lauantai 1. tammikuuta 2011

AIKUISTEN LÄÄKKEITÄ ANNETAAN LAPSILLE TUTKIMATTA TURVALLISUUTTAhttp://www.naturalnews.com/gallery/Articles/Holding-Pink-Pill.jpg

Julkaistu 31.12.2010                                                                                                                            Lähde: http://www.naturalnews.com/030879_children_drugs.html

Enemmän kuin 25 % yhdysvaltalaisista lapsista on nyt kroonisessa reseptilääkelääkityksessä

Ethan A. Huff, (staff writer)

(NaturalNews) Reseptilääkkeiden käyttö lapsilla ja teini-ikäisillä jatkaa kasvuaan todetaan Medco Health Solutions Inc. tekemässä tutkimuksessa, ja ainakin ¼ kaikista yhdysvaltalaisista  lapsista ottaa säännöllisesti lääkkeitä. Ja raportin mukaan monet näistä lääkkeistä on alunperin tarkoitettu aikuisille, ja niillä on tuntemattomia pitkäaikaiskäytössä ilmenneitä  haittavaikutuksia lapsille.   

The Wall Street Journal (WSJ) raportoi, että sen lisäksi, että sellaisissa tiloissa kuten ylivilkkaudessa (ADHD) ja astmassa otetut lääkkeet, niitä saavat lapset (children) saavat nyt myös sellaisia lääkkeitä kuin unilääkkeitä, diabeteslääkkeitä (drugs) ja jopa statiineja, joita on määrätty tyypillisesti vain aikuisille (adults). Raportti mainitsee esimerkkinä 8-vuotiaan pojan, joka on vauvasta lähtien saanut verenpainelääkettä (medications).

Tri. Danny Benjamin, lastenlääketieteen professori Duke University´ssa, myönsi WSJ´lle, että lapsille jatkuvaan käyttöön määrätyt reseptilääkkeet ovat vakava ongelma. ”Me tiedämme, että teemme virheitä annostelussa ja turvallisuudessa (safety)," hän sanoi, huomauttaen myös, että vanhempien (parents) pitää tehdä enemmän ja kyseenalaistaa niiden lääkkeiden turvallisuus, joita heidän lääkärinsä (doctors) heidän lapsilleen määräävät.

Asiantuntijat ovat huolissaan siitä, että reseptilääkkeitä (prescription drugs) saavien lasten lukumäärän lisääntyminen aiheuttaa näille nuorille ihmisille vakavia haittoja, ja että vanhempien tulisi lääkkeiden sijasta etsiä ruokavalio- ja elämäntapamuutoksia lapsilleen. Mutta koska monet lääkärit edelleen jatkavat lääkkeitten jakelua kuten karamelleja, huolimatta niiden tunnetuista vaaroista (dangers), useat vanhemmat vain hyväksyvät ne lapsilleen ajattelematta asiaa hetkeäkään.

Ja USA:n Food and Drug Administration (FDA) on tehnyt tuskin mitään varoittaakseen väestöä pitkäaikaisten reseptilääkitysten käytön vaaroista etenkin pikkulapsilla. Turvallisuustutkimuksia nuorilla ihmisillä ei välttämättä vaadita, vaikka lääkärit määräävät aikuisten lääkkeitä lapsille, niin kauan kuin lääke (drug) on valmiiksi FDAn hyväksymä.

Tämän kirjoituksen lähteenä on käytetty:

http://online.wsj.com/article/SB100...


Tämän artikkelin kaltaisia artikkeleita:

Junk science alert: researchers declare alternative therapies dangerous to children based on scant evidence  (= Hälytys roskatieteestä: tutkijat julistavat vaihtoehtoiset terapiat vaarallisiksi lapsille liian suppean näyttön perusteella)

One million children misdiagnosed with ADHD (= Miljoona lasta diagnosoitu väärin ADHD-diagnoosilla)

Antibiotics are not needed for ear infections in children  (= Antibiootteja ei tarvita lasten korvatulehdusten hoidossa)

Statins prove useless, ineffective in children with lupus (= Statiinit osoittautuvat hyödyttömiksi, tehottomiksi Lupus-tautia sairastaville lapsille)

Children around the world benefit from Consumer Wellness Center nutrition grants (Lapset ympäri maailman hyötyvät Consumer Wellnes Centerin antamista ruokavalio-ohjeista)

Cough, cold medicines could kill your child (= Yskänlääkkeet ja flunssalääkkeet saattavat tappaa lapsenne)

                                                   * * * * *

Meillä Suomessakin määrätään nyt aikuisten piristyslääkkeitä sikainfluenssarokotteesta narkolepsiaan sairastuneille lapsille THL:n suosituksesta.  
 
Missä ovat niistä tehdyt turvallisuustutkimukset ja näytöt pitkäaikaisseurannoissa?

Mistä löytyvät myös muitten, ei-lapsille tarkoitettujen lääkkeitten (esim. ADHD-lääkkeitten, Ritalin, Strattera, Adderall ym.) tutkimukset niiden soveltuvuudesta lapsille pitkäaikaiskäytössä - kehityksenä alussa oleville, jopa alle 7-vuotiaille, joille näitä lääkkeitä ei edes suositella?  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti