tiistai 1. kesäkuuta 2010

ALLI JA XENICAL - LAIHDUTUSLÄÄKKEET FDA:n TUTKINTAAN


Tästä aiheesta on ollut jo kauan epäilyjä: Orlistaatti ( ALLI ja XENICAL) painonpudotuslääkkeen mahdollisesti aiheuttamat maksavauriot. Nyt asian tutkimus etenee USA:ssa FDA:han. - Hyvä niin! 

Kuitenkin meillä on pitkään ja aivan vastakin pyörinyt TV-mainos ALLISTA!! 

Kannattaa lukea, jos joku läheinen näitä lääkkeitä käyttää!

 http://www.naturalnews.com/028902_Alli_liver_damage.html  

 

" LAIHDUTUSLÄÄKE ALLI saattaa aiheuttaa vakavaa maksavauriota


(Diet Drug Alli Linked to Severe Liver Damage) kirjoittanut: David Gutierrez, staff writer

(NaturalNews) FDA on aloittanut tutkimukset onko
laihdutuslääke orlistaatti, jota markkinoidaan sekä nimellä Alli että Xenical, aiheuttanut vakavia maksavaurioita joillekin potilaille.

Reseptilääkevahvuisen Xenical`in FDA hyväksyi markkinoille 1999. Puolet miedompi Alli hyväksyttiin ensimmäisenä (ja tähän mennessä ainoana) ei-reseptilääkkeenä painonpudotukseen 2007. 

Vuodesta 1999 lähtien on raportoitu 32 haittavaikutusta orlistaatin aiheuttamista vakavista maksavaurioista. 27 potilasta on joutunut sairaalahoitoon maksaongelmien takia, ja 6 kärsi selvästä maksan toiminnan pysähdyksestä. Molemmat kaksi Alliin liittyvää tapausta sattuivat USA:ssa, kun muut 30 muuta Xenicaliin liittynyttä tapahtuivat muissa maissa.

FDA neuvotteli orlistaatti-asiasta huhtikuun kokouksessaan järjestön Center for Drug Evaluation and Research Drug Safety Oversight Board´ssa ja päätti asian jatkotutkimuksista. Se tarkastelee myös tietoja muista GlaxoSmithKline´n ilmoittamista  mahdollisista maksavaurioista: lääketehdas markkinoi Allia; ja lääketehdas Rochea, joka markkinoi Xenicalia.

”Asiat tässä ovat monimutkaisia, mutta FDA saa rahallista apua Board´ilta, ja lisäksi kommentit kolmen FDA´n keskuksen edustajilta sekä useilta muilta virastoilta Department of Health and Human Services´sta," sanoi Steven Osborne, Drug Safety Oversight Board.´in toiminnanjohtaja.

Orlistaatti on ollut suuri menestys sekä Glaxo´lle että Roche´lle, jotka raportoivat (Glaxo) 123 miljoonan ja (Roche) 472 miljoonan dollarien myyntituotot lääkkeistä viime vuonna. Glaxo´n edustaja kielsi lääkkeen aiheuttaneen näissä tapauksissa maksavaurioita huomauttaen, että ylipaino jo sinänsä aiheuttaa maksasairauksien riskin.

Mutta FDA on varoittanut ihmisiä, jotka käyttävät
Allia tai Xenicalia , ottamaan yhteyden lääkäreihinsä välittömästi, jos he kärsivät maksavaurion oireista kuten väsymyksestä,pahoinvoinnista,oksentamisesta, keltaisuudesta, ruskeasta virtsasta tai vatsakivuista. Ruokahalun puute, kutina ja vaalean väriset ulosteet saattavat olla pitkälle edenneestä maksavauriosta.


Kirjoituksen lähteinä: www.dailymail.co.uk; abcnews.go.com; www.rxlist.com. "

 HOX!

2 kommenttia:

  1. Peter C Goetzsche: TAPPAVAT LÄÄKKET ja järjestäytynyt rikollisuus // Näin lääketeollisuus on turmellut terveydenhoidon: s. 188 kirjoittaa:

    "Valitsimme kokeilumme kohteeksi laihdutuslääkkeet, koska ne ovat niin vaarallisia, että useimmat niistä on vedetty karmeiden haittavaikutustensa takia myynnistä. Pyysimme EMAlta (European Medical Agency) käyttöömme rimonabanttia ja orlistaattia käsittelevien kliinisten tutkimusten raportit ja tutkimusprotokollat. ....

    VastaaPoista
  2. Olen tilannut täällä ja rakastan sitä ne eivät vaadi lääkärin reseptiä http://medicineronline.net/

    VastaaPoista