maanantai 1. maaliskuuta 2010

ONKO LÄÄKETIETEELLINEN MEDIA KORRUPTOITUNUTTA?

Lääketieteellisen median monopoli myrkyttää lääkäreitä henkisesti

23.2.2010: www.drbuttar.com/blog%3Fp%3D944

Tri Leonard Horowitz ja Sherri Kane tutkivat Reed-Elsevier`in todellista monopolia tieteellisten artikkelien julkaisijana.
http://www.elsevier.com/wps/find/authored_newsitem.cws_home/companynews05_00963
(http://www.reed-elsevier.com/Pages/Home.aspx: Reed Elsevier on maailman johtava asiantuntijatiedon tuottaja online- työntekijänä tieteen, lääketieteen, lakiasioiden, riskien arvioinnin ja liiketalouden aloilla.)

Pharmaganda: Tutkimus eturistiriidoista

Kirjoittajat: päätoimittaja tri. Leonard Horowitz ja tutkiva journalisti Sherri Kane
-    Näiden kirjoittajien mukaan valtava määrä lääketieteen korruptiota jaetaan kuppikuntaisissa terveystieteellisissä julkaisuissa; he syyttävät Lancet`issa – arvostetussa lääketieteellisessä julkaisussa - ja toisessa, Reed-Elsevier-aikakausilehdessä rehottavasta törkeästä eturistiriidasta.

Lancet on yksi 2 000 tieteellisestä julkaisusta, jota Reed-Elsevier.ChoicePoint-monialayritys julkaisee. Yhdistyneen Kansakunnan (=UK) perustama yhtiö myy enemmän kuin 250 000 artikkelia vuosittain. Kautta sen laajan julkaisuverkoston, mukaan lukien ChoicePoints`in ”tiedustelupalvelun”, tieteellisen tuntemuksen ja lääketieteellisten käytäntöjen valvonta on lahjonnalla sovittua ja niistä on tullut pahaenteisiä, sillä lääketieteellinen tietämys ja terveydenhoidon toimintatavat on monopolisoitu ja ne on vääristelty ja ne ovat haitaksi maailman terveydelle ja jokaiselle lääkärille ja potilaalle.

ChoicePoint`in osti ReedElsevier vuonna 2008 3,6 miljardin dollarin hintaan. Tämä monialayritys on ”pääasiassa tiedustelupalvelu”, joka toimittaa hallituksille ja monikansallisille yhtiöille geneettistä ja väestötilastollista tietoa, mm. salassa pidettäviä yhteiskunnallisia turvallisuuslukuja sekä äänestäjäkortistoja. Yhtiö välittää tunnetusti lahjottua tietoa, jota käytettiin George Bush`in voiton varmistamiseksi vuoden 2000 presidentin vaaleissa.

ReedElsevier`in arkistot käsittävät 7 miljoonaa lääkäreiden ja tiedemiesten julkaisua, joiden luottamus ”julkaisijoiden tiedonantoihin”on tarkistettu ja artikkelit ovat olennaisesti julkisen politiikan ja hallituksen päätöksenteon jokaisen näkökannan arvojen mukaisia. Tämän vääristellyn informaation, sensuroitujen tutkimusten ja pseudotieteen tukemisen vaikutus on järkyttävää. Yhteiskunnallinen kehitys ylipäätään ja varsinkin julkisen terveydenhuollon toimintatavat sabotoidaan näillä luottamuksen ja eettisyyden rikkovilla ja perustietoa vääristelevillä julkaisuilla, joita kaikin tavoin käytetään ihmiskunnan palvelemisen perustana.

Lähde:
http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2581%3Adr-leonard-horowitz-and-sherri-kane-investigate-virtual-monopoly-by-reed-elsevier-on-science-publications&catid=1%3Alatest-news&Itemid=64〈=en

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti