tiistai 23. helmikuuta 2016

HOMEOPATIAN kieltäjät/ skeptikot eivät ....

Alkuperäinen artikkeli:  http://safe-medicine.blogspot.fi/2016/02/what-homeopathy-denialists-skeptics-deny.html

Maanantaina 22 helmikuuta 2016


Mitä homeopatian kieltäjät / skeptikot kieltäytyvät tunnustamasta

Homeopatian kieltäjät ovat vähäinen, mutta äänekäs skeptikkoryhmä , joiden ainoa elämäntehtävä näyttää olevan homeopatian kieltäminen tehokkaana ja turvallisena lääkintämuotona. 


Tietysti jokaisella voi, ja pitää olla, mielipiteensä, mutta homeopatian vastustajat ilmaisevat mielipiteensä tavallisesti  arvoa alentavalla ja herjaavalla tavalla. Huono kielenkäyttö ja solvaaminen on niiden ihmisten  tavallisinta ominta aluetta, joiden viestin punainen lanka on viedä asialta pohja, ja joilla on vähän perusteita puheilleen ja riittämättömästi todisteita mielipiteilleen.

  • "Homeopatia ei toimi!"
  • "Homeopatia on placeboa!"
Nämä eivät siis ole lähelläkään asiantuntijalausuntoja vaan väittämiä. Kieltäjät estiitävät harvoin näyttöä väitteidensä tukemiseksi. Sen sijaan he kääntävät homeopatian ´todistamis´-taakan toisille, ja väittävät, että homeopatian toimimisesta ´ ei ole näyttöä` , ja tämä saa heidät vieläkin suurempaan kieltämiseen, koska heidän on kiellettävä se suuri ja lisääntyvä näytön määrä, joka todistaa selkeästi homeopatian toimivan.


Mitä homeopatian vastustajien on siis kiellettävä ?

Ensiksi ja päällimmäisenä kieltäjien on kieltäydyttävä satojen, tuhansien ja jopa miljoonien ihmisten onnistuneiksi kokemiensa homeopaattisten hoitojen tuloksista. Homeopatiaa harjoitetaan kautta koko maailman. Homeopatiaa on harjoitettu enemmän kuin 220 vuoden ajan. Ja tämä tarkoittaa sitä, että on olemassa paljon sairaita ihmisiä, jotka homeopatia on parantanut! Kaikki kieltäjät voivat väittää meidän ´erehtyneen´, tai ´valehtelevan´, tai että se nyt vaan oli ´placeboa´.
Kieltäjät väittävät olevansa ´tiedemiehiä´. Kuitenkin jokaisen tieteen tekijän, joka on tämän nimen arvoinen, on velvollisuus tutkia maailmaa ja nähdä mitä siellä tapahtuu. Jos siellä tapahtuu asioita, joita emme pysty selvittämään, ´oikean´ tieteen velvollisuus on yrittää selvittää se. Kautta aikojen on näin tapahtunut ihmiskunnan kehittyessä! Todelliset tieteen tekijät olisivat havainneet, että ne miljoonat potilaat ovat todellakin parantuneet, ja paranevat edelleen homeopatialla - ja sitten he vain kieltäisivät sen!!

    
Tästä päästään toiselle kritiikittömyyden alueelle. On olemassa ´oikeita´ tieteen tekijöitä, jotka tarkastelevat homeopaattista ilmiötä, ja lukuisia mielenkiintoisia tutkimusalueita pulpahtelee esille, ja ne osoittavat olevan mahdollista selvittää homeopatian toimintamekanismi. Mutta homeopatian kieltäjien vastauksena on kieltää näiden tiedemiesten tekemä tutkimustyö, tai toinen vaihtoehto on se, että he mustaavat heidän työnsä, tai jopa kaivavat maata heidän tekemänsä tieteellisen työn alta.


Homeopatian kieltäjät pitävät siis arvossa toisenlaista tieteen tekemistä. He uskovat, että tieteen 'gold standard'ina ovat satunnaistetut, kaksoissokkokontrolloidut tutkimukset, eli RCT´t. Tällaista on se tiede, joka on kertonut meille, että konventionaaliset lääkkeet ja rokotteet ( sisältäen myöskin ne monet sadat valmisteet, jotka on vedetty pois markkinoilta tai kielletty) ovat tehokkaita, ja tarpeeksi turvallisia potilaille. Ongelma on, että nyt on olemassa noin 200 RCT-koetta, jotka osoittavat, että homeopatia on enemmän kuin placebo, ja että se on paljon enemmän kuin konventionaaliset lääkkeet, ja että se pystyy parantamaan sairauksia ja tauteja.

.
Niinpä tässä seuraa kolmas kieltämisen alue, johon homeopatian kieltäjät ovat sekaantuneet. Homeopatian näytön todistamisesta näillä  'gold standard' - RCT kokeilla, he väittävät, on huonolaatuista näyttöä. Näihin tutkimuksiin osallistuneitten ihmisten määrä on liian pieni. Käytetyt kontrollitekijät ovat riittämättömiä. Annetut tiedot eivät tue johtopäätöksiä.

Epäsuorasti sanottuna näistä kielloista seuraa, että RCT-kokeiden näyttö tukee konventionaalisten lääkkeiden ja rokotteiden OLEVAN perusteltuja. Homeopatian kieltäjät kertovat meille, että he kannattavat  'evidence-based' medicine = ´näyttöön perustuvaa´ lääketiedettä, jolla he tarkoittavat konventionaalista lääketiedettä, jota hallitsevat farmaseuttiset lääkkeet ja rokotteet. Niinpä, nämä kieltäjät puolustavat harvoin, jos koskaan, avoimesti konventionaalista lääketiedettä. Vaikka he panettelevat rutiininomaisesti homeopatiaa vastaan, he näyttävät olevan autuaasti tietämättömiä niistä vahingoista, sairauksista ja kuolemista, joita he uskovat RCT-lääkkeiden pystyvän hoitamaan!  

   
Tämä onkin sitten homeopatian kieltäjien neljäs alue, joka heidän on pakko ottaa käyttöön - heidän pitää kieltää, että suurin osa konventionaalisen lääketieteen lääkkeistä on turvallisia ja että useimmat niistä ovat pitkäaikaisessa käytössä haitallisia. Näille kieltäytyjille konventionaaliset lääkkeet ja rokotteet perustuvat näyttöön perustuvaan tieteeseen, ja ovat siksi ´hyviä´. Homeopatia, lyhyesti sanottuna hylättyään ja kieltäessään summassa nämä konventionaaliset lääkkeet, joita  tehdyt 200 RCT-tutkimusta tukevat, on ´paha´.

Tämä prosessi johtaa homeopatian kieltäjät toiseen, sellaisenaan epäloogiseen ja ei-terveyttä- tukevaan johtopäätökseen. Jokainen, joka haluaa turvautua mieluummin homeopatiaan, asettaa elämänsä alttiiksi haitoille, koska he kieltäytyvät hyväksymästä konventionaalisen lääketieteen ´hyödyt ´! Tästä seuraa heidän mielissään ajatus, että homeopatiasta tulee ´vaarallista´  lääkehoitoa! 


Kieltäjät eivät osaa esittää  meille näyttöä ainoastakaan potilaasta, joka on saanut suoraan haittoja homeopaattisesta hoidosta, mutta tämä ei estä heitä väittämästä, että homeopatia on vaarallista!  Tällainen tilanne sopii heidän maailmankuvaansa, ja heidän syvästi epätieteelliseen ennakkokäsitykseensä. Tosiaankin, tämä merkkaa heidät ´epätieteellisimmiksi´ ihmisiksi, jotka ottavat minkäänlaista kantaa terveyteen liittyviin asioihin! 

Homeopatian kieltäjät ovat pieni joukko ihmisiä, jotka ovat vihkiytyneet (ja joille ehkä jopa maksetaan siitä) farmaseuttiselle lääketeollisuudelle, ja joka puhuu laajalti keskenään homeopatiaa vastaan sosiaalisessa mediassa, erityisesti Twitter´issä. Olen kirjoittanut blogiini aikaisemmin heidän rivosuisista ja herjaavista hyökkäyksistään homeopatiaa ja homeopaatteja vastaan. Tämä herättää tärkeän kysymyksen. Mitä heille pitäisi tehdä?

Neuvoni? Älä huomioi heitä! Anna heidän paasata! Heillä ei ole mitään tarjottavaa kenellekkään, joka haluaa säilyttää tai palauttaa oman terveytensä ilman sappeentumista. Homeopatialla on hyvin positiivinen viesti erittäin hyvästä tehosta, ja turvallisesta lääketieteellisestä hoitometodista, josta niin monet ihmiset tarvitsevat tietoa. Kun konventionaalinen lääketiede epäonnistuu niin pahasti ( antibiootit, särkylääkkeet, statiinit jne.), homeopatia tarjoaa tulevaisuuden toivoa, eikä homeopaattien pidä kuluttaa energiaansa tai aikaansa sellaisiin ihmisiin.

   
Lisää tietoa homeopatian kieltäjistä saat tutkimalla näitä blogeja ( joista jotkut sisältävät jotakin erittäin mieletontä ja loukkaavaa kieltä, jota he ovat käyttäneet).
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti