lauantai 22. tammikuuta 2011

TÄTÄ EI MEDIA KERRO MEILLE


Tallennettu videolle: 60-minuuttia-ohjelma saattaa vuonna 2009 eniten kuolemia aiheuttaneen lääkkeen N:o 1 valmistajan häpeällisen huomion kohteeksi

 Tri. Mercola | 18.1.2011 | 130,951 views                                                                                                              
Lähde suomennokselle: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/01/18/sixty-minutes-exposes-why-you-cant-trust-drug-companies.aspx


Katso kaikki tri. Mercolan videot (See All Mercola Videos)

Lääkeyhtiössä palvellut Cheryl Eckard puhuu yrityksestään korjata lääkeyhtiö GlaxoSmithKline´ssa havaitut ongelmat. Hänen havaitsemansa yhtiön vaaralliset toimintatavat tekivät hänestä avainhenkilön liittovaltiossa käytävässä oikeusjutussa.  

Lähteet:

 
Tri Mercolan kommentit:

Saatatte muistaa tämän tarinan marraskuulta (story from last November), jolloin se paljastui ensimmäisen kerran uutisista. Mutta 60 Minutes-ohjelman ylläolevassa haastattelussa, ilmiantaja Cheryl Eckard avaa yhä enemmän levottomuutta herättäviä yksityiskohtia Cidra-lääketehtaan, yhden GlaxoSmithKline´n omistaman tytärlääkeyhtiön pyörittämän lääkkeitä valmistavan tehtaan, törkeästä välinpitämättömyydestä noudattaa sääntöjä.

He tunnustivat itse asiassa syyllistyneensä törkeään rikokseen toimittamalla markkinoille väärennettyjä lääkkeitä yhdenkään mullistuksesta vastuussa olleen henkilön joutumatta vankilaan! 

Miksi meidän pitäisi luottaa törkeisiin rikoksiin syyllistyneisiin?


Kun olette kerrankin joutuneet kohtaamaan lääketeollisuusbisneksen häpeällisen kurjan heikon kohdan – LAILLISEN lääketeollisuusbisneksen – ette voi olla huomaamatta, että siellä ollaan tekemisissä todella suuren rikollis- ja törkeisiin rikoksiin syyllistyneen joukkion kanssa  (we're dealing with a very large group of criminals and felons). Tätä ei todellakaan voi sanoa kauniimmin.

 Näitä yhtiöitä pyörittävät kuitenkin ihmisolennot. Yhtiöiden motot, periaatteet, eivät päätä asioista itsekseen.
Nykytilanteessa yhtiö selviää yleensä ilman korvauksia tai saa vain pienen näpäytyksen (slap on the wrist).

Kyllähän heidän pitää maksaa sakkoja ja tässä tapauksessa ne olivat ¾ miljardista dollarista, mutta jos voittonne ovat yli 100 miljardin dollarin luokkaa, tämä ei ole paljonkaan enempää kuin ylinopeudesta saatavan sakkolapun aiheuttama haitta, ja sitä pidetäänkin yleisesti lähinnä bisneksen tekoon liittyvänä kuluna.

Ellei todellisia henkilöitä pidetä vastuullisina eli tilivelvollisina, niin mikäpä estäisi noita henkilöitä tekemästä samaa rikosta kerta toisensa jälkeen uudestaan? Ei mikään!  

Ei yhtään vähempää kuin 19 lääkeyhtiötä oli AllBusiness. com´in sadan yhtiörikollisen listalla 1990-luvulla (AllBusiness.com's Top 100 Corporate Criminals List for the 1990s).

Mitä tämä kertoo? Kun tämä tosiasia pidetään mielessä, Eckard´in kertomus Cidra-lääketehtaan tapahtumista Puerto Rico´ssa on vähemmän pöyristyttävää. Ei siksi, etteikö tämä olisi paha asia, vaan koska on jo aikalailla selvää, että ´kyseenalaisesta bisneskäytännöstä´ on tullut ´normaalia käytäntöä´ lääketeollisuuden bisneksessä.

 

Mitä tapahtui Cidran tehtaalla?

Ongelmat Cidran tehtaalla paljastuivat ensimmäisen kerran eräässä FDA´n tarkastuksessa. Eckard'in laadunvarmennustiimin lähetti paikalle GlaxoSmithKline (GSK) näitten huolenaiheiden määrittelemiseksi jo vuonna 2002. Mutta kun Eckard paljasti vieläkin enemmän levottomuutta herättäviä asioita, kuin FDA´n löytämät asiat, hänen esimiehensä jättivät hänet yksinkertaisesti huomiotta.

Monet eivät oivalla tätä, että FDA EI tarkasta lääketehtaita säännöllisin väliajoin. Pistokokeiden väliaikoina lääketehtaat jätetään valvomaan itse omaa toimintaansa. Yksistään viime vuonna olemme saaneet nähdä lukuisia instansseja, missä tämä ´oma-valvonta´ on epäonnistunut,  kun suuri joukko lääkkeitä on vedetty pois markkinoilta monien erilaisten laatu- ja turvallisuusvirheiden takia.

Siihen aikaan Cidra-lääketehdas valmisti 20 erilaista patentoitua lääkettä USA´n markkinoille, ja kun Eckard näki, mitä tehtaalla tapahtui, hän järkyttyi ja huolestui potilasturvallisuudesta."Kaikki järjestelmät hajosivat, laitteet hajosivat ,välineistö hajosi, prosessi katkesi. Tämä oli urani kamalin tapaus," hän kertoo 60-minutes-ohjelman kirjeenvaihtajalle Scott Pelley´lle

Mm. seuraavanlaisia ongelmia syntyi:
·        Tablettien tekoon tarkoitettu käyttövesi saastui. 
·        Tuontatolinjojen toimintahäiriöt johtivat vaihteleviin annoksiin.
·        Työntekijät saastuttivat tuotteita, koska eivät seuranneet prosessiohjeita

Eckard väittää työntekijöiden avanneen esimerkiksi sellaisen sinetöidyn säiliön kannen, jossa oli antibakteerista voidetta nimeltään Bactroban ja työntäneen puolet kehostaan tankkiin raaputtaakseen kaiken voiteen sieltä. ”Se säästi rahaa,” hän vastasi, kun häneltä kysyttiin, miksi kukaan edes harkitsisi tekevänsä sellaista. Mutta tämäkään ei vielä ollut pahin niistä ongelmista, joita Eckard paljasti.

 

GSK riskeeraa tietoisesti potilaitten elämiä säästääkseen dollareita

Johtuen erilaisista tuotelinjojen vioista voimakkaita lääkkeitä sekoittui myös keskenään. Tehokkaita ja mahdollisesti vaarallisia lääkkeitä päätyi sananmukaisesti vääriin purkkeihin! Antidepressantti Paxil joutui sekaisin diabeteslääke Avandiapurkkeihin. Ja  Avandiaa löytyi käsikauppalääke happolääke Tagametpakkauksista. Kaikenkaikkiaan Eckard tunnisti 9 erilaista lääkesekoitusta.  

Hän vaati laaduntarkkailun Pohjois-Amerikan varaesimiestä lopettamaan rekkojen lähdöt kuormauslaitureilta sinä päivänä, jona hän havaitsi sekaantumiset, ja sulkemaan tehtaan ja ottamaan yhteyden FDA´han. Mutta mitään sellaista ei tapahtunut… Ja kun eräs potilas myöhemmin löysi tällaisen sekoittuneen pakkauksen, GSK kielsi sellaista koskaan tapahtuneen. Mutta ”kaikki me tiesimme ja he kaikki tiesivät sen olevan totta,” sanoo Eckard.

Lopulta, kahdeksan kuukauden tehdasongelmien raportoinnin jälkeen, Eckard lähetti yhteenvedon seitsemälle toimeenpanevalle viranomaiselle eritellen lukuisia laatuun liittyviä ongelmia ja varoittaen, että FDA tiesi näistä asioista, joilla lääketehdas voitaisiin todennäköisesti sulkea.

Vain muutaman viikon kuluttua Eckard sai lähdön työstään. Huolestuneena näitä sekoittuneita lääkkeitä käyttävien potilaitten hyvinvoinnista hänestä tuli ilmiantaja ja hän tiedotti tästä FDA´lle. Liittovaltion edustajat tutkivat lääketehtaan ja takavarikoivat satojen miljoonien dollarien arvosta viallisia lääkkeitä. Lopuksi GSK tunnusti syyllisyytensä: eli valmistaneensa ja myyneensä tietoisesti väärennettyjä lääkkeitä vuosien 2001 ja 2005 välisenä aikana.

Mikä oli heidän saamansa rangaistus ihmisten terveyden riskeeraamisesta näin uskomattomalla tavalla?

Valtava, kaikenkaikkiaan 150 miljoonan dollarin sakko rikoksesta ja 600 miljoonan dollarin siviilioikeuden rangaistukset – vähän enemmän kuin pieni näpäytys. Yksikään varsinainen henkilö, joka oli sallinut tämän tapahtua, ei saanut mitään pahoja seuraamuksia tekojensa tähden, lukuun ottamatta sitä yhtä henkilöä, joka ilmiantoi kaiken…

 

GlaxoSmithKline´n (= GSK) todellinen ”pommilääke” on nyt osoitettu liian vaaralliseksi

Sillä välin GSK'n todellinen “pommilääke”, diabeteslääke Avandia joutui taas viime vuonna uutisotsikoihin, kun kävi ilmi, että lääkkeellä ei ollut ainoastaan huomattavia haittavaikutuksia, vaan että GSK oli salannut tiukasti lääkkeen vaarallisuudet -  hyvin pitkän aikaa.

Kuten selviää, GSK käytti 11 vuotta lääkeainekokeen tuloksien salaamiseen, tulosten, jotka osoittivat että Avandia aiheutti riskejä sydämelle (spent 11 years covering up trial data that showed that Avandia was a risky drug for the heart) — tarjoten taaskin kiistämätöntä näyttöä siitä, että lääkeparadigma keskittyy rahaan eikä terveyteen. Avandia nousi kärkeen niiden lääkkeiden listalla, jotka ovat yhteydessä kuolemaa aiheuttaviin haittavaikutuksiin vuonna 2009 (Avandia topped the list of drugs linked to fatal adverse events in 2009). Yhdysvaltojen FDA´n arkistoanalyysin mukaan: 1 354 kuolemaa raportoitiin aiheutuneen yksin tuona vuonna. Tämän seurauksena FDA päätti äskettäin rajoittaa tämän lääkkeen saatavuutta (FDA recently decided to restrict access to the drug). (Suom.huom.:EU:ssa tämä lääke vedettiin pois markkinoilta loppuvuodesta 2010.)

USAssa uudet potilaat voivat saada Avandiaa vain, jos he eivät saa sokeriarvojaan pysymään tasapainossa muilla lääkkeillä tai konsultaatiossa hoitavan lääkärinsä kanssa päätetään, ettei muuta lääkitystä käytetä lääketieteellisistä syistä. Eurooppa päätti poistaa lääkkeen markkinoilta sen lisääntyneittein terveyshaittojen takia.

 

Mitä GSK´lta voidaan odottaa tulevaisuudessa?

Joten, ottaen huomioon, että mediamoguli Rupert Murdoch´in poika, James Murdoch, on nyt GSK-lääkeyhtiön vastuunalaisen komitean jäsen (James Murdoch, is now a member of GSK's corporate responsibility committee) (hän sai tämän aseman toukokuussa 2009), ennustan, että saamme nähdä lisää samanlaisia peitetarinoita tulevaisuudessa.

James Murdoch, kuten ehkä tiedätte, on myös puheenjohtaja ja pääjohtaja News Corporation Europe and Asia´ssa sekä puheenjohtaja BSkyB´sssä (chief executive of News Corporation Europe and Asia, ja chairman of BSkyB). Voin vain kuvitella mitten laajalti GSK saattaa hyötyä palkkalistoillaan olevasta mediamogulista. Ilmiselvästi he ovat ajatelleet kaikkea tätä ja on täysin järkevää ottaa huomioon heidän vaikutusvaltansa, että saadaan media pidettyä hiljaisena heidän monista rikkomuksistaan…

Kun Murdoch´in rooli on tarkkailla heidän yhtiönsä luotettavuutta, on tämä sama asia kuin sinulla olisi, jos huippugangsteri olisi lapsesi kummisetänä. Minusta on turvallista sanoa, että jos asioista pitää määrätä, niistä kyllä määrätään – lujaa.

 

Sillä välin osavaltioiden ja viranomaisten huiputusyritysten selvitykset jatkuvat   

Onneksi, osavaltioiden kuvernöörien lainopilliset neuvonantajat, kuten Zoeller, saavat jalansijaa keräämällä kannatustaan, jotta Big Pharman jatkuvasti toistuvista rikollisista toimista saadaan tehtyä loppu. Yhä enemmän ja enemmän järjestöt kuten Tutkivan Journalismin Keskusvirasto (Bureau of Investigative Journalism), False Claims Act Legal Center, ja Politicol News alkavat tutkia ja julkaista laittomia – ja rikollisia – toimia, joista nämä yhtiöt ovat päässeet pakoon monien vuosien ajan.

Viime heinäkuussa, Health and Human Services Secretary´n Kathleen Sebelius ilmoitti myös TerveydenhuollonVäärennösten Estämisen ja Pakkotoimeenpanevan Koneistotiimin muodostamisesta (also announced the formation of the Healthcare Fraud Prevention and Enforcement Action Team), joka yhdessä Department of Justice´n, US Attorneys' Offices´in ja muitten liitttovaltion virastojen kanssa tarttuvat terveydenhuollossa ja lääkityksissä tapahtuviin huijauksiin.

Kiitos liittovaltioiden False Claims Act´in, valtion ja liittovaltion tutkijoiden työkalun, jota ne voivat käyttää saamaan kiinni ja nostamaan syytteet näille kataliin rikoksiin osallistuneille. Jos tutustut nettisivustoon False Claims Act Legal Center website, saat selville, kuinka paljon tällaisia yhtiöiden rikosjuttuja on käynnissä. Kuitenkin yksi asia lienee ilmiselvää tällä hetkellä ja se on se, että lääketeollisuuteen ei yksinkertaisesti voi luottaa. Heillä on rikollinen historia siitä todisteena.

 

Turvallisuustutkimukset ovat vieläkin häiritsevämpiä kuin vaaralliset lääkkeet

Asia, joka todella huolestuttaa minua on se, että samalla kun rikollisia tapahtumia nähtiin useiden viime vuosien aikana ja ne liittyvät lääkkeisiin, monet näistä lääkeyhtiöistä, muukaan lukien GSK, valmistavat myös ROKOTTEITA.

Ja arvatkaa mitä?

Lääketehtaat eivät, kuten valmistajat tavallisesti ovat, ole  vastuuvelvollisia aiheutuneista vahingonkorvauksista, haitoista, saastumisista tai muuten vaarallisista rokotteista! Olemme vast´ikään nähneet todisteita myös rokoteteollisuuden “erehdyksistä”( evidence of "mistakes" in vaccine manufacturing), mutta rokotteiden valmistajia on tuskin koskaan rangaistu näistä tahallisista erehdyksistä ja  laiminlyönneistä, jotka voivat antaa teille lisää ajattelun aihetta.

 

Muista tri. Oz-show tänään

Viime tiistaina olin Manhattanilla kuvauksissa tri. Oz-showta varten, jossa hän antoi minun  itseasiassa mainita useita näistä asioista. Oletan, että kaikkea aineistoa ei tulla esittämään show´ssa, mutta enimmäkseen kyllä. Olkaa hyvä ja katselkaa ohjelma. Voitte katsoa esittelyfilmin täältä  (trailer for the show here). Voitte löytää tästä linkistä kanavan alueeltanne (find out where it is aired in your area). Jos haluatte katsoa sen nyt, voitte mennä heidän sivuilleen ja kasoa sen (you can go their site and view it). Niille, jotka ihmettelevät toisessa osassa puhumaani astaksantiinia, toivomme saavamme sen osan käyttöön sivuilla muutaman viikon kuluessa.

 

Vastaavia linkkkejä:

  Drug Company Pays 3/4 of a Billion Dollars for Selling Adulterated Drugs = Lääkeyhtiö maksaa ¾ miljardia dollaria väärennettyjen lääkkeitten myynnistä
  The 6 Top Thugs of the Medical World… As Ranked by "Top 100 Corporate Criminals" List = Lääkemaailman 6 huippuroistoa… jotka ovat ”100:n yhtiörikoksentekijän” listalla
  Why is Drug Company with 50 Years of Proven Safety Violations Using Taxpayer Money to Make Next Gen Flu Vaccine? = Miksi lääketehdas, jolla on todistetusti takanaan 50 vuoden ajalta turvallisuustutkimusten rikkomuksia, on tekemässä veronmaksajien rahoituksella uuden polven influenssarokotteita?

                                                                  * * * * *


Rokoteturvallisuus:  http://www.davidwolfe.com/vaccines-and-vaccine-safety/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti