torstai 25. marraskuuta 2010

OLEMMEKO NÄIDEN YHTIÖIDEN ARMOILLA ?


6 lääketeollisen maailman huippurikollista… jotka sijoittuvat “100:n huippuyhtiöroiston” listalle

Tri. Mercola |18.11 2010 | 22,414 views
Lähde:

http://media.mercola.com/imageserver/public/2010/November/drug-companies-11.18.jpg

19.8.2010 Indianan oikeusministeri Greg Zoeller kutsui ilmiantajia tulemaan esiin ja auttamaan valtiota ja liittohallitusta suorittamaan ratsiat terveydenhuollossa ja farmaseuttisissa lääkeyhtiöissä, jotka ovat riistäneet hallitukselta miljardeja dollareita.

Ilmoittaessaan, että Indianan Medicaid´in huolto-ohjelma saisi takaisin 9,52 miljoonaa koko liittovaltion ennätyksellisestä, 2,3 miljardin suuruisen oikeusjutun voitosta lääketehdas Pfizeriä vastaan, Zoeller sanoi, että petokset Medicare´ssa ja Medicaid´issa (USAn terveydenhuoltotuotteiden välittäjäfirmoja, suom.huom.) ovat vuosittain arviolta monien miljardien luokan ongelma.

Eikä hän ole väärässä: Bureau of Investigative Journalists (= tutkivan journalismi- toimiston) mukaan valtava korruptio, johon farmaseuttiset lääkeyhtiöt ovat syyllistyneet, on täynnä petosta, kuolettavien haittavaikutusten peittelyjä ja suunnattomia lääkäreille maksettuja lahjusrahoja.

Mutta tämä on vain jäävuoren huippu. Oikea totuus on se, että tämä on paljon, paljon pahempaa.

Lähteet:

Tri Mercolan kommentit:

Petosta. Voitelurahoja. Ylihinnoittelua, palkkioita, lahjuksia ja laittomia myyntitapoja, mm. törkeä maksurikkomus Arabiliiton auttamisesta hankkimaan dokumentteja Israelin kaupankäynnistä. Kaiken kukkuraksi kaikki tohtoroidut ja jälkikäteen muunnellut dokumentit, liittovaltiota ja siviilejä vastaan käydyt oikeusjutut, ja miljardien dollarien sanktiot hallitukselta, sakkokorvaukset ja rangaistukset – aiheutuneista kuolemista puhumattakaan – ja sinusta alkaa kyllä tuntua, että tämä on globaalin toimintatrillerielokuvan käsikirjoitusta

Mutta ei, se on vain Big Pharman tekemää harhautusta parhaimmillaan; hyppimässä koko matkan säästöpossulle ja jatkamassa maailman miljardien dollarien petollista riistämistä ja tavallisten, sinun ja minun kaltaisteni, ihmisten elämien vaarantamista.

Kun ryhdyin tutkimaan joitakin niistä rikollisista toimista, joista 12:ta suurinta farmaseuttista lääkeyhtiöitä oli viime aikoina tuomittu, minusta rupesi tuntumaan, että olin astumassa herhiläispesään.

Mutta löytämieni rehottavien rikkomusten, väärennysten ja petosten määrä oli niin salakavalaa, niin massiivista ja niin ylenpalttista, että päätin vähentää alkujaan kahtatoista valintaani koskemaan ainoastaan viittä yhtiötä tätä artikkelia varten.

Erityisesti yhden yhtiön ainutlaatuisten rikosten takia – yhtiön perustelusta tekemästään törkeästä rikoksesta vehkeillessään Arabiliiton kanssa - lisäsin kuudennen.

'Pääse kuin koira veräjästä´

Olen varma, että yksi jos toinenkin lääkeyhtiö, joka on joutunut maksamaan sakkoja rikollisesta toiminnastaan, vakuuttaisi päässeensä vaivoin ´ kuin koira veräjästä´. Mutta, kun tarkastelet sitä, mitä he ovat saaneet, verrattuna siihen mitä he ovat joutuneet maksamaan takaisin, luulen teidän olevan samaa mieltä siitä, että heidän rangaistuksensa nousee vähän enempään kuin vain pieneen näpäytykseen.                                

Kuusi lääkeyhtiötä, jotka tuon esiin, vuosittaisten tulojensa mukaisessa järjestyksessä (in descending order of their annual revenues), ovat:
  1. Johnson & Johnson
  2. Pfizer
  3. Roche
  4. GlaxoSmithKline
  5. Novartis
  6. Baxter International
Kokonsa suhteen Baxter on putoamassa listalla seitsemänneksitoista. Mutta mielestäni tämän yhtiön rikokset olivat niin ennen kuulumattomat, etten yksinkertaisesti voinut olla huomioimatta heitä. Saatat muistaa, että, kun niin kutsuttu pandemia oli viime vuonna huipussaan, Baxter sekoitti “erehdyksessä” tappavaa, elävää, biologista asetta/virusta H5N1 kausi-influenssarokotteeseen (Baxter "mistakenly" mixed the lethal, live, biological weapon/virus, H5N1, with seasonal flu), ja lähetti sen laboratorioihin ympäri Eurooppaa.

Mahdollisesti syntynyt katastrofi olisi tarkoittanut maailmanlaajuista tuhoa, jos ei Tsekin tasavalta todellakaan  olisi tutkinut rokotetta ennen sen jakelua – ja todennut sen tappavaksi cocktailiksi. 

Ei siis ole yllätys, että Baxter on se lääkeyhtiö, joka vuonna 1993 syyllistyi rikkomaan USA:n lakia (in 1993, pled guilty to the felony count of violating U.S. laws) kieltämällä yhteistyönsä Arabien kanssa Israelia vastaan tehdyssä boikotissa?       
USAn rintamamiesten asioita hoitava hallintoelin (Veterans Administration, VA) oli tuolloin niin vihainen tästä rikoksesta, että se halusi tästä syystä (they cited it as one reason) Baxter´in menettävän kaikki sopimuksensa heidän kanssaan kolmeksi vuodeksi. Ikävä yllätys oli, että tämän lakkauttamisen syynä oli VA´n taistelu siitä, että Baxter oli ”tietoisesti johtanut harhaan ja antanut virheellistä tietoa ("knowingly misled and provided false information”) VA´n tuotteitten  hankkijoille, tarkoituksenaan saada heidät hankkimaan Baxter´in tuotteita.”
Lopulta Baxter suostui maksamaan yli 6,5 miljoonaa dollaria kansalais- ja rikoskorvauksia saadakseen ”hyvitettyä” Arabien kanssa tekemänsä ”virheen”.

Virheitä,virheitä, virheitä

Tulet näkemään, että ”virheitä” tapahtuu Baxterissa usein.

Tusinoista sellaisten tuotteitten markkinoilta poisvedoista, jotka ovat aiheuttaneet kuolemia ja vaurioita, vähintään 11 erilaista syyllistymisväitettä väärennyksiin ja laittomista myyntitavoista, aina enempään kuin 200 lakijuttuun – joista moni johtuu AIDS´illa saastutettujen verenvuototautiin tarkoitettujen verensiirtolääkkeiden  myynnistä  (selling AIDS-tainted blood to hemophiliacs) –  aina enempään kuin 1,3 miljardin sakkoihin ja siviilioikeudellisiin rangaistuksiin, on Baxter  romuttanut vuosien mittaan ennätyksen, joilla se saa Bonnien ja Clydenkin näyttämään enkeleiltä itseensä verrattuna.

Koska minulla ei ole tilaa nimetä kaikkia Baxterin tuotteita, jotka ovat oletettavasti aiheuttaneet kuolemia ja/tai vaurioita, viimeisin on heidän verenohennuslääkkeensä Hepariinia  (blood thinner Heparin, the subject of a lawsuit) koskeva oikeusjuttu, jonka teki näyttelijä Dennis Quaid ja hänen vaimonsa, jotka sanovat heidän kaksostensa vaurioituneen tällä tuotteella.

Toinen Baxterin tuote, joka aiheutti kuolemia vuosien ajan, olivat heidän saastuneet dialyysisuodattimensa, joista yhtiö joutui maksamaan potilaille, jotka kuolivat näiden saastuneitten suodattimien takia.

Ei siis ole ihme, miksi AllBusiness.com nimitti Baxterin vuonna 1999 yhdeksi 1990-luvun “100:sta parhaimmasta roistoyhtiöstä” (one of the "Top 100 Corporate Criminals of the 1990s!") !

Baxter ansaitsi 87. sijansa AllBusiness´in ´100 huippuroisto-yhtiöiden´ listalla syyllistymällä Arab League´n kanssa yhteistyöhön. Mutta tämä sija kalpenee, kun sitä verrataan (Hoffman La) Roche´en (Roche, which was crowned Corporate Criminal No. 1), joka kruunattiin Yhtiöroisto Numero 1:ksi, johtuen sen saamista 500 miljoonan dollarin  rikossakoista siitä, kun yhtiö johti maailmanlaajuista salahanketta nostaakseen ja jäädyttääksen hintoja ja sijoittaakseen myyntivoittoja tiettyihin vitamiineihin, joita myydään USAssa ja muualla.  
Salahanke kesti 9 vuoden ajan, sanoivat liittovaltion viranomaiset – vaikka se oli sellainen eräänlainen ”erehdys”, joka toistui usein monissa muissakin lääkeyhtiöissä tuon vuosikymmenen aikana.

Lahjontaa, petoksia, laittomia toimia – niitä sen kun vain jatketaan

Kaiken kaikkiaan 19 lääkeyhtiötä päätyi AllBusiness.com´in ´100n huippuroisto-yhtiön´ listalle 1990-luvulla.

Heidän sakkonsa olivat kaikkiaan lähes 850 miljoonaa dollaria – ja tässä olivat vain korvausmaksut, eivätkä todelliset hallituksen väittämät tappiot rikoksista, kuten Medicare´n ja Medicaid´in tai jopa FDA`n pettämisestä sekä myös kansainvälisistä hinnoitteluista, vääristä väitteistä, heidän lääkkeittensä vakavien ongelmien salaamisesta, ja yhdessä tapauksessa (Ortho´n, Johnson & Johnson-yhtiön sisaryhtiön) oikeudenkäynnin ja sen kahdeksan syytekohdan, jotka koskivat työntekijöiden suostuttelua hävittää hallituksen tutkintadokumentteja, estämisestä!  (obstruction of justice and eight counts of persuading employees to destroy documents in a federal investigation!)

Se, mikä tässä on surullista ja järkyttävää, on, että tämä oli vain jäävuorenhuippu. AllBusiness.com toteaa raportissaan:
" Jokaista yhtiötä kohti, joka on todettu syylliseksi terveydenhuoltopetokseen, on lukuisia muita, jotka joutuvat pois markkinoilta jymäytettyään Medicare´a ja Medicaid´ia, tai ne saavat vain lievän näpäytyssakon ja siviilirangaistuksen jäätyään kiinni.”

Minun on myönnettävä, että tämä tekee minut sananmukaisesti sairaaksi. Jos tämä on totta – enkä epäile sitä hitustakaan – voitteko kuvitella, mikä olisi koko viimeisen vuosikymmen kokonaissaldo, jota on pidetty ennätyssakkona, kuten se Pfizer´ille viime vuonna kolahtanut sakko?

Liian suuri voidakseen tulla reputettavaksi? 

Voitte hyvin palauttaa mieleen sen, että kirjoitin tästä – Pfizer määrättiin maksamaan 2.4 miljardia dollaria historian suurimmassa terveydenhuoltoa koskevassa petoskorvauksessa ( in the largest health care fraud settlement in history, Pfizer was ordered to pay $2.3 billion) rikos- ja siviilisyytösten ratkaisemiseksi siitä, että lääkeyhtiö markkinoi laittomaan käyttöön neljää lääkettään, mm. särkylääke Bextraa. Muut lääkkeet olivat antisykoottilääke Geodon, antibiootti Zyvox sekä epilepsialääke Lyrica. Vain muutama vuosi aiemmin Pfizer oli maksanut 430 miljoonaa dollaria sakkoina markkinoituaan laittomaan käyttöön epilepsiakohtauslääkettään, Neurontinia.

Nämä ovat kuitenkin vain muutamia esimerkkejä kaikista Pfizer´in “erehdyksistä”, joita se on tehnyt vuosien kuluessa, joten onkin ilmiselvää, miksi AllBusiness.com nimesi tämän lääkeyhtiön N:olle 17. listallaan “huippu-yhtiörikolliset 1990-luvulla”.
Teknisesti ajatellen, tällaisiin petoksiin syyllistyneitä yhtiöitä on kielletty enää toimimasta Medicare´ n ja Medicaid´n kanssa. Mutta, kuten olen jo aikaisemmin kertonut, luuletteko niin tapahtuneen Pfizer´ille? Ei tietenkään.
Sen sijaan näpäytys (in a slap-on-the-wrist move), muistutti ´liian-suuri-voidakseen- tulla hylätyksi´-pankkien pelastamisia, liittovaltion syyttäjät antoivat Pfizer´in välttää syytteen massiivisesta petoksesta ja vilpistä antamalla heidän muodostaa lavastetun sisaryhtiön, jolle syy langetettiin.  
Niinpä lopulta Pfizer´in “kuviteltu ystävä” = Pharmacia & Upjohn sai syyn harteilleen, vaikkei se ole koskaan myynyt ainoatakaan lääkettä. Kuten CNN totesi, ”tytäryhtiö on ainoastaan peiteyhtiö, jonka ainoa tarkoitus on tunnustaa syyllisyytensä.

Ja Pfizer pääsi pälkähästä lukuunottamatta sitä pientä 2,3 miljardin dollarin sakkoa, joka on vain sen 3:n  kuukauden tulojen suuruinen (three months' profits).

Ja sitten tulee Merck

Merck on toinen Big Pharman sivuliikeyritys, jolla on pitkä lista kuolemia kontollaan. Varoitin lukijoitani viisi vuotta ennen kuin Merck veti markkinoilta Vioxx´in 30 miljardin dollarin arvosta   (I warned my readers), koska tämä särkylääke saattaisi olla todellinen tappaja joillekin ihmisille.Kun ihmisiä alkoi kuolla sydänkohtauksiin, infarkteihin ja verenhyytymiin (As people began to die from heart attacks, strokes, and blood clotting disorders) en pitänyt siitä, että olin ollut oikeassa. Mutta vihasin sitä jälkeenpäin, ja, että kun lääke oli vedetty markkinoilta, Merck näytti keräävän kappaleet kivuttottomasti – huom. sanaleikki – saadakseen uuden lääkkeen (FDAn) nopealla hyväksyntämenetelmällä läpi markkinoille valtavaa vauhtia. 
Tämä lääke on Gardasil, rokote, joka on linkittynyt tähän mennessä tuhansiin haittavaikutuksiin ja ainakin 49 selvittämättömään kuolemantapaukseen (has been linked to thousands of adverse events and at least 49 unexplained deaths). Tämä on tilanne, jonka FDA ja CDC ovat toistuvasti kieltäneet, pistäen päänsä pensaaseen jopa silloinkin, kun haittavaikutuksia ilmenee jatkuvasti lisää. Merck´illä on ollut muita ongelmia vuosien mittaan, enemmän kuin 5,5 miljardin tuomioita ja ulosmitattuja sakkoja sitä vastaan. Mutta, samoin kuin Pfizer´istä, joku pitää tätä yhtiötä myöskin “liian isona reputettavaksi”  

Johnson & Johnson: Yksi lääkejengin jäsen lisää

Kuten mainitsin aikaisemmin, tämä lääkeyhtiö päätyi “1990-luvun roistoyhtiöiden” listalle tuhoamalla tahallaan dokumentteja, jotka liittyivät sen tuotteen rikostutkimustapaukseen.

Ei varmaan tarvitse muistuttaa kaikista niistä markkinoiltavedoista, joita Johnson & Johnson´illa on vuosien saatossa ollut, erityisesti kipulääkkeistään, Motrin´ista (=ibuprofeeni), Tylenol´ista (=parasetamoli) ja Fentanyl´istä (voimakas kipulaastari). Tosiasia, että Johnson & Johnson on maksanut paljon yli 1 miljardin sakoista ja tuomioista muutamina viime vuosina, ei myöskään luultavasti tule yllätyksenä kenellekään.

Mutta tiesittekö, että äskettäin (toukokuussa) yhtiö todettiin syylliseksi epilepsialääkkeensä Topamax´in (= topiramaatti) laittomasta markkinoinnista psykiatrisiin tarkoituksiin (company pleaded guilty to illegally promoting its epilepsy drug Topamax for psychiatric purposes), ja tuomittiin niin tehtyään siviilioikeustapauksessa 75 miljoonan dollarin korvauksiin? 

Ette ehkä myöskään huomanneet, että tammikuussa USA:n oikeuslaitos syytti heitä miljoonien dollareitten voitelurahojen maksusta Omnicare Inc.´ille, jotta se ostaisi ja suosittelisi Johnson & Johnson´in lääkkeitä (US Dept. of Justice accused Johnson & Johnson of paying tens of millions of dollars in kickbacks).

Tämä viimeisin näytös on nyt liittovaltion oikeusjuttuna (federal lawsuit), jossa 18 osavaltiota syyttää ei vain Omnicare´a vaan 14:sta muuta suurta lääkeyhtiötä siitä, että he suunnittelivat tämän järjestelyn yhdessä.   

Oikeusjuttu on kirjattu liittovaltion False Claims Act´iin ja niinpä Merck, Pfizer, Roche, Johnson& Johnson sekä GlaxoSmithKline ovat kaikki siellä Omnicare´n kanssa. Seuraa uutisia tästä tulevien kuukausien aikana – mutta mieti sillä välin tätä: kaiken tämän hässäkän vanavedessä on Omnicare´n CEO Joel Gemunde eronnut ilman hyvityksiä.

Hänen erorahansa on ennätykselliset 130 miljoonaa dollaria (His parting pay is a record $130 million!)!

Mutta tämäkin on vain jäävuoren huippua!

GlaxoSmithKline: oletettavasti 1 500 kuolemantapausta

Enemmän kuin 5 miljardin dollarin sakoillaan ja tuomioillaan GlaxoSmithKline talloo samoissa mutavesissä kuin Merck, varsinkin siitä lähtien, kun heidän HPV-rokoteen vastineensa, Cervarix, saa osansa raportoiduista haittavaikutuksista ja väitetyistä kuolemista ympäri maailmaa.  GSK'n viimeisimmät "virheet" tulevat sen diabeteslääke Avandiasta,jonka FDA päätti - vähän - "säännöstellä" 23.9.2010, mutta ei vetää pois markkinoilta, jättäen Avandian "erehdykseksi", joka jatkuu edelleen. 

Se,mitä tähän mennessä tiedämme, on se, että GSK käytti 11 vuotta yrittäessään piilotella kliinisiä koetuloksia, jotka osoittivat Avandian olevan riskilääke sydänsairaille (spent 11 years trying to cover up trial data that showed that Avandia was a risky drug for the heart).

Tutkiessani tähän artikkeliin liittyviä asioita, huomasin myös, että Avandia johti listaa lääkkeistä, jotka yhdistettiin kuolettaviin haittavaikutuksiin vuonna 2009 (Avandia topped the list of drugs linked to fatal adverse events in 2009) USA:n FDA:n tilastoanalyysin mukaan. Kauhistuttavat 1 354 kuolemaa raportoitiin FDA:lle pelkästään vuonna 2009, ja on vaikea uskoa, että tästä lääkkeestä vielä keskustellaan (USA:ssa; sillä EU:ssa se on poistunut markkinoilta, suom.huom.)!

Mutta, kuten toisetkin, tutkin, että GSK on saanut myös satojen miljoonien dollareiden edestä maksuja petostapauksissa ja hinnoitteluriidoissa, ja myös tuomioissa, joissa liittovaltion hallitus ja Medicare ja Medicaid voittivat petosoikeudenkäynneissä. 

Roche: Numero 1. AllBusiness.com'in roistoyhtiöiden kirjassa

Roche'n  riesat ovat jatkuneet sen yhtiöissä ja tytäryhtiöissä ympäri maailmaa vuosien ajan. Juuri äsken, maaliskuussa, Roche lykkäsi kliinistä koettaan arthritis- ja lupus-lääkkeellään, kun sillä raportoitiin aiheutuneen vakavia tulehduksia, joista osa oli kuolettavia (after serious infections, some of them fatal, were reported with it).

Toimihenkilöt raportoivat, että koe lopetettiin, koska “opportunistisia” infektioita (tulehduksia), joita kokeessa löydettiin, ei normaalisti ole terveillä henkilöillä. Surullista on, että tämä tieto tuli liian myöhään 15 japanilaiselle potilaalle, jotka kuolivat otettuaan Roche´n tunnustettua artriittilääkettä Actemraa (who died after taking one of Roche's approved arthritis medicines, Actemra).

Mutta tähän eivät kuolemat Roche´n tuotteilla lopu: Toinen Roche´n lääke, Posicor (=mibefradiili, kalsiumsalpaaja) poistettiin markkinoilta 1998, kun ainakin 140 kuolemaa linkittyi haitallisiin yhteisvaikutuksiin muitten lääkkeitten kanssa (was withdrawn in 1998 after reports of at least 140 deaths linked to harmful interactions of Posicor with other drugs).

Ei ole ihme, että Roche´n on joutunut maksamaan lähes 2 miljardia dollaria tuomioista ja sakoista vuosien ajan liittyen tuhansien ihmisten heitä vastaan tekemiin syytöksiin. Mutta ennen kuin jatkan, antaakaa minun muistuttaa teitä siitä, että Roche valmistaa CDC´n ja FDA´n suosimaa flunssan "peruutuslääkettä" Tamiflu´ta.

Ja, jos satuitte unohtamaan, niin Tamiflu´ta syytettiin 18 japanilaisen lapsen kuolemasta vuonna 2007, ja varoitusta, jonka Japanin terveysministeri antoi: Ettei sitä saa antaa 10 – 19-vuotiaille lapsille (the subject of a warning by the Japanese Ministry of Health not to give this drug to children ages 10 to 19).

Tällaisilla tiedoilla, saattaisit ajatella, että Roche ja loputkin lääkekuninkaiksi rintamerkityt, Big Pharmana tunnettuina, olisivat edes vähän hävenneet vuosien aikaisia tekojaan. Mutta, kun rikoksia vain tulee ilmi, ja kun liittovaltioiden, kuten Indianan, on vain jatkettava rukoilemista, että paljastajia tulisi esiin, on selvää, että Pharma´lla ei ole olemassakaan häpeän tunnetta. Tuntuukin osuvalta lopettaa tällä New York Times-lehden otsikolla vuodelta 1999, kun Roche oli sen hintojenjäädytysskandaalin kohteena, jossa se sai N:o 1.-paikkansa AllBusiness.com´n ”yhtiörikollisten” listalla:

"Roche Officers Say Scandal Is a Surprise." = “Roche´n toimihenkilöt sanovat, että skandaali on yllätys”. Kyllä, he julistivat syyttömyyttään, vaikkakin liittovaltion hallitus juuri silloin nykäisi kiireesti heidän käsiään pois pikkuleipäpurkista.

Valtiot ja hallitukset jatkavat juonien särkemisyrityksiä  

Onneksi valtion asiamiehet yleensä, kuten Zoeller, saavat perusteita keräämällä tukea penkomalla rikostoimia, joita Big Pharma toistaa toistamistaan.  Yhä enemmän ja enemmän järjestöjä, kuten Bureau of Investigative Journalism,  False Claims Act Legal Center ja  Politicol News alkaa tutkia ja julkaista laittomia – ja rikoksellisia – toimia, joita nämä yhtiöt on vuosikaudet tehneet. Kiitos liittovaltion  False Claims Act´ille, valtioiden ja liittovaltion tutkijoiden kanuunasta, jota he voivat käyttää metsästäessään ja asettaessaan syytteeseen nämä katalat rikoksentekijät. Jos katsot heidän nettisivuaan  False Claims Act Legal Center website, saat käsityksen siitä, kuinka paljon tällaisia yhteisyrityksiä on käynnissä.

Mutta taas, tämä on vain häivähdys, vain jäävuoren huippu. Se, mitä tämä todistaa, on, että Big Pharmaan ei voi luottaa – ja heillä on rikollinen historiansa siitä todisteena.  

Se, mikä kuitenkin on järkyttävintä, on se, että vaikka lääkeyhtiöt saadaan kiinni kuolleet käsissään, rahaa pikkuleipäpurkissaan hintojen jäädyttämisen avulla,  petoksia ja vilpillisyyttä, kuten Pfizer´illa, heidän rangastuksensa näyttävät olevan vain pieniä näpäytyksiä.  

Ilmiselvästi he ovat liian suuri naula; liian suuria reputettaviksi. Joten, kuten Baxter, sen sijaan että se lopetettaisiin, pulittaa vastahakoisesti pikkusumman verrattuna siihen, mitä he ottivat ja jatkavat edelleen hallitusten kanssa sitoumuksiaan rokotteista ja muista lääkkeistä.

On rohkaisevaa, että Health and Human Services sihteeri Kathleen Sebelius ilmoitti heinäkuussa, että muodostetaan terveydenhuollon petosten ehkäisy- ja pakkotoimenpiteitten toimintatyöryhmä (in July announced the formation of the Healthcare Fraud Prevention and Enforcement Action Team), joka yhdessä oikeusosaston, USA:n asianajajatoimistojen ja muiden liittovaltion virastojen kanssa tarttuu terveydenhuollon ja lääkkeitten petollisiin menettelyihin.
Mutta, kuten Indianan oikeusministeri Greg Zoeller sanoi, käynnissä on muutakin kun tämä. Niinpä, ilmiantajat, tulkaa esiin ja auttakaa tätä kampanjaa.

On aika panna Big Pharma´n ammattirikolliset vastuuseen.

Taulukosta selviää 6:n lääke yhtiön ”virheet”

Alla olevasta taulukosta selviää millaisia rikollisia toimia, tuomioita ja sakkoja tai tuomioita löysin jokaiselle tässä artikkelissa käsitellylle lääketehtaalle. Pitäkää mielessä, että nämä ovat varovaisia lukuja – monia arkistoja ei ole saatavilla ilman Freedom of Information Act (FOIA)´n pyyhtöä.
Monet eivät myöskään ole heti käytettävissä online,ellet tiedä tarkkaan, mitä etsit, ja miltä vuodelta.
Type of criminal activity
Pfizer
GSK
Baxter
Merck & Co.
Roche
Johnson & Johnson
Guilty of fraud and/or Illegal sales activity
9
11
8
7
4
14
Federal and/or Civil lawsuits
10,000+ Individuals or together in class action suits
800+
226+ Unnamed number of persons w/AIDS
100,000 Individuals or together in class action suits
5,000+ Individual and/or class action
500+ Individual and/or class action
Dollar Amount of fines, judgments as a result of criminal or civil litigation
$4 Billion+
$5 Billion+
$1.3 Billion+
$5.5 Billion+
$1.7 Billion+
$1 Billion+

Vastaavia linkkejä:


                                                         *****


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti