torstai 25. heinäkuuta 2013

Mitäs jos sairautta ei olisi?


Lähde: http://www.undergroundhealth.com/secrets-of-people-who-never-get-sick/?fb_ref=recommendations-bar

On houkuttelevaa hylätä tämä vain sattumana: Jotkut ihmiset saattavat saada pienen flunssan tai kärsiä ajoittaisesta kivusta silloin tällöin, mutta he eivät näytä sairastavan flunssia, kuumeita tai sairauksia, jotka panevat loput meistä pysymään päiväkausia peittojen alla.

Huolimatta vuosisatoja kestäneestä edistymisestä  eivät lääkärit osaa neuvoa meitä selvästi, kuinka pysytään terveinä. Joten miksi emme siis etsisi niitten ihmisten ratkaisuja, joille tavalliset vilustumiset ovat tuntemattomia?


Tässä on 8 hämmästyttävää vinkkiä sellaisilta ihmisiltä, jotka eivät sairastu koskaan  — ja siitä, kuinka voit omaksua ne itsellesi ja saada pikkuhiljaa terveemmän elämän. 


1. HE STRESSAANTUVAT VÄHEMMÄN  Tutkijat Duke University´ssä havaitsivat, että stressi vahingoittaa immuunijärjestelmää ja sydäntä. Toiset tutkimukset esittävät, että se lisää mahdollisuutta sairastua bakteeritulehduksiin, kuten tuberkuloosiin. On myös näyttöä siitä, että rentoutumistekniikoiden oppiminen varhaisessa vaiheessa on ratkaisevaa: Vuonna 2009 tehty  ´Stressi Amerikassa Katsaus´, jonka teki Harris Interactive American Psychological Association´in nimissä, havaitsi, että stressi on suurin terveysongelma 9. - 12. asteella koulussa olevilla lapsilla, ja esitti, että stressi saattaa aiheuttaa vakavia  pitkäaikaisvahinkoja, jos nämä lapset eivät opi stressinhallintaa. Harjoitus on tietenkin yksi parhaista keinoista rentoutua. Tutkimus University of Southern California´sta havaitsi, että kun osanottajat tekivät tehokkaan kävelyn radalla, heidän kehojensa jännitys väheni 20 %:lla. Runsaasti hedelmiä ja kasviksia sisältävä ruokavalio on myös ratkaiseva, kuten myöskin nauraminen: Se vapauttaa kehossa endorfiineja, jotka toimivat luonnollisina stressin vähentäjinä. Lisäksi hyvä naurunhihitys antaa sydänlihakselle harjoitusta.     


2. HE SYÖVÄT VÄHEMMÄN  Niin kauan sitten kuin jo 1930-luvulla tutkimukset osoittivat, että eläimet, joille syötettiin vähemmän ravintoa, elivät kaksi kertaa kauemmin kuin muut. Vast´ikään ihmisillä tehty tutkimus on linkittänyt kalorien rajoittamisen alhaisempiin ikään liittyvien terveysongelmien esiintymiseen, mm. sydän- ja verisuonitaudeissa, diabeteksessa ja Alzheimerin taudissa. Erääseen tutkimukseen osallistujilla, jotka söivät 25 % vähemmän kuin tavalliset ruoka-annoksensa, oli alhaisempi kokonaiskolesteroli, LDL ("paha")-kolesteroli, triglyseridiarvot sekä verenpaine. Muista, että kalorien saannin rajoittaminen on kuitenkin helppo tehdä turvattomasti. Aloita rajoittamalla yksinkertaisesti sokerien ja jauhojen käyttöä, ja paketoi ateriasi tummanvihreisiin lehtiin tai muihin vihanneksiin. Voit löytää enemmän ohjeita kalorien vähentämisestä osoitteista: crsociety.orgcrsociety.org tai naturalhealthmag.com.


3. HE  VALITSEVAT YRTTILÄÄKKEET  Vaikka kasvisperäisiä terveyttä parantavia keinoja on länsimainen lääkeyhteisö pilkannut  kauan aikaa, n. 1/4 kaikista reseptilääkkeistä perustuu kasveihin.  Yrttilääkkeet (kasvit, joilla on oletettu olevan lääkkeellisiä vaikutuksia) ovat Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen olennainen osa, ja se, mitä tiedämme kasvien parantavasta kyvystä, on vakuuttavaa: Ne voivat helpottaa korkeaa verenpainetta, stimuloida hermostoa, tuhota taudin siemeniä ja tukea immuunipuolustusjärjestelmää. Mutta sinun ei tarvuitse täyttää lääkevarastoasi ravintolisillä; niinkin yksinkertainen kuin vihreä tee voi auttaa immuunipuolustustasi ja terveyttäsi. Kaupassa myytävät vihreää teetä sisältävät virvoitusjuomat ovat äskettäin joutuneet tulilinjalle  perustelemattomien terveysväittämiensä  takia, mutta kuitenkin tutkimukset ovat osoittaneet, että vihreän teen antioksidantit nimeltään polyfenolit tukevat ruoansulatusta ja polttavat rasva, suojaavat mahasairauksilta, säätelevät verensokeriarvoja ja alentavat LDL-kolesterolia. Jätä väliin valmiiksi pullotetut versiot ja siemaile maustamatonta vihreää lehtiteetä sen sijaan.
 .

4. HE  ASETTAVAT YSTÄVÄT ETUSIJALLE  Tutkimukset osoittavat, että ihmisillä, joilla on voimakkaita ystävyyssuhteita, on paljon vahvemmat immuunipuolustusjärjestelmät ja he ovat vähemmän alttiita sairastumaan vakavasti tulehdussairauksiin. Vuonna 2008, Harvard University´n tutkijat havaitsivat, että myönteiset sosiaaliset  kiintymykset saattavat suojella muistin huononemiselta ja muilta kognitiivisilta sairauksilta. Ruotsalainen tutkimus vuodelta 1993, sinikaulustyöntekijöiden keskuuudessa (joilla on tilastollisesti kohonnut riski sairastua sydäntauteihin), totesi johtopäätöksenään, että hyvän sosiaalisen tuen avulla miehillä riski sairastua sydäntauteihin aleni; ja vuonna 2009 Buffalossa, N.Y., tehty tutkimus osoitti, että vain harvoja ystäviä omaavat olivat taipuvaisempia sairastumaan sydäntauteihin, masennukseen ja ahdistuneisuuteen. Jos tunnet tarvitsevasi lisää sydänystäviä, koeta tätä pikku kikkaa viikon ajan: Ryhdypä joka päivä puheisiin ainakin kahteen keskusteluun jonkun sellaisen kanssa, jonka kanssa et koskaan aikaisemmin ole puhunut. Ja koeta kuunnella enemmän kuin puhut; mitä enemmän kuuntelet toisia, sitä runsaammin hän menee henkilökohtaisiin yksityiskohtiin. Valita myös mahdollisimman vähän. Äänensävysi voi määrittellä sen, kuinka usein toiset haluavat viettää aikaa ja puhua kanssasi.  


5. HE PITÄVÄT ELIMISTÖN pH´n TASAPAINOSSA  Jotkut vaihtoehtohoitajat ovat sitä mieltä, että keho on tervein, kun sen järjestelmät toimivat täysin happaman ja täysin emäksisen välimaastossa (=  pH on tasapainossa). Kun pH-arvot putoavat tämän keskiarvon alapuolelle, keho kärsii tilasta nimeltään asidoosi (= hapan), mikä voi aiheuttaa jopa pienessäkin määrässä väsymystä, hengityksen nopeutumista, vatsaongelmia ja hämmentyneisyyttä. Monet asiantuntijat sanovat, että amerikkalaisille tyypillinen ruokavalio, joka on täynnään lihaa ja sokeria, on luonut länsimaisen happamoitumisepidemian. Useimmat kasvikset ovat kuitenkin emäksisiä, joten niiden säännöllinen syöminen saattaa vähentää liiallista happamoitumisvaaraa. Sisällytä ravintoosi myös runsaasti tummanvihreitä lehtikasviksia, vihreitä papuja, parsaa sekä porkkanoita; emäksisyyten tarvitaan muitakin alkalisoivia ruokia, mm. kurkkua, kookospähkinää sekä avokadoja.


6. HE SYÖVÄT VALKOSIPULIA  Tutkimukset osoittavat, että valkosipuli voi toimia tehokkaana antioksidanttina ja antibioottina, samoin kuin lyhentää ja harventaa vilustumissairauksiesi määrää. Lisäksi valkosipulin on osoitettu olevan tehokasta alentamaan verenpainetta ja triglyseridi- ja kolesteroliarvoja. Jotkut asiantuntijat sanovat, että valkosipulin lääkkeellinen arvo vähenee, kun sitä käytetään ravintolisän muodossa ja suosittelevatkin tuoreen valkosipulin syömistä, jos haluaa saada sen terveyshyödyt.


 7. HE PUHDISTAVAT KEHONSA (=DETOX) SÄÄNNÖLLISESTI  Monet kemikaalit, joita nykyään käytetään yleisesti — kuten ftalaatit, dioksiinit ja PCB´t (= polyklooratut bifenyylit) — olivat ympäristöömme kuulumattomia sata vuotta sitten. Siksi sairastuvuusluvut (mm. syöpä ja maksasairaudet) voivat olla yhteydessä kasvaviin myrkkyaltistumiin, toteavat asiantuntijat. Vaikka ei ole tehty pitkäaikaistutkimuksia detoksikaation hyödyistä, on hyvät mahdollisuudet sille, että terveytesi paranee, jos  vähennät synteettisten kemikaalien määriä kehostasi. Ruonasulatusongelmat, väsymys, lihaksiston revähtymät ja säryt ovat usein merkkejä siitä, että saattaisit hyötyä puhdistuskuurista, joista useimmat kehottavat vähentämään lihan käyttöä ja välttämään vehnätuotteita, sokeria, maitotuotteita, kofeiinia ja alkoholia. Voit myös puhdistaa myrkyt saunomalla tai tekemällä Bikram-joogaa, jota tehdään kuumassa huoneessa. Homeopaattinen puhdistuskuuri tai mineraalikylvyt voivat myöskin auttaa.  Keskustele lääkärisi kanssa  ennen minkä pituisen tahansa puhdistuskuurin aloittamista. Jos ole raskaana tai imetät, tai sinulla on syömishäiriö, tai mkä tahansa krooninen terveysongelma, on erityisen tärkeää tehdä puhdistuskuuri vain terveydenhoitoalan ohjaajan ohjauksessa. 


8. HE OTTAVAT ENEMMÄN NOKOSIA  Unen puutteella on samat biologiset vaikutukset kuin stressillä: Yliväsynyt keho hivuttautuu vähä vähältä tuottamaan enemmän kortisoli-hormonia, mikä antaa kylläkin enegriaa, mutta rajoittaa ihmisen kasvuhormonin tuotantoa, ja rajoittaa siten kehon kykyä pitää itsensä kunnossa. Samoin kuin stressillä, on unettomuudellakin terveyttä rappeuttava vaikutus, ja unen puute liittyy  myös immuunipuolustusjärjestelmän huononemiseen. University of California´ssa, San Diegossa, tutkijat havaitsivat, että immuunisolujen lukumäärä ja tehokkuus vähenee liian vähäisen nukkumisen takia.      - Erilkoislaatuinen torkahtamisvinkki: Kokeile kahvikupillisen tai jonkin muun kofeiinipitoisen virvoitusjuoman juomista juuri ennen torkahtamista. Koska kofeiinin vaikutuksen alkaminen vie n. 20 minuuttia ennen kuin se kulkee ruoansulatuskanavan läpi, voit saada pienet nokkaunet ennen sen vaikutuksen alkamista. Japanilaiset tutkijat totesivat, että näin tekevät henkilöt olivat pirteämpiä, kun he heräsivät, kuin ne, jotka eivät tehneet näin, ja että heidän uinahtamisen jälkeinen työtehonsa oli parempi.

Lähde: Natural Health Mag

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti