sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Hampaat ja kookosöljy 1.

Kuinka hampaiden reiät parannetaan luonnonmukaisesti                                           (mutta älä kerro hammaslääkärillesi....)

Lähde:
http://www.healthy-holistic-living.com/how-to-heal-cavities-naturally.html

Maailma on hitaasti heräämässä totuuteen, että kun keholle annetaan sitä mitä se tarvitsee, se osaa parantaa asioita, joita aikaisemmin pidettiin mahdottomuuksina. Hienona esimerkkinä parantumattomaksi tuomitusta terveysongelmasta ovat hampaiden reiät, mutta laajat tutkimukset hampaiden reikiintymisen oikeasta luonteesta tulevat nyt yleisemmiksi, samoin kuin tosiasia, että on olemassa tutkittuja lääkkeitä, joilla se pystytään parantamaan.   

Valheisiin syyllistyminen hampaiden reikiintymisestä 
Amerikan Hammaslääkäriyhdistyksen =  American Dental Association´n (=ADA) mukaan syy siihen, että meillä on hampaissamme reikiä, selviää seuraavasta: 

"[Hampaitten reikiintyminen] syntyy, kun hiilihydraatteja (sokereita ja tärkkelystä) sisältäviä ruokia, kuten maitoa, popkornia, rusinoita, makeita leivonnaisia tai karamelleja jää alituisesti hampaisiin. Bakteerit, jotka elävät suussa voivat hyvin näiden ruokien ansiosta ja tuottavat tuloksena happoja. Jonkun ajan kuluttua nämä hapot tuhoavat hammaskiilteen ja seurauksena hampaiden reikiintymistä."

Tässä teoriassa on joitakin ongelmia, mm.:
 • Alkuperäisten ihmisten ryhmät, joilla oli fermentoituja, käyttämällä hapatettuja, hiilihydraatteja juuttuneina hampaisiinsa kaiken aikaa eikä niitä harjattu tai poistettu hammaslangalla, olivat pääasiassa täysin vapaita hampaiden reikiintymiseltä.   
 • Bakteerit eivät käytä prosessoitua sokeria tai jauhoa ravinnokseen, koska niistä puuttuu ravinteet.
 • Ruokia, joista bakteerit pitävät ja syövät, kuten maitoa, vihanneksia, lihaa kalaa ja hedelmiä ei yleisesti pidetä hammaskarieksen syinä.
Niinpä jos hammaskarieksen moderni syy ei olekaan oikea, niin mikä sen sitten aiheuttaa?         

Mikä todella aiheuttaa hammaskarieksen
Hammaskaries, jota tutkivat tri. Weston Price ja muut hammastutkijapioneerit, supistui kolmeen tekijään:
 • Ravinnossa ei ollut riittävästi mineraaleja (hivenaineita).
 • Ravinnossa ei ollut riittävästi rasvaliukoisia vitamiineja (A, D, E, ja K).
 • Ravintoaineet eivät olleet valmiiksi biologisesti käytettävässä muodossa, eikä ruoansulatusjärjestelmä kyennyt sulattamaan niitä. Fytiinihapon läsnäolo vaikuttaa suuresti tähän tekijään. 
Jonkin ajan kuluttua, jos ruokavaliosta puuttuu vitamiineja ja mineraaleja huonosta ruoasta/tai se sisältää suuria määriä fytaatteja (viljasta, siemenistä, pähkinöistä ja palkokasveista), veren koostumus ja kalkin ja fosforin välinen tasapaino särkyy, ja tästä johtuu mineraalien häviäminen luustosta, ja tästä seuraa hampaiden ja luuston haurastumista. Joten  pitkäaikainen usko siihen, että sokeri aiheuttaa hampaiden reikiintymistä on oikea, mutta tämä tapahtuukin kehosta puuttuvien ravintoaineiden seurauksena, eikä siitä, että bakteerit syövät ja tuottavat happoja, jotka sitten tuhoavat hampaat. 

Ravinnosta saatavat lääkkeet, jotka voivat parantaa reiät ja reikiintymisen 
Jotta kalsiumin ja fosforin määrät veressä saadaan korjattua, ja jotta mineraalit pystyvät sitoutumaan hampaisiinmme, ei riitä, kun vain välttää liiallisten makeiden ja prosessoitujen ruokien syömistä. Täytyy syödä myös terveyttä ylläpitäviä ja rakentavia ruokia, jotka sisältävät runsaasti mineraaleja ja vitamiineja, jotka rakentavat kiiltävän kovan hammasrakenteen.   

Ruokia, joihin kannattaa keskittää:
 • Kookosöljy, ruoholla ravittujen luomu-eläinten maitotuotteet (varsinkin voi) ja liha, merenelävät ja  luista keitetyt liemet.
 • Orgaaniset keitetyt vihannekset (varsinkin luuliemikeitossa)
 • Orgaaniset elimistä saadut lihat, kuten maksa.
Rajoita ruokia, joissa on paljon fytiinihappoa, kuten viljoja, papuja, pähkinöitä ja siemeniä, rajoita samoin täysin prosessoitujen jauhojen käyttöä ruoassa sekä sokereita, jotka romuttavat sokeritasapainon.

Harkitse lisäksi: 
 • Fermentoitu (käymisellä hapatettu) kalanmaksaöljy - jossa on hyvin runsaasti rasvaliukoisia A-, D- ja K-vitamiineja. 
 • Magnesiumia - jota tarvitaan kalkin ja fosforin tehokkaaseen hyödyntämiseen
 • Gelatiinia - jos ei ole aikaa valmistaa luulientä, on tämä hyvä vaihtoehto ja tekee hyvää ikenille ja ruoansulatukselle 
Lopuksi:  näin saat helmenvalkean hymysi takaisin.

Kirja: Cure Tooth Decay: Heal And Prevent Cavities With Nutrition - Limit And Avoid Dental Surgery and Fluoride by Ramiel Nagel, on ´ryhdy toimeen´-opas ruoan käyttämisestä hammashygienian parantamiseksi.


Samanlaisia artikkeleita:
Nämä seuraavat artikkelit sisältävät samanlaisia menetelmiä kuin tämä ´How to Heal Cavities Naturally´:
Lähteet tähän artikkeliin:
http://www.westonaprice.org
http://wellnessmama.com
http://www.naturalnews.com
http://science.naturalnews.com

Kirjoittajasta:
Motivoituneena omasta kokemuksestaan, oltuaan sairas ja raajarikkoinen 30-vuotiaana ja parannuttuaan ja päästyään kivuista 5 vuotta myöhemmin, Derek on erinomainen auttaja kannustaessaan ihmisiä pääsemään alkuun vähemmässä ajassa kuin hän alkuaan oman matkansa aikana. Tutkiessaan aktiivisesti luonnonmukaisia terapioita yli 5:den vuoden ajan, Derek on kuluttanut yli 2500 tuntia (ja yhä vaan enemmän) opiskeluun ja yhteistyöhön huipulla olevien ravintotutkijoiden kanssa ja käyttää tätä laaja-alaista tietoaan kehittääkseen menetelmiä, jotka auttavat ihmisiä selviämään omista terveysongelmistaan.
Derek on tällä hetkellä ´Master Health Coach´ja kirjoittanut yli 200 artikkelia luonnonmukaisesta terveydestä, joista useita on hänen alkuperäisellä nettisivustollaan:  http://healingthebody.ca/, ja Facebook-sivustollaan Healing the Body Facebook page.
Derek keskittyy erityisiin ravinnollisiin ja hyvinvointiohjelmiin, yksinkertaisesta elämäntavasta perinpohjaisiin parannusprosesseihin. Tutustu hänen suosittuihin ilmaisiin terveysohjeisiinsa: Check out his popular free health consult.
Alkuperäinen artikkeli: Natural News.com

2 kommenttia:

 1. high protein low calorie foods Here’s the full shopping list for precisely what to purchase, and check to be sure you have a few pantry staples readily available. Morris recommends beginning on a weekend, so that you can make a huge pot of veggie soup , and present your body an opportunity to adapt before diving right into an active week. Her plan cuts carbs for the first couple of days, before slowly reintroducing whole grains. And if you want to mix it up, there are lots more options for healthy snacks , just make sure to get a serving of fruit or vegetables, along with protein.
  http://www.cureidea.com/keto-snacks-list

  VastaaPoista