perjantai 11. maaliskuuta 2011

RAVINNON MERKITYS YLIVILKKAUDESSA


Ruokavalio on lääkkeitä tehokkaampi hoito ADHD:hen


                                                                                                                  

Lähde: http://www.healthiertalk.com/diet-beats-meds-adhd-3510

Lapsille, joille on diagnosoitu ADHD, annetaan usein pahoja lääkkeitä – mutta se mitä he oikeasti tarvitsevat on hyvä ruoka.

Valtavirta on ollut niin hiiiiiiiidas pääsemään selville siitä, että prosessoitua ruokaa sisältävä ruokavalio voi sananmukaisesti pilata lapsen aivot samalla kun se aiheuttaa heidän vatsansa turpoamisen.

Mutta ehkäpä he nyt huomaavat – koska eräs toinen tutkimus toteaa, että lapset, joiden taakaksi on pantu tarkkaavaisuushäiriö-, ylivilkkaussairausdiagnoosi, paranevat dramaattisesti heti kun tietyt ruoat poistetaan tästä yhtälöstä.

Uudessa tutkimuksessa tutkijat värväsivät 100 ADHD-lasta Belgiasta ja Alankomaista - -enimmäkseen poikia - -  4 – 8 vuotiaita ja määräsivät heidät satunnaistetusti joko erittäin rajoitetulle ruokavaliolle tai sellaiselle ruokavaliolle, jolla ei ollut mitään tekemistä terveellisyyden kanssa.

Rajoitetussa ruokavalioryhmässä olleet lapset aloittivat syömällä enimmäkseen riisiä, lihaa, kasviksia ja päärynöitä ja joivat vain vettä.

Viiden viikon kuluttua lapsilla, jotka eivät olleet saaneet ruokavalio-ohjeita, ei tapahtunut mitään muutosta - - kun taas 78 %:a tiukalle luonnolliselle ruokavaliolle pistetyistä lapsista parantui dramaattisesti. Tutkijat kirjoittivat The Lancet-lehdessä, että nämä lapset pääsivät eroon 24:stä ellaisesta pisteytetystä oireesta, jotka ovat 72-pisteisellä ADHD-oireita mittaavalla asteikolla.

Tämä on paljon tehokkaampaa kuin monet lääkkeet, joita käytetään ADHDn hoitoon - - mutta hyödyt eivät loppuneet tähän.

Puolelle näistä lapsista oli diagnosoitu myös "oppositional defiant disorder"(= ODD) = vastaan uhittelemisen sairaus, joka on pohjimmiltaan vanhempien ja muitten auktoriteettien kunnioittamisen puutetta.
Lähes jokainen lapsi läpikäy tällaisen vaiheen jossain kohtaa kehitystään… mutta tutkijat sanoivat, että rajoitetulla ruokavaliolla olleet “ODD”-lapset olivat vähemmän itsepäisiä, heillä oli vähemmän kiukunpuuskia ja heillä esiintyi vähemmän tahallista ärsyttävää käyttäytymistä.

Voidaan sanoa, että heillä oli vähemmän ODD-oireita.

Tutkijat eivät maininneet sivuvaikutuksia, mutta voi lyödä vetoa siitä, että prosessoidun ruoan jättäneet lapset oppivat paljon todennäköisemmin hyvät ruokailutottumukset, jotka auttavat heitä pysymään terveinä koko elämänsä ajan.

Lääkkeitä saavat lapset voivat muuten olla lääkityksissä koko elämänsä ajan - -  koska monet lapset, jotka ovat kasvaneet ADHD-lääkityksessä ovat nyt aikuisia, jotka ovat käytännöllisesti katsoen riippuvaisia näistä lääkkeistä.

Ja näin on senkin uhalla, että lääkkeiden seurauksena on kaikenlaista:  fyysistä oireista, kuten päänsäryistä ja pahoinvoinnista, aina mielenterveysongelmiin, kuten psykoosiin ja eriskummallisiin käytökseen, jopa itsemurhaan.

Tosiasiassa tavalliset ADHD-lääkkeet ovat lähe 10 kertaa todennäköisemmin yhteydessä väkivaltaan kuin muut lääkkeet.  (Read more here.)

Eikös olisikin paljon helpompaa luopua sen sijaan chipseistä?

Kirjoittajasta:                                                                                                                                                      Edward Martin kirjoittaa House Calls´ille päivittäistä kirjettä kuvaten terävimpiä vaihtoehtoisia hoitokeinoja diabeteksen ja syövän voittamiseksi ja viimeisimmäksi FDAn sotkuista ja Big Pharman vehkeilyistä. 

 

 http://akukopakkala.fi/tiedepommi-mullistaa-masennuksenhoidon/

 

1 kommentti:

 1. Kyllähän se täytyisi jo jokaisen sisäistää, että ruokavaliolla on suuri merkitys terveyteemme. "Olet mitä syöt" onkin varsin osuva sanonta.

  Olen miettinyt miten paljon ruokakaupoissa myydäänkään täysin ravinneköyhää "ruokaa" ja kaikenlaista muuta syötävää, jota ihminen ei tosiasiassa edes tarvitse. Näiden valmistukseen tuhlataan turhaan luonnonvaroja ja kansa sairastuu. Ravinto mm. vaikuttanee pitkälti myös älykkyyteen, mitä olen joitain tutkimuksia lueskellut. Vireystilaan, psyykkeeseen.. Henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. Kaikki mitä syömme ja juomme + ilmansaasteet, kemikaalit... jne.

  Miten me voisimme suojella lähimmäisiämme näiltä haitoilta, kun aina emme kykene suojelemaan edes itseämme?
  Kun katsoo maailmanmenoa tänä päivänä, alkaa tuntua pikkuhiljaa, että kohta on liian myöhäistä muuttaa asioita. Yritettävähän on kuitenkin.
  Sanomattakin toki selvää, että rahalla on suuri osa koko tässä hommassa.

  VastaaPoista