sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Hampaat ja kookosöljy 2.

Hampaiden reikien parantaminen (Aito - "Me Teimme Sen!"- kertomus!)


Hei, ihmiset. Aion paljastaa teille jotakin, joka vaati minulta kuukausien mietinnän rohjetakseni tunnustaa tämän. 
Oletteko nyt valmiita tähän?{Itse en ole aivan varma, mutta näin se menee …}

                                        En ole yli vuoteen käyttänyt hammastahnaa.
Voi pahus. En voi uskoa, että sanoin sen nyt tässä ääneen. Internetissä.
Arvelenpa, että minun pitää selvittää nyt, miksi?

 

Tutkimusmatka vaihtoehtoiseen hammashoitoon…

Noin vuosi sitten aloin etsiä luonnonmukaista hampaidenhoitoa osana tavoitettani tehdä parempia, luonnollisempia valintoja terveyteeni ja taloudenhoitooni liittyvissä valinnoissa.

Luulin meidän tehneen hyvin tällä alueella käyttäessämme ´luonnonmukaista´ hammastahnamerkkiä. Kunnes havaitsin, että jopa luonnonmukainen hammastahnani sisälsi ainesosia, joita halusin välttää - kuten makeutusaineita, fluoria ja glyseriiniä.  .
Ei mennyt kauankaan, kun tutkiessani luonnonmukaisia, holistisia hampaiden hoidon lähestymistapoja huomasin, että sillä, mitä syömme, on paljon enemmän vaikutusta hampaisiimme, kuin se, millä aineilla niitä harjaamme, joten ´turvallisen´ hammastahnan etsiminen oli energian tuhlausta. Ja sitten luin ihmisistä, jotka eivät käyttäneet hammastahnaa ollenkaan, niin ja siitä lähtien hammastahnat (ja ihmisten kertomat käyttövaihtoehdot niistä) jäivät ja päätin luopua tästä tavasta kokonaan.     
Joten, harjasin hampaat vain vedellä. Ja se tuntui toimivan hienosti.

 

Mitä ihmettä sitten on ´Oil Pulling´ = öljyllä purskuttelu?

Myöhemmin kuulin öljyllä purskuttelemisesta. Se oli outo termi, enkä edes tutkinut asiaa vähään aikaan, kunnes huomasin, että kokemani kipu ja herkkyys hampaissani vähän väliä muistutti tästä toimenpiteestä. Joten päätin lukea siitä - ja siinä oli järkeä (kookosöljy on antibakteerista ja pystyy poistamaan myrkyt suusta, kun sitä purskutellaan suussa 15-20 minuuttia) — ja kokeilin sitä.

healing cavities with oil pulling--we tried it and it really works!

Postitin yllä olevan kuvan facebook-sivuilleni ja monet ystäväni pyysivät kertomaan kuinka se se toimi. Tässä seuraa selostus:
Pidin siitä, miltä hampaani tuntuivat tämän uuden puhdistusmenetelmän jälkeen - minusta tuntui, että se poisti plakkia ja vahvisti hampaitani. Kuukauden kuluttua kaikki aikaisemmin kokemani herkkyys alaleuan poskihampaissani oli poissa.  
Niinpä jätin hammastahnan pois ja korvasin sen öljypurskuttelulla, ja hampaani ovat pysyneet terveempinä kuin koskaan.  
Siten tämä on minun kokemukseni, mutta otsikoin sen sen ´me´ sanalla, koska miehelläni Jeremy´llä on seuraavaksi oma tarinansa myös.

 

Ja sitten Mr. Holden kokeili sitä…

Monta kuukautta sitten  puolisoni tuli luokseni ja sanoi: "Luulen, että minulla on reikä." Katsoin hänen suuhunsa ja tulin pahalle tuulelle. Hänen takana oleva viisaudenhampaansa oli - enkä narraa - vihreä ja ruskea ja musta ja syöpynyt, eikä todellakaan näyttänyt terveeltä. Kumpikaan meistä ei ollut aikaisemmin nähnyt reikää, mutta olin melko varma, että tämä oli nyt sellainen. 

Sanoin: " Kulta, sinun pitää aloittaa öljyllä purskutteleminen nyt heti!"

No, sinähän tiedät; hän katsoi samalla lailla, kuin sinä olisit katsonut minua silloin, kun sanoin lopettaneeni hammastahnan käytön.
Mutta viikko myöhemmin hän tunsi  paksun palan irtoavan tuosta nimenomaisesta hampaasta, ja seuraavana aamuna hän purskutteli kookosöljyllä ennen aamiaista. (Sanotaan, että hampaat pitäisi huuhdella ensimmäiseksi aamulla.)

Hän alkoi purskutella uskollisesti joka aamu, samoin hän otti kalanmaksaöljyä ( tärkeää ravintoainetta, jonka olin lukenut olevan reikiintymistä parantavaa). Kolmen päivän kuluttua hän sanoi kivun hävinneen. Ja kuukausi myöhemmin, purskuteltuaan öljyllä 5-6 kertaa viikossa, katsoin hänen suuhunsa ja hänen hampaansa oli - oletko valmis kuulemaan? Valkoinen. Valkoinen ja hieman kellertävä, mutta musta ja vihreä olivat kaikki poissa, ja hampaan pinta oli tasoittumassa kuoppien sijasta.

Hei, en todellakaan valehtele tätä.

 

Hampaiden uudentuminen on mahdollista ja yllättävän yksinkertaista …

Jumala suunnitteli kehomme niin uskomattomiksi. Kun ravitsemme kehoamme hyvin, Hän suunnitteli sen kykenevän parantamaan itse vammansa ja sairautensa - myös hampaat.
Kerron teille omat tarinamme, koska ajatus ´hampaiden parantamisesta´on aika outoa ihmisille. Mutta kuunnelkaapa tätä ...
“Se, että hampaiden reikiintymisen aiheuttaa ravintoaineiden puutos eivätkä bakteerit, on osoitettu sekä eläin- että laboratoriokokeissa, jotka on julkaistu kirjoissa sekä hammastieteellisissä julkaisuissa.
… Jos harjaus, hammaslanka, massiiviset fluorauskampanjat sekä hammaskirurgia olisivat tehokkaita hammasmädän estämisessä, tilanne ei huonontuisi ajan myötä. Tilanne pysyisi samanlaisena tai paranisi."  (Ramien Nagel of CureToothDecay.com)
Mutta näinhän ei tapahdu, eikös niin? On normaalia, että hampaamme mätänevät pois 40- 60-vuotiaasta alkaen, mutta myös jopa lapsilla ja jopa pikkulapsillakin.
“Se mikä puuttuu American Dental Associationin (=ADA’n) bakteeriteoriasta hampaiden  reikiintymisen suhteen, on se, että vahvat hampaat pysyvät vastustamaan ja kestämään happoja ja bakteereita. Ja kun sinä, kuluttaja, ymmärrät, että vahvat hampaat kestävät happoja rajattomasti, niin seuraava looginen kysymys kuuluukin, mikä tekee hampaista vahvoja?"    (Ramien Nagel)
Vastaus, jonka Ramien selostaa seikkaperäisesti e-kirjassaan (linkki alempana) on hyvä ravitsemus. Ja tiedät, mitä tarkoittaa, kun käytän tätä termiä täällä joka paikassa …Paljon terveellisiä ruokia, hyviä rasvoja, käsittelemätöntä maitoa, maukkaita lihoja ja oikein valmistettua viljaa ja vihanneksia. Ramien painottaa erityisesti käsittelemätöntä raakamaitoa ruokavaliossa ja runsaasti erittäin ravitsevia rasvoja kuten voita, öljyjä sekä kalanmaksaöljyä.

Joten, saitko hammassärkyä? Haluatko vahvemmat hampaat? Älä luovu toivosta. Voi todellakin tehdä muutakin kuin vedättää ne pois ja laitattaa tekohampaat. (Kyllä vaan!) Lisää ravintoaineita ja kokeile öljyllä purskuttelua!

 

Kuinka kookosöljyllä purskutellaan

 1. lusikoi n. 2 teelusikallista kookosöljyä purkistasi ja tupsauta suuhusi
 2. pureskele tai pidä öljyä suussa kunnes se sulaa ja nesteytyy (vie noin 30 sekuntia)
 3. aloita purskuttelu, edestakaisin, poskiin päin ja läpi kaikkien hampaitten 
 4. huljuttele n. 20 minuuttia, sylkäise öljy suusta roskiin, kun olet lopettanut 

 

Miksi öljyllä purskuttelu toimii:

Hampaamme ovat itseasiassa huokoisia, muodostuen jaardeista ja taas jaardeista (= pituusmitta 0,9144 m) pieniä käytäviä (kuten pesusienessä), jotka vievät ravintoaineita ulkoiseen hammaskiilteeseen, kun hyviä ravintoaineita on ruokavaliosta saatavilla .. tai ne imevät hampaaseen myrkkyjä, kun ravintoaineita puuttuu. Öljyllä itsellään on kyky mennä hammmasplakin pinnan läpi hampaan pinnalle, ja varsinkin kookosöljyllä on runsaasti antibakteerisia (= bakteereja tappavia) ominaisuuksia. Arvellaan, että yksi syy, miksi öljyllä purskutteleminen vahvistaa hampaita on se, että se pystyy kääntämään myrkkyjen kulkusuunnan vetämällä bakteerit ulos hampaasta ja hävittämään mennessään myrkyt. Olemme myöskin havainneet  huuhtelemisreaktion olevan yhtä tehokasta kuin hammaslangan käyttö, eikä se vahingoita ikeniä (kyllä - olen saanut popkornin jyvän pois öljyllä purskuttelemalla!)  

 

Mistä saa hyvää kookosöljyä:

Mikä tahansa luonnonmukainen, kylmäpuristettu, neitsytkookosöljy käy tähän. Jos se tuoksuu kookokselta, se on merkki siitä, ettei sitä ole käsitelty liikaa ja sillä on yhä kaikki ne ominaisuudet, jotka Jumala laittoi kookokseen alunalkaen! Itse käytän Green Pastures -merkkistä tai tätä Amazon´ista saatavaa laatua  this brand available right from Amazon. Etsi kookosöljyä, joka on kylmäpuristettua, extra-neitsyt- ja luonnonmukaista laatua.

 

Tässä joitakin lähteitä lisää hampaiden reikien parantamisesta..

Muista, että öljyllä purskuttelu on vain osa luonnonmukaista hampaiden hoito-ohjetta. Hampaamme pysyvät vahvoina, kun kehomme ovat oikein ravittuja runsailla, käsittelemättömillä ruoilla. Avuksi oikealle ruokamatkalle alkuunpääsyyn tutki this series I wrote just for you =tämä kirjoitussarja, jonka kirjoitin juuri sinua varten. Jos et löydä täysipainoista ruokaa, kuten kokomaitoa, tutki “What to do if you can’t find or afford raw milk = jos et löydä tai pysty maksamaan kokomaitoa” tai resource page  =keinoja sivustoani. Ja löytääksesi parhaat salaisuuteni ravitessani perhettäni hyvin silloinkin, kun elämä on kiireistä, tarjoan pikaruokakirjaani :  Real {Fast} Food!

 Huomautus: Johtuen saamastani suuresta postimäärästä ja tosiasiasta, että olen vain tavallinen bloggari eikä minulla ole palkattua apua eikä minulla ole joutoaikaa, olen joutunut poistamaan kommentoinnin tästä postauksesta, koska en pysty käsittelemään niitä kaikkia. Toivottavasti pidät alla olevista keskusteluista (katso alkup. linkki) ja innostut tutkimaan itse ja opit ravitsemaan kehoasi hyvin. Muista myös, etten ole terveydenhoidon ammattilainen enkä anna terveysohjeita. Olen tavallinen nainen, jolla on intohimo oppia, jakaa joitakin asioita, jotka ovat toimineet minulle ja perheelleni.  .
                                
                                                  Kiitos, että pistäydyit sivustollani!


                                                              * * * * *
Mistä luonnonmukaisista hampaidenhoidoista meillä vaietaan:
http://www.naturalnews.com/051043_holistic_dentistry_suppressed_natural_cures_oral_health.html

Fluoridi:  http://www.huffingtonpost.com/dr-mercola/fluoride_b_2479833.html

 http://www.hsph.harvard.edu/news/features/fluoride-childrens-health-grandjean-choi/

https://easyhealthoptions.com/coconut-oil-stops-deadly-gut-bacteria-tracks/

6 kommenttia:

 1. Kiitos! Tää oli ihana artikkeli. Varsinkin tuo hammastahnan pois jättäminen ja oil bullingin ottaminen joka päiväiseksi tavaksi puhutteli erityisesti.

  VastaaPoista
 2. Lisää tietoa KOOKOSÖLJYN tutkituista käyttötavoista:

  http://www.kookosravinto.fi/virilo/virilo-neitsytkookosoljy/tieteellista-tutkimusta/69

  VastaaPoista
 3. Itse kanssa tätä kirjoittaessa suorittelen juuri aamuista oil pullingia. Kesäloma alkoi, nyt anopin kotitilalla. Unohdin kookosöljyn kotiin mutta löysin rypsiöljyä. Vuosi sitten kieltäydyin juurihoidosta Ramiel Nagielin youtube videoiden ja kirjan johdosta. Kannattaa katsoa ja kirjakin tilauttaa kaikkien hyödyksi paikalliskirjastoon. Parin viikon kovat kivut katosi päivässä kun ohjeen mukaan poistin kaikki nopeat tulehdusta aiheuttavat hiilarit eli sokerit ruokavaliosta ja lisäsin luonnolliset rasvaliukoiset vitamiinit. Uskomatonta että about kaikissa kalaöljyissä luonnolliset vitamiinit oli poistettu alkupäässä mutta lisätty synteettisinä myöhemmin.

  VastaaPoista
 4. Nyt tri. Joseph Mercola´kin kehuu irlantilaistutkimuksen tuloksia kookosöljyllä purskuttelun etuja:

  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/12/08/coconut-oil-combats-tooth-decay.aspx

  VastaaPoista
 5. Huippu! itsekkin juuri kirjoittelin ja mietin luonnonmukaisempaa hammastahnaa blogissani ja tästä sain kyllä paljon uutta huippua tietoa :)

  VastaaPoista
 6. Lisää kookosöljyn käytöistä ja terveysvaikutuksista osoitteessa kookosoljy.com

  VastaaPoista