukea lisää tästä asiasta here.

Nyt on jo enemmän kuin vuosikymmen mennyt siitä, kun kaikkein laajimmalle levinnyt artikkeli widely accessed article Public Library of Science (PLoS)´in historiassa julkaistiin — murskaava katsaus lääketieteen petoksesta  —  ja ongelma on nyt edelleen vain pahentunut. Lääketieteen  ammattilaiset asettavat työpaikkansa ja maineensa alttiiksi yrittäessään saada viestinsä kuulluksi ja valistaessaan kansalaisia. Tri. Richard Horton, The Lancet-lehden nykyinen päätoimittaja, on vain yksi tunnettu esimerkki:
Tietellisyyttä vastaan esitetty kysymys on rehellisen mutkaton : sillä suuri osa tieteellisestä kirjallisuudesta, ehkä jopa puolet, voi yksinkertaisesti olla valheellista.  Tutkimusten pienet otannat, pikkuriikkiset vaikutukset, pätemättömät tutkimusmateriaalit sekä räikeät eturistiriidat, kaikki yhdessä sen pakkomielteen kanssa, että pitää saada hienoa, kyseenalaisten trendien mukaista tärkeää näyttöä, tiede onkin ottanut askeleita kohti pimeyttä. (source)
Tämä on aika huolestuttavaa, varsinkin, kun esitetään se tosiasia, että useimmat lääketieteellisestä koulutuksesta nykyään valmistuneet ovat saaneet laajan koulutuksen reseptilääkkeistä. Tämä koulutus perustuu kuitenkin puutteelliseen, puolueelliseen, ja/tai suorastaan vääristeltyyn tutkimukseen. Heitä ovat valmentaneet sellaiset lääketieteellisten liikelaitosten vallassaolijat, jotka tavoittelevat lähinnä liikevoittoa, eivätkä kuluttajien etua. Valitettavasti monet lääkärit jäävät näin täysin tietämättömiksi oman lääkärinkuntansa omaa sisäistä järjestelmäänsä vaivaavista ydinkysymyksistä.    

Tri. Peter Goetzsche, yksi Cochrane Collaboration´in (maailman etummainen lääketieteellistä näyttöä arvioiva laitos), julkaisi viime vuonna The Lancet -lehdessä  artikkelin, jossa todistettiin näyttöä antidepressanttien käyttöä vastaan selvittämällä niitten vaarallisuuksia.

“ On merkillepantavaa, ettei kukaan kohota kulmakarvaansakaan, kun aiheutamme niin monia omien maidemme kansalaisten kuolemia lääkkeillä. ” (source)

Näitä kuolemia voi olla vaikeaa mitata ja raportoida, ja kuitenkin, koska nämä kuolemat eivät tapahdu itsestään ja välittömästi, ne johtuvat pitkäaikaisista lääkkeiden käyttämisistä.
Goetzsche’n kaksi tutkimuksen pääaluetta keskittyy antidepressantteihin ja "ei-steroidisiin tulehdusta lievittäviin" särkylääkkeisiin kuten ibuprofeeniin, parasetamoliin, selekoksibiin ja diklofenaakkiin. Toinen on Vioxx, joka vedettiin markkinoilta itseasiassa sen jälkeen kun sen havaittiin aiheuttaneen enemmän kuin 100,000 vakavaa sydäntautitapausta USAssa viiden vuoden sisällä tämän lääkkeeen ollessa  markkinoilla.

Tri.Goetzsche´n mukaan, nämä kuolemat ovat vain jäävuoren huippu, kun on kyseessä epäonnistuminen potilaita suojelevassa sääntelyprosessissa:
Nämä ehdot lääkkeillemme tekaisee lääketeollisuus. Heillä oli tavoitteena saada mahtavaa rahallista etua kutsumalla näitä tulehduksenvastaisiksi lääkkeiksi.  Tämä houkutteli lääkäreitä uskomaan, että näillä lääkkeillä oli jollakin tavoin myös vaikutusta koko sairausprosessiin ja että ne vähensivät nivelten tuhoutuneisuutta.

IBUPROFEENIN sekä muiden yleisesti käytettyjen kipulääkkeiden ongelma

Ei ole pitkääkään aikaa siitä, kun tutkijat Ohio State University´ssä havaitsivat, että yleisesti käytetyllä parasetamolilla oli aikaisemmin tuntematon haittavaikutus: se tuhoaa ihmisten myönteiset tunteet. Tutkimuksessa osallistujat, jotka saivat parasetamolia, raportoivat tuntevansa vähemmän voimakkaita tunteita, kun heille näytettiin sekä hyvin miellyttäviä että järkyttäviä valokuvia, verrattuna niihin, jotka saivat placeboa. Saatetaan ajatella, että vastaavuussuhde tässä ei tarkoita syy-yhteyttä, mutta kun käytetään  Bradford Hill-kriteeriä, ja huomioidaan monet muut tutkimukset, joita on tehty muista, ilman reseptiä saatavien särkylääkkeiden psykologisista vaikutuksista, kuvio tarkentuu enemmän. (source)

“Kaikenkaikkiaan, enemminkin kuin vain luokittelemalla parasetamoli ainoastaan kivun lievittäjäksi olisi osuvampaa kuvailla se joka-paikan tunteiden vähentäjäksi...  [ja] on ilmiselvää, että parasetamolin käyttämisellä kivun hoitoon on laajempia seurausvaikutuksia kuin aikaisemmin ajateltiin.” –  Geoffrey Durso, tämän tutkimuksen vastaava kirjoittaja ja sosiaalipsykologian tohtori-opiskelija  psychology at The Ohio State University . (source)

On tärkeää myös huomioida, että särkylääkkeiden (kuten asperiinin ja ibuprofeenin) käyttö on yhdistetty sydänkohtausriskiin. 754´stä kliinisestä kokeesta tehty katsaus (julkaistu The Lancet´issa) havaitsi, että särkylääkkeiden (erityisesti ibuprofeenin) on arvioitu olevan myötävaikuttava tekijä joka vuosi tapahtuneissa tuhansissa ihmisten kuolemantapauksissa. Tämän tutkimuksen tehneen johtavan tutkijan mukaan näitten lääkkeitten pitkäaikainen käyttö aiheutti tuhansia sydänkohtauksia, samoin kuin yht´äkkisiä sydänkuolemia vuosien 1999-2003 välisenä aikana. Tässä tapauksessa Vioxx- lääke erottui joukosta. Ja kuten  Reuters raportoi, tutkijat puolustelivat tilannetta sanoen, että  “pitkäaikainen suuren särkylääkeannoksen, kuten ibuprofeenin tai diklofenaakin käyttö, on ´yhtä vaarallista´ sydänkohtausriskin suhteen kuin Vioxx-lääkkeen käyttö, joka oli poistettu markkinoilta sen mahdollisen vaarallisuuden takia.” (source) (source)(source)

Nämä lääkkeet luokitellaan ei-steroidisiin tulehdusta ehkäiseviin lääkkeisiin  (NSAID), ja ne linkitetään mahdollisesti tuhoisiin haittavaikutuksiin, erityisesti vanhemmilla henkilöillä. USAssa yksistään 100,000 NSAID-lääkkeitä käyttävää ihmistä joutuu sairaalaan joka vuosi, ja noin 15,000 henkilöä kuolee. Nämä särkylääkkeet on yhdistetty  40-60 %´n lisääntyneisyyteen sydän- ja verisuonitaudeissa verrattuna niihin, jotka eivät näitä lääkkeitä käytä, samoin kuulon heikkenemiseen, sisäelintautien aiheuttamiin ongelmiin, sydänvikoihin, keskenmenoihin ja allerigisiin reaktioihin; ja nämä luvut ovat korkeita.  Kaiken kaikkiaan noin 60 miljonaa amerikkalaista käyttää NSAID-lääkkeitä, joista ibuprofeeni itse on yleisin.  (source)(source)

Mitä Tilalle ?

 Greenmedinfo osoittaa:
Kivusta ja epäterveistä tulehdustasoista on nopeasti tulossa kehon laiminlyömisen seuraustiloja koko teollistuneessa maailmassa. Vaikka useimmissa tapauksissa voimme oikaista  tulehdusta aiheuttaneet syyt muuttamalla ruokavaliotamme ja vähentämällä stressiä ja ympäristökemikaaleille altistumista ja nämä toimenpiteet vievät aikaa, vaativat kurinalaisuutta sekä tarmoa, kuitenkin toisinaan taas haluamme vain kivun loppuvan nyt heti. Noissa, usein pakottavissa tilanteissa löydämme itsemme popsimasta ilman reseptiä saatavia pillereitä vain tappaaksemme kivun.   
Tämän käytännön ongelmana on kuitenkin se, että jos sitä tehdään tarpeeksi usein, saatamme aiheuttaa oman kuolemamme kivun takia...
Ehkäpä, riippuen kivun vakavuudesta, jotkut alla olevista kokeiluvaihtoehdoista saattavat auttaa sinua välttämään särkylääkkeen käyttöä.


Tietoa GREENMEDINFO.COM´ista (Tässä on vain muutamia monista. Greenmedinfo on hyvä  mahdollisuus aloittaa tutkimuksesi, jos etsit luonnonmukaisia vaihtoehtoja  kokeillaksesi:

Ginger , = inkivääri – Tutkimus vuodelta 2009 osoitti, että inkiväärikapselit (250 mg 4 kertaa päivittäin) olivat yhtä tehokkaita kuin lääkkeet: mefenamiinihappo ja ibuprofeeni lievittämään kipua naisten kuukautiskivussa  (ensisijaisesti dysmenorrhea). [source]

Paikallisesti käytetty Arnica, = arnikki – Ihmisillä tehty tutkimus osoitti, että paikallinen arnikan käyttö tehosi yhtä hyvin kuin ibuprofeeni käsien osteoartritikseen, mutta sillä oli vähemmän haittavaikutuksia. [source]

Yhdistelmä: Astaxanthin, Ginkgo biloba = neidonhiuspuu, ja Vitamiini C – Eläimillä tehty tutkimus vuodelta 2011 osoitti, että tämä yhdistelmä oli yhtä tehokas tai tehokkaampi kuin ibuprofeeni vähentämään astmaan liittyvää hengitysteiden tulehdusta .[source]

Chinese Skullcap (baicaliini), = kiinalainen vuohennokka  – Eläimillä tehty tutkimus vuodelta 2003 havaitsi, että kiinalaisesta vuohennokka-kasvista löytyvällä baicalin-yhdisteellä oli vastaavanlainen vaikutus kuin  ibuprofeenilla oleva kipua lievittävä vaikutus. [source]

Omega-3 fatty acids = Omega-3-rasvahapot:  Ihmisillä tehty tutkimus vuodelta 2006 osoitti, että omega-3 rasvahappojen ottaminen (n. 1200-2400 mg päivittäin) oli yhtä tehokasta kuin ibuprofeeni lievittämään  niveltulehduskipua, mutta haittavaikutusten määrä oli vähäisempää. [source]

Panax Ginseng = ginseng-juuri – Eläimillä vuonna 2008 tehty tutkimus havaitsi, että ginseng-juurella oli samanlaista kipua lievittävää ja tulehdusta vähentävää vaikutusta kuin ibuprofeeilla, mikä viittaa tämän juuren mahdolliseen vaikutukseen reumakivun hoitovaikutuksessa.[source]

St. John’s Wort = mäkikuisma – Eläinkoe vuodelta 2004 osoitti, että mäkikuisma oli kaksi kertaa tehokkaampi kipulääke kuin ibuprofeeni. [source]

Anthrocyanins = antrosyaniinit makeista kirsikoista tai vadelmista  – Solututkimus vuodelta  2001 osoitti, että vadelmista ja makeista kirsikoista uutetut antrosyaniinit olivat  yhtä tehokkaita kuin ibuprofeeni ja naprokseeni naproxen tulehdukseen liittyvän entsyymitoiminnan, nimeltään cyclooxygenase-1 ja -2, vähentämisessä .[source]

Holy Basil = basilika – Tutkimus vuodelta 2000 havaitsi, että basilika sisältää yhdisteitä, joilla on vastaavanlaista tulehdusta vastustavaa aktiivisuutta kuin  ibuprofeenilla, naprokseenilla ja asperiinilla. [source]

Olive Oil = Oliiviöljyssä olevan oleocantaalin - on osoitettu omaavan samanlaista anti-inflammatorista (= tulehdusta vastustavaa) vaikutusta kuin ibuprofeenilla. [source]


                                                            * * * * *

Ilmaisia matkoja ja aterioita:
 http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014101118594959_uu.shtml

Tappava psykiatria ja lääkitsemisen harha:
https://wddty.com/news/2016/03/painkillers-as-lethal-as-vioxx-still-on-the-market-1.html

Näin lääkkeitä markkinoidaan: 
 http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014101118590592_uu.shtml

Tri. Peter Goetzshe:
 http://www.sitruunakustannus.fi/tappava-psykiatria-ja-laumlaumlkinnaumln-harha.html

http://elamakasissamme.blogspot.fi/2016/02/ibuprofeeni-ja-nsaid-laakkeet.html

http://elamakasissamme.blogspot.fi/2011/01/ihmisilla-tehtavan-laakeainekokeilun.html

Vältä näitä reseptilääkkeitä:
 http://english.prescrire.org/Docu/DownloadDocu/PDFs/DrugsToAvoid_2016update.pdf

Asperiinin haitat, jotka FDA tunnustaa: http://healthimpactnews.com/2014/fda-reverses-its-position-on-daily-aspirin/

Onko Arnika paras kipulääke:  http://jonbarron.org/herbal-library/herbs/arnica# 
- kyllä - myös homeopatiassa!!

 http://undergroundhealthreporter.com/pedicularis-for-pain-relief/#axzz45q3xdF32

 http://www.liveinthenow.com/article/3-anti-inflammatory-herbs-that-work-better-than-nsaids?utm_source=litn&utm_medium=newsletter&utm_content=&utm_campaign=04_29_15

http://www.cbc.ca/news/health/pfizer-recall-children-1.3447474

 http://news.discovery.com/human/psychology/taking-acetaminophen-may-dull-your-empathy-160511.htm

 http://www.usnews.com/news/articles/2016-05-11/does-the-medicine-in-tylenol-also-reduce-empathy

 http://www.medicalnewstoday.com/articles/310216.php?utm_campaign=trueAnthem%3A+Trending+Content&utm_content=573820ca04d3013cbbf11943&utm_medium=trueAnthem&utm_source=facebook

 http://www.realfarmacy.com/3-organic-pain-killers-powerful-drugs-without-side-effects/

https://wddty.com/news/2016/06/painkillers-are-worse-than-taking-nothing-after-90-days.html 

 https://vactruth.com/2016/06/25/acetaminophen-and-autism/

 http://elamakasissamme.blogspot.fi/2016/07/parasetamoli-rokotteet-autismi.html

 http://elamakasissamme.blogspot.fi/2015/03/parasetamoli.html

 http://www.iltalehti.fi/terveys/2016061521734635_tr.shtml

Parasetamoli raskauden aikana:   https://www.wddty.com/news/2016/08/pregnant-women-who-take-paracetamol-more-likely-to-have-a-child-with-behavioural-problems.html

 http://www.naturalhealth365.com/acetaminophen-pain-reliever-2005.html

 http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2006/07/20/taking-tylenol-even-at-a-recommended-dose-can-harm-your-liver.aspx

 http://www.losethebackpain.com/mostdangerouspainmedications.html

 http://www.mercola.com/infographics/nsaids.htm?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=secon&utm_campaign=20170221Z1&et_cid=DM134495&et_rid=1895484157

http://www.greenmedinfo.com/blog/tylenol-damaging-your-childs-brain

 http://www.naturalblaze.com/2017/06/acetaminophen-pregnancy-inhibit-masculinity.html?utm_source=Natural+Blaze+Subscribers&utm_medium=email&utm_campaign=35c68acf47-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_term=0_b73c66b129-35c68acf47-387880325   

 http://www.getholistichealth.com/48117/top-doctors-are-now-warning-anyone-over-40-to-stop-taking-ibuprofen-immediately/

 http://elamakasissamme.blogspot.fi/2016/04/vaihtoehtoja-kipulaakkeille-miksi.html

 https://elamakasissamme.blogspot.com/2010/10/nayttoon-perustuvaa-laaketiedetta.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti