torstai 27. tammikuuta 2011

IHMISILLÄ TEHTÄVÄN LÄÄKEAINEKOKEILUN (vaihe 3) LAADUNTARKKAILUJÄRJESTELMÄ JOHON FDA LUOTTAA

FDA on huijattu hyväksymään valetuote ihmisille tehtäviin lääkekokeisiin (=kliininen tutkimusvaihe 3)


 Christina England | 22. 1. 2011 |

Kun lääke tai rokote hyväksytään tutkittavaksi ihmiskokeisiin (kliininen koevaihe 3), odotamme luonnollisesti, että kaikki kirjallinen aineisto tarkistetaan läpikotaisin. Pidämme itsestään selvänä, että taustatiedot on tarkistettu ja että työhön osallistuneiden lääkäreiden valtakirjat on tutkittu. Varmistaakseen, että tämä tehtävä on suoritettu sääntöjenmukaisesti, FDA käyttää hyväkseen Institutional Review Board´in taitoja..

IRB´iin kuuluu komiteoita, jotka on tarkoitettu hyväksymään, valvomaan ja toimimaan arvostelijoina biolääketieteellisissä ja toimintatapaa koskevissa tutkimuksissa. Ne hyväksyvät kaikki rokotteet ja lääkkeet ihmiskokeisiin. IRB-komiteat koostuvat tyypillisesti lääkäreistä ja oikeudesta, koulutuksesta, fysiologiasta sekä julkisesta terveydenhuollosta päättävistä henkilöistä.

Tällaisen lääkkeiden uudelleen tarkastelun tarkoitus on turvata ihmiyksilöiden oikeuksien ja hyvinvoinnin suojelu. IRBt ovat laatukontrollin mittajärjestelmiä ja niiden tarkoitus on taata, että tutkimukset tehdään eettisesti oikein. Tietoa IRB´stä löytyy sivulta: http://www.umresearch.umd.edu/IRB/faqs.html.

Viime vuonna eräs raportti New York Times-lehdessä otsikolla: Testausfirma huomaa, että sitä itseään tutkitaan (http://www.nytimes.com/2009…), totesi, että yksi tällainen tutkimusyhtiö, jolle maksettiin tästä työstä, epäonnistui kaikilla tasoilla. Yhtiö Coast Independent Review Board´in havaittiin hyväksyvän lääkkeitä ja mahdollisesti rokotteitakin ihmisillä tehtäviin koetutkimuksiiin tutkimatta niitä ensin tarkoin.  

Vuonna 2008 liittovaltion virkamiehet alkoivat epäillä Coast Independent Review Board´in Coloradossa tekemää työtä. Usean vihjeen perusteella General Accountability Office (GAO) päätti tutkia tarkasti yhtiön laatutarkkailun mittausärjestelmän laatua. GAO järjesti Coast´ille tuotteen, joka piti hyväksyä ihmistutkimuksiin. Tutkinta koski olemattoman yhtiön olematonta tuotetta, joka lähetettiin Coast´ille ihmiskoevaiheeseen hyväksymistä varten.

Coast´ia pyydettiin hyväksymään tuote nimeltään Adhesiabloc ja todistamaan se turvalliseksi ihmistestauksia varten. Adhesiabloc´ista sanottiin sen olevan geeli, jonka oli tarkoitus vähentää leikkauksen jälkeistä arpikudosta  ja sen valmistaja oli valeyhtiö nimeltään Device Med Systems.

Odotetusti Coast epäonnistui tuotteen tutkinnassa täysin ja heidän komiteansa hyväksyi sen käytön ihmiskokeissa. Näin toimeenpantu tutkimus Coast´ista tuli ilmi vuonna 2009, kun Coast itse antoi lehdistötiedotteen.

The New York Times raportoi siitä:
Coast Independent Review Board-yhtiö sanoi, että liittovaltion viranomaiset huijasivat heitä viime vuonna, kun he sopivat tarkastavansa tutkimuksen Adhesiabloc´ista, tuotteesta, jonka oli tarkoitus vähentää leikkauksenjälkeistä arpikudosta.

He jatkoivat:
Yhtiön esimies, Daniel Dueber, sanoi uskoneensa operaation olevan tarpeeton toimenpide, jolla House Energy and Commerce Committee’n alainen komitea, Subcommittee on Investigations and Oversight, aikoi saattaa hämilleen heidän kaltaisiaan firmoja.”   

Sen jälkeen kun valetuote oli hyväksytty ihmiskoevaiheeseen, Coast pystyi sanomaan vain, että kaiken tämän tarkoituksena oli “saattaa kujeella heidän kaltaisensa yhtiöt hämilleen.”  Eikä tässä siis ollut mitään viittausta ihmiselämien riskeeraukseen?

Coast´in hyväksymän tuotteen oli “valmistanut” valeyhtiö, joka oli käyttänyt keksittyä osoitetta (joka oli todellisuudessa postilokero-osoite). Tässä tapauksessa oli jopa käytetty valelääkärin tekaisemia suosituskirjeitä. Tästä huolimatta ei yksikään sen komitean jäsenistä – jota käytettiin hyväksymään lääkkeitä, rokotteita ja lääkinnällisiä laitteita – huomannut tätä! Tämä on täydellinen, kertakaikkinen häpeäpilkku.

The New York Times jatkoi sanoen, että Coast aloitti tutkimukset Adhesiabloc´in pätevyydestä vasta viiden kuukauden kuluttua siitä, kun se oli antanut hyväksynnän lääkkeen testaamiseen ihmiskokeissa.

Coast´in kerrotaan siitä lähtien valittaneen kohtelustaan kuulusteluissa                                                            . Pharma Times-lehti  sanoi:
IRB USAssa on valittanut joutuneensa “juonikkaan” operaation kohteeksi kongressin kanssa myöhemmin tälle viikolle sovitussa kuulustelussaan.  

Coast Independent Review Board of Colorado Springs oli jo julkistanut “rutiinikuulustelussa” havaintonsa, että Device Med Systems of Clifton, Virginia`n harkittavaksi jättämä kliinisen kokeen sopimusluonnos Adhesiablock´ista oli väärennös, joka rikkoi Yhdysvaltojen ja liittovaltion lakeja.”  (http://www.pharmatimes.com/Article/09-03-23…)

Tutkin itse Coast´ia myös ja löysin tämän huhtikuussa 2009 heidän verkkosivuiltaan,

“Huhtikuun 14. 2009: FDA ohjeisti Coast IRB`tä keskeyttämään toistaiseksi kaikkien uusien kliinisten lääkeainekokeilujen tarkastamisen ja keskeyttämään samoin meneillään olevien uusien kokeiden testaukset.  
Huhtikuun 23. 2009: Coast ilmoitti, että heidän kaikki tutkimuksensa siirrettäisiin toisille IRB-laitoksille ja he valmistautuivat sulkemaan laitoksen. Muutokset aloitettiin 24. huhtikuuta 2009 sähköpostilla ja puhelinsoitoilla asiakkaille.”  (http://www.coastirb.com/)

FDA´n sanotaan lähettäneen sen jälkeen Coast´ille varoituskirjeen.                                                             Medical Products Outsourcing-lehti sanoi:
Kongressin tutkimus on antanut vinkin Yhdysvaltojen Food and Drug Administration (FDA)´lle lähettää Coas Independent Review Board´ille varoituskirjeen, yhtiölle, joka valvoo kehitteillä olevia lääkkeitä ja lääketieteellisiä laitteita ihmisten käyttöön.
Laitos tunnisti monien sellaisten liittovaltioiden sääntöjen “vakavia rikkomuksia”, jotka suojelevat ihmisiyksilöitä. Kongressin kuulustelu viime kuussa toi esille puutteellisuksia kokeissa, jotka saattoivat aiheuttaa potilaille haittoja.” (http://www.mpo-mag.com/news/2009…)

Linkki yhteen tällaiseen kirjeeseen löytyy täältä (http://www.fda.gov/ICECI/Enforcement…).

Tämä koko episodi on tuonut esiin hyvin vakavia kysymyksiä tavasta, jolla FDA johtaa työtään. Saa sellaisen käsityksen, että FDA kuluttaa rahaa käyttämällä epäluotettavia lähteitä, jotka  hyväksyvät lääkityksiä ja rokotteita ihmisillä testattavaksi. Jos tätä tutkimusta ei olisi tehty, ei kukaan olisi yhtään viisaampi.

Huolenaiheeni on, kuinka monta rokotetta ja lääkettä Coast on hyväksynyt ihmiskokeisiin riittämättömin tutkimuksin?

Tällä hetkellä Gardasil´illa, HPV-rokotteella, jonka on tarkoitus suojata naisia kohdunkaulasyövältä, on  valtavia ongelmia. Tähän mennessä kaikenkaikkiaan 21 133 ilmoitusta haittavaikutuksista on tehty Vaccine Adverse Events Reporting System VAERS´ille ja kaikenkaikkiaan 89 kuolemaa. Ja nämä ovat tapahtuneet yksistään Yhdysvalloissa. Monia haittavaikutuksia ei ole ilmoitettu tai edes liitetty rokotteeseen sen antamisen aikavälistä johtuen.

Erään Gardasil-rokotuksen jälkeen kouristuksia saaneen uhrin kaksi veljeä on niin tyrmistyneitä tämän rokotteen salatusta vaarallisuudesta, että he tekevät asiasta dokumenttia. Tämän dokumentin on tarkoitus varoittaa muita Gardasil-rokotteen vaarallisuudesta ja se esittää monia tyttöjä ja heidän perheitään ja heidän kertomiaan kokemuksia. Videon One More Girl johdannon voi katsoa osoitteesta: (http://www.kickstarter.com/projects…).

Leslie Botha SANE VAX ´sta sanoo tästä projektista lehdistötiedotteessaan näin:
Tämä on uusi ja mielenkiintoinen suunnitelma, joka saattaa elokuvanteon takaisin sellaisten ihmisten käsiin, jotka arvostavat dokumenttien voimaa tarinoiden kertomisessa sen sijaan, että elokuvateollisuus päättäisi sanoman luonteen ja sisällön.” (http://www.prlog.org/11212653…)

Voi vain ihmetellä kuka tarkalleen ottaen sai FDA´n käyttämään sitä valvojaa, joka teki tämän rokotteen tutkimukset ja hyväksyi sen ihmiskokeisiin. Voiskohan se mahdollisesti olla Coast? Vai käyttivätkö he jotain toista yhtä ovelaa yhtiötä työskentelemään heille?

FDA on elin, jota käytetään hyväksymään lääkkeet ja rokotteet maailmanlaajuiseen jakeluun. Onko mikään ihme, että he epäonnistuvat aika ajoin?  Tämä saattaa valottaa sitä seikkaa, miksi jotkin lääkkeet, kuten Vioxx ja sellaiset rokotteet kuten Gardasil hyväksytään markkinoille.

Ehkä se onkin suurempi kysymys, miksi tätä häpeällistä skandaalia ei julkistettu ympäri maailmaa? Se lakaistiin hiljaa maton alle ja se sai minimaalisen vähän käsittelyä. Tapahtuiko tämä siksi, että FDA sai tahran maineeseensa hyväksyttyään valetuotteen ihmiskokeisiin. Jos Coast ei tutkinut tätä tuotetta, niin kuinka monesta muusta tuotteesta on tutkimukset myös laiminlyöty? Kuinka monta sellaista lääkettä ja rokotetta on markkinoilla tänään, joita on tutkittu huonosti tai ei jopa lainkaan ole tutkittu muissakaan Coast´in kaltaisissa laitoksissa?

Onko Coast vain yksi yhtiö sellaisten yhtiöiden joukossa, joita FDA käyttää ja jotka jättävät työnsä tekemättä yleisön olettaman vaatimustason mukaisesti? 
 

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:
 1. Baxter: Product contained live bird flu virus = Baxter: Tuote sisälsi elävää lintuinfluenssavirusta
 2. HPV testing and vaccination: 56 experts appear to ignore the facts = HPV:n (papilloomavirusrokote) testaaminen ja rokottaminen: 56 asiantuntijaa jättää huomioimatta toasiasiat
 3. China FDA Officials Arrested On Bribery Charge = Kiinan FDAn viranomaiset pidätetty lahjontatoimeksiannon takia
 4. FDA Gardasil Decision Delayed = FDA:n Gardasil-päätös viivästyi
 5. One in seven scientists say colleagues fake data = 1 seitsemästä tiedemiehestä sanoo kollegojen muuntelevan tieteellistä materiaalia
 6. Substandard human rabies vaccine recalled = Ala-arvoinen ihmisten vesikauhu-rokote vedetty pois markkinoilta
 7. Half of GPs refuse swine flu vaccine over testing fears = Puolet yleislääkäreistä kieltäytyvät sikainfluenssarokotteesta testauspelkojen takia                                               
                                                              * * * * *

Gardasil-rokotteen turvallisuudesta on käyty Suomessa liian vähän keskustelua:

Merck´in sponsoroiman tutkimuksen tulos osoittautuu kyseenalaiseksi Gardasil´in autoimmunisuuden turvallisuuden takia, 25.10.2010, Tony Isaacs

" Gardasil aiheuttaa esimerkiksi 400 % enemmän kuolemia kuin muut yleisesti käytössä olevat rokotteet. Katso: www.naturalnews.com/026722_Gardasil...

Joka viikko tuo esiin lisää Gardasil´in aiheuttamia kauhutarinoita.Vaccine Adverse Event Reporting System´in (VAERS) mukaan 77 kuolemaa linkittyy  Gardasil´iin syyskuun aikana ja samoin  valtava      18 461 haittavaikutusilmoitusta. Kaikkiaan 137 kuolemantapausta on linkittynyt HPV-rokotteisiin vaccines.

Pian sen jälkeen kun Merck aloitti voimakkaan Gardasil-kampanjansa, Judicial Watch´in  toimitusjohtaja Tom Fitton varoitti: " FDA´n HPV-rokotteiden haittavaikutustapahtuman (event) raportit ovat kuin lukisi kauhuja täynnä olevaa luetteloa. Jokaisen Merck'in lobbauskampanjan piirittämän liittovaltion  tai paikallishallituksen (government) , joille tätä HPV-rokotetta suositellaan annettavaksi nuorille tytöille, pitäsi tutustua näihin haittavaikutus (health) raportteihin."

Tämä on varoitus, jonka liian harvat hallitukset tai vanhemmat ovat ottaneet huomioon. "

                                                           * * * * *
Tri. Joseph Mercola: Älä anna tätä rokotetta tyttärellesi:
 http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/11/05/gardasil-vaccine-is-a-flop-for-good-reasons.aspx
                                                          * * * * *

 Sano EI Gardasil-rokotteelle:
http://www.healthiertalk.com/saying-no-gardasil-vaccine-2926

                                                         * * * * *

Tony Isaacs, 25.1.2011: Gardasil tuottaa lisääntyneitä haittoja seksuaalisesti aktiivisille naisille ja odottaville äideille. Lue lisää: http://www.naturalnews.com/031098_Gardasil_risks.html#ixzz1CFlcZWd2

                                                        * * * * *

Vioxx-, Bextra- ,Avandia-, ym. tapaukset ovat jo osoittaneet meille, miten kliiniseen 3-vaiheen lääketieteeliseen tutkimukseen voidaan päästä epätieteellisin perustein tämän amerikkalaisen FDA´n tutkimuksen esimerkin mukaan myös meillä Euroopassa. Tarkkailun näissä asioissa pitäisi siis olla meillä erillään FDA´n päätöksistä, kuten Avandia-lääkkeen suhteen on hyvin toimittukin. 

 Mutta entä rokote-teollisuuden suhteen?                                                                                         

Hyvä esimerkkihän oli Baxter-lääketehtaan viimevuotinen sikainfluenssarokote, jota postitettiin Eurooppaan suuret määrät Tsekin valtion kautta. Siellä tehtiin onneksemme tutkimuket saapuneesta erästä. Se tappoi kaikki kokeeseen käytetyt koe-fretit! Erä palautettiin valmistajalleen. Tällä erää ihmiset pelastuivat.

GlaxoSmithKlinen rokote sen sijaan hyväksyttiin esim. Suomeen. - Nyt meillä on jo 56 nuorta ja lasta sairastunut narkolepsiaan.... THL antaa lausunnon esitutkimuksistaan nyt. Monenkohan heistä todetaan sairastuneen rokotuksen seurauksena?

Tämä on todellakin kliinisen lääketutkimuksen 3-vaiheen tutkimusta kansalaisillamme!

Nähtäväksi jää saadaanko Suomen tapaukset osaksi pitkäaikaisseurannasta tehdyistä tutkimuksista ja julkaistaanko ne "luotettavissa, arvostetuissa" lääketieteellisissä julkaisuissa.

 http://magneettimedia.com/who-laaketeollisuuden-toiminnasta-lapinakyvampaa/

  http://elamakasissamme.blogspot.fi/2016/02/ibuprofeeni-ja-nsaid-laakkeet.html  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti