maanantai 1. heinäkuuta 2013

C-vitamiinin hyödyt


C-vitamiini tappaa monille lääkkeille vastustuskykyisen tuberkuloosin  laboratoriokokeissa  


vitamin C tablets and orange slices Appelsiinit ovat hyvä C-vitamiinin lähde 

Lähde:  http://www.bbc.co.uk/news/health-22614522

 

Aiheeseen liittyviä tarinoita:

C-vitamiini pystyy tappamaan monille lääkeaineille vastustuskykyisen tuberkuloosin (TB)  laboratoriossa, ovat tiedemiehet havainneet.

Yllätyksellinen löytö saattaa osoittaa uuden tavan tämän, yhä vaikeammin hoidettavan tulehduksen päihittämiseen, sanovat yhdysvaltalaisessa Yeshiva University´ssa julkaistun tutkimuksen kirjoittajat:   Nature Communications.

Arviolta 650,000 ihmisellä kautta maailman on monille lääkkeille vastustuskykyinen tuberkuloosi.

Nyt tarvitaan tutkimuksia, että voidaan nähdä, voisiko C-vitamiinin kaltaisesti tehoava hoito olla yhtä käyttökelpoinen kuin ihmisille tarkoitettu tuberkuloosilääke.

Aikaisempi tutkimus  

Laboratoriotutkimuksissa C-vitamiinin osoitettiin toimivan  "pelkistimenä = reducing agent" - eli sellaisissa tilanteissa, jotka panevat alkuun reaktiokykyisen happimuodon tuotannon nimeltään vapaat radikaalit. Nämä vapaat radikaalit tappoivat TB´n, jopa sen lääkkeille vaastustuskykyiset muodot, joita ei pystytä hoitamaan konventionaalisen lääketieteen antibiooteilla, kuten isoniatsidilla.      

Johtava tutkija tri. William Jacobs, mikrobiologian ja immunologian professori Albert Einstein College of Medicine at Yeshiva University´ssä, sanoi: "Olemme pystyneet osoittamaan tämän vain koeputkessa, emmekä tiedä toimiiko se ihmisillä ja eläimillä.

"Tämä voisi olla suuri tutkimus harkittavaksi, koska meillä on olemassa sellaisia tuberkuloosilajeja, joihin ei löydy lääkkeitä, ja minä tiedän, että voimme tappaa laboratoriossa näitä lajeja C-vitamiinilla.

"Myös se auttaa, että tiedämme C-vitamiinin olevan halpaa, sitä on laajalti saatavilla ja sen on hyvin turvallista käyttää. Loppujen lopuksi tämä tutkimus osoittaa meille uuden mekanismin, jota voimme  käyttää hyväksi TB´n vastaisessa taistelussa."

Mahdollinen hoito 

Voi olla, että C-vitamiinia voitaisiin käyttää yhdessä tuberkuloosi-(TB)lääkkeiden kanssa. Vaihtoehtoisesti: tiedemiehett voisivat kehittää uusia TB-lääkkeitä, jotka toimivat hajottamalla vapaita radikaaleja. 

C-vitamiinilla eli askorbiinihapolla on monia tärkeitä toimintatapoja kehossa, se mm.suojaa  soluja ja pitää ne terveinä.  

C-vitamiinin hyviä luonnollisia lähteitä ovat appelsiinit, mustaherukat ja brokkoli, ja useimmat ihmiset saavat kaiken tarvitsemansa ruoastaan. 


  Lääkkeille vastustuskykyinen TB

  • TB´n aiheuttaa M.tuberculosiksen aiheuttama bakteeri-infektio  
  • Lääkärit ovat enevässä määrin toteamassa, että heidän tavallisesti tämän infektion hoitoon käyttämänsä lääkkeet eivät enää tehoa, koska TB on kehittänyt niille vastustuskyvyn 
  • Lääkeresistenssiä esiintyy antibioottien tarpeettoman käytön seurauksena - esimerkiksi silloin, kun potilaat eivät ota koko heille määrättyä kuuriaan loppuun  

Tri. Ibrahim Abubakar, tuberkuloosin johtava tutkija TB at Public Health England´issa, sanoi: "Toivotamme tervetulleeksi minkä tahansa tutkimuksen, joka avartaa ymmärrystämme TB´n hoidosta. Koska tämän tutkimuksen löydöt näyttävät lupaavilta, lisätutkimukset näiden havaintojen varmistamiseksi ovat välttämättömiä ennen kuin C.vitamiinia voidaan käyttää TB-hoitoihin yhdistettävänä lisähoitona."

 

Lisää tästä aiheesta 

Vastaavia kirjoituksia 

BBC ei vastaa muitten internettisivustojen sisällöistä  


                                                               * * * * *


Tutkimus todistaa C-vitamiinin terapeuttisen arvon yli 200:ssa sairaudessa

Julkaistu 26.5.2013 
Research Proving Vitamin C's Therapeutic Value in 200+ Diseases
Lähde:  http://www.greenmedinfo.com/blog/200-reasons-love-vitamin-c1

C-vitamiinia pidetään tärkeänä "ravintoaineena", Mutta sen ymmärretty arvo loppuu yleensä tähän. Vain harvoin yleisö ( ja lääketieteen edustajat ) näkevät vilaukselta sen oikean potentiaalin sairauksien ennalta ehkäisemisessä ja hoidossa .. ja näin tapahtuu siksi että (USAssa tehdyn) lakisääteisen määrittelyn mukaan vain FDA´n hyväksymillä lääkkeillä voidaan estää, hoitaa ja parantaa sairauksia.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että välttämättömät ravintoaineet, kuten C-vitamiini, eivät tosiasiassa voisi estää ja hoitaa sairauksia, eli: vain siksi, että on laitonta puhua todenmukaisesti jostakin, ei tarkoita sitä, etteikö jokin olisi totta.  The National Library of Medicine (= Kansallinen Lääketieteellinen Kirjasto) sisältää todellisuudessa tuhansia tutkimuksia C-vitamiinin (vitamin C's) kyvystä parantaa merkittävästi terveyttä, ja näistä käyttötavoista löytyy yksistään GreenMedInfo.com´in sivustolta 220 dokumentoitua tutkimusta sen tutkimussivulta. Parasta, mitä ´me ihmiset´ voimme tehdä, vaikka meiltä puuttuu lääketieteelliset tutkinnot ja luvat, eikä puolellamme ole FDA´n raudanlujaa laillisuus- ja  säätelykoneistoa, on käyttää käytettävissämme olevia vertaisarvioitua ja tutkimuksia tiedonsaannin lähteinä suojelemaan hoitopäätöksiämme.  

Ehkäpä meidän täytyy arvioida uudelleen erästä tärkeää historian  hetkeä tajutaksemme kuinka perinpohjin  C-vitamiinin puutos ja sen hoito C-vitamiinilla voivat vaikuttaa terveyteen. James Lind (1716-1794), British Royal Navy´n laivastohygienian pioneeri, teki kaikkein ensimmäisen kliinisen kokeen osoittaakseen, että sitrushedelmät paransivat keripukin. Lind'in  havainto säästi kymmeniä tuhansia merimiehiä keripukin hävitykseltä, saaden kannuksia Englannin laivaston ylivaltaisuudelle ja muuttaen otaksuttavasti näin jopa  maailman historiaa.

Muuten, eivätkö tällaiset merkittävät historialliset tapaukset anna jo tarpeeksi näyttöä vapauttamaan ravintoaineita, kuten C-vitamiinia, molekyylibiologian ja geenitieteen epäilyksistä ja auta täyttämään tätä aukkoa?

On vähän tunnettu ja aliarvostettu tosiasia, että kaikilla ihmisillä  on synnynäinen vakava, elämää uhkaava geneettinen puute: nimittäin kyvyttömyys valmistaa C-vitamiinia.  

Tämä puutos syntyi noin 63 miljoonaa vuotta sitten, kun haploidinen ("simple nosed") kädellinen esi-isämme kadotti geenin (Gulnolactone oxidase pseudogene – GULOP), joka vastaa C-vitamiinin muodostumisesta glukoosista.

Selkärankaisten kyky syntetisoida C-vitamiinia on tosiasiassa hävinnyt monta kertaa, esim. marsuilta, joiltakin lepakoilta, joiltakin kaloilta,  varpuslinnuilta ja  Haplorrhini´n alalajin kädellisiltä, joihin kuuluvat marakatit, apinat ja ihmiset.

Linus Pauling, kaksinkertainen Nobel-palkittu, ja maailman ensimmäinen C-vitamiinin puolustaja oli ensimmäinen, joka toi tämän aineenvaihdunnan synnynnäisen virheen yleisön tietoon. Pauling advocated taking large doses of Vitamin C =  Pauling puolusti suurten C-vitamiiniannosten (10-12 grammaa päivässä) ottamista modernin ruokavalion puutteiden korvaamiseksi. Hän uskoi, että se, että lopetimme C-vitamiinirikkaiden hedelmien ja kasvisten syöntiin perustuneen ruokavaliomme, ja tämä selittää nykyisen sydäntauti-epidemiamme. 

Tämän näkökulman mukaan ilman riittävää määrää C-vitamiinia emme pysty muodostamaan tarvittavaa kollageenia, joka pitää valtimomme kunnossa. C-vitamiinin puutteessa oleva kehomme kompensoi tilanteen lisäämällä hyvin pienikokoisen ja tahmean kolesterolimuodon, lipoproteiini-A´n tuotantoa, ja tämä johtaa ateroskleroosiplakin (valtimotukkeumien) muodostumiseen. Linus Pauling puolsi suurten C-vitamiiniannosten ottamista yhdessä aminohappo- lysiinin kanssa, jotta valtimoissa syntyneet vauriot voitaisiin poistaa ja estää myös ennalta tämän uusiutuminen.  *

Tosiaankin, vuonna 2008 julkaistu tutkimus osoitti, että suuremmat plasman C-vitamiinipitoisuudet voidaan yhdistää merkittävästi alentuneeseen infarktiriskiin ( higher plasma vitamin C levels are associated with a significantly reduced risk of stroke ). Kliinisen gerontologian (= vanhenemisopin) tutkijayksikön tiedemiehet Addnbrooke's University Hospital in Cambridge, UK´ssa, seurasivat 20 649 miestä ja naista, iältään 40-  - 79- vuotta vuosien 1993 ja 1997 välisenä aikana. Ryhmää seurattiin myös vuonna 2005 maaliskuun ajan. Henkilöillä, joilla oli korkeimmat C-vitamiinitasot, osoittautui olevan 42 %:n aleneminen infarktin saantiriskissä! Jos tätä tulosta vertaa Plavix´in (= clopidogrel, kallis verenohennuslääke, https://en.wikipedia.org/wiki/Clopidogrel , suom.huom.) 8.7 – 9.4%:n riskin alentumiseen, ja suunnattomiin haittavaikutuksiin, joita tämänkaltaisilla lääkkeillä aiheutuu, alkaa ymmärtää, miksi median harrastama propaganda "vitamiinien myrkyllisyydestä" palvelee vain lääkeyhtiöiden intressejä.  

Ennen kuin joku luovuttaa ja ostaa C-vitamiinitablettipurkin, häntä pitää neuvoa, ettei askorbiinihappo ole täsmälleen samaa kuin C-vitamiini. Askorbiinihappo on C-vitamiiniyhdisteessä sellaisena kuin se esiintyy ruoassa, mutta se on yhdistyneenä moninaisiin erottelemattomiin kofaktoreihin, kuten rutiiniin, bioflavonoideihin (p-vitamiineihin), proteiininkaltaisiin kanssa-aineisiin ja moninaisiin entsyymeihin kuten tyrosinaasiin, jotka kaikki yhtenä kokonaisuutena muodostavat kokonaisruoan yhdistelmän. Jos otetaan ´C-vitamiinia´ vain eristettynä askorbiinihappona kokonaisravintoyhdistelmästä, niin se toimii lähinnä kemiallisen lääkkeen tavoin.

Askorbiinihappo on myöskin 10 kertaa happamampaa kuin luonnollisesti puskuroitu raakaravinnosta saatava C-vitamiini, ja se saattaakin erityistilanteissa panna vatsan sekaisin, kaliumin puutokseen luustossa ja munuaiskiviin herkillä yksilöillä. Perinteisesti askorbiinihappoa valmistetaan semi-synteettisesti maissi- tai riisitärkkelyksestä erittäin riippuvaisesti kemiallisista prosesseista. Askorbiinihappoa  ei voida pitää luonnollisena samalla tavalla kuin ei valkoista jauhoakaan, ja kuitenkin tästä tosiasiasta huolimatta se on hyvin vähän myrkkyllistä verrattuna lääkkeisiin, ja sitä voidaan käyttää paljon suurempina annoksina kuin FDA´n suosittelema päivittäinen saantisuositus (RDA) suosittelee ilman haitallisia sivuvaikutuksia.

Ero askorbiinihapon ja kokonaisravinnossa olevan C-vitamiinin välillä oli täysin selvää Szent-György´lle, joka vastaanotti Nobel-palkinnon vuonna 1937 C-vitamiinin löytämisestä. Vaikkakin Szent-Gyorgi sai kansainvälistä tunnustusta askorbiinihapon tunnistamisesta C-vitamiiniksi, hänen myöhemmät tutkimuksensa johtivat hänet siihen johtopäätökseen, että askorbiinihapolla oli hyvin vähän keripukin vastaista vaikutusta yksinään ja sellaisenaan. Szent-György totesi, että C-vitamiini orgaanisesti kasvatetuissa lihoissa ja ravinnossa, kuten esim. paprikassa, joissa aikaisemmin mainitut kofaktorit ovat vahingoittumattomassa muodossa, oli paljon ylivoimaisempaa taistelussa keripukkia vastaan.

Meidän tarpeitamme palvelee paremmin tieto siitä, että kaikki tuoreet hedelmät ja kasvikset sisältävät "elämänvoimaa", jota ei voida täysin jakaa alkuaineisiinsa tai muuntaa kemiallisen rakennekaavan muotoon, ja jonka puitteissa "vitamiinin vaikuttavuuden" elämänvoima toimii, eikä myöskään elämää/henkeämme voida luokitella 10 dollarin arvoiseksi tai minkään sellaisen kemiallisen rakennustarvikkeen arvoiseksi, josta kehomme rakentuu. Onneksi on olemassa vitamiininvalmistajia, jotka tiedostavat tämän tosiasian ja tuottavat raakaravintokonsentraatteja, joilla on suuri vitamiiniaktiivisuus. Kun raakojen (keittämättömien, käsittelemättömien; suom.huom.) hedelmien ja kasviksien syömistä ei ole mahdollista valita, tai kun suurempia määriä tarvitaan, nämä ravintolisät tarjoavat luotettavaa terapeuttista vaikutusta.     

C-vitamiinin historia kuvaa juuri sitä, kuinka näiden vitaalisten, "vitamiineina" tunnettujen  ravintoaineiden saantimme on suunnattoman tärkeää samoin kuin se, että ne saadaan parhaiten ruoasta. Jos arvioimme vitamiinien tärkeyttä terveyttä ylläpitävinä, ja kyllä, jopa sairauksia ennalta ehkäisevinä ja vähentävinä, meidän täytyy hyväksyä se farmasian edustama lääketieteellinen näkökulma, joka uskoo, että terveys on oireiden poissaoloa, ja että oireita vastaan on taisteltava tai ne pitää ajaa syvälle kehoomme lähes kuolettavilla myrkkykemikaalien annoksilla eli lääkkeillä.     

Tällainen näkökulma sairaudesta on itsessään niin sairasta - se, että epäterveydestä ei voisi päästä ulos - ja näistä oireista sairaus sitten johtusi. Muistakaamme, että ei ole koskaan ollut olemassa sairautta, joka olisi johtunut lääkkeen puutteesta.... siten, miksi hyvin perusteltu lääketieteellinen käytäntö on koskaan harkinnutkaan sairauden hoitamista lääkkeillä, eli sen ensimmäisenä hoitokeinona?  


*   Jos Linus Pauling ja muut C-vitamiini-tutkijat ovat oikeassa ja C-vitamiinin puutos aiheuttaa valtimoiden kollageenin vaurioitumisen, asperiinihoitoa, joka aiheuttaa C-vitamiinin puutosta, ei pitäisi pitää turvallisena keinona vähentää sydänkuolleisuutta. Päinvastoin, se horjuttaisi enemmän valtimoiden vahvuutta ja joustavuutta aiheuttaen valtimoverenvuotoa, joka on ensimmäinen asperiinihoidon kuolemaa aiheuttava haittavaikutus.     .


Vastuuvapaudesta luopuminen:: Tätä artikkelin ei ole tarkoitus antaa lääketieteellisiä ohjeita,diagnoosia tai hoitoa. Tässä julkaistut katsaukset eivät ole välttämättä GreenMedInfon tai sen henkilöstön mukaisia mielipiteitä.
     
                                                                     * * * * *

-  http://www.greenmedinfo.com/blog/intravenous-vitamin-c-and-cancer-1
Intravenöösi (= suonensisäinen) C-vitamiini ja syöpä

- Kommentti (tri. Rath Foundation): Tieteellinen mielenkiinto C-vitamiinin käytöstä syövän kontrolloinnissa on ollut lisääntymässä nyt joidenkin vuosien ajan.  Tutkimuksessa (study), joka julkaistiin  arvossa pidetyssä Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America´ssa syyskuussa 2005, vahvistivat tiedemiehet NIH´ssä (= National Institutes of Health)  todeksi C-vitamiinin tappavan selektiivisesti syöpäsoluja. Ottaen tämän huomioon, heidän työnsä vahvisti tri. Matthias Rath´in sekä hänen tutkijaryhmänsä löydökset. Ryhmä oli esittänyt kolme vuotta aikaisemmin löydöksensä 19. Vuosittaisessa Rintasyöpäkonferenssissa Miamissa, Floridassa, ja julkaissut yksityiskohdat tästä tieteellisestä läpimurrostaan ‘USA Today’ssä. Myöhemmin vuonna 2006 Journal of the Canadian Medical Association saattoi päätökseen tämän tutkimuksen julkaisemalla ( published) yksityiskohtaisesti kahden syöpäpotilaan hoidosta, jossa heille käytettiin suonensisäistä C-vitamiinia sekä ravintolisiä. Kolmas syöpää sairastava potilas, jota oli hoidettu samalla hoito-ohjelmalla seitsemän vuoden ajan diagnoosin teosta lähtien ja hän oli pysynyt syövästä vapaana suurimman osan tuosta ajasta siitäkin huolimatta, että hän oli pitkäaikainen tupakoitsija.  Siksi onkin merkittävää, että tämänhetkinen tutkimus vahvistaa, että suuret annokset suonensisäisesti annetut askorbaattihoidot voivat vähentää tulehdusta ( reduce inflammation ) syöpäpotilailla ja että tämä on turvallista ( safe ) ja hyvin siedettyä ( well-tolerated ).

-   http://www.pnas.org/content/102/38/13604.full
 Farmakologiset askorbiinihappokonsentraatiot tappavat selektiivisesti syöpäsoluja: ne toimivat esilääkityksen tavoin vapauttamalla vetyperoksidia H2O2 kudoksiin  Action as a pro-drug to deliver hydrogen peroxide to tissues C-vitamiiniannokset

http://www4.dr-rath-foundation.org/pdf-files/usatoday_poster.pdf

 http://www.cmaj.ca/content/174/7/937.full
 Suonensisäisesti annosteltava C-vitamiini syöpähoitona: kolme tapausta 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22963460
Suuren suonensisäisen C-vitamiiniannoksen vaikutus syöpäpotilaiden tulehdukseen 

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16570523  : 
Kliininen pilottitutkimus jatkuvasta suonensisäisestä askorbaatin annosta terminaalipotilailla. 

 http://link.springer.com/article/10.1007/s00280-013-2179-9/fulltext.html
 Ensimmäisen asteen kliininen koe suurten suonensisäisten askorbiinihappoannosten turvallisuudesta, siedettävyydestä ja farmakokineetiikasta pitkälle kehittyneillä syöpäpotilailla 

 http://www.vaccinationcouncil.org/2012/09/07/vitamin-c-for-whooping-cough-updated-edition-suzanne-humphries-md/
C-vitamiinia hinkuyskän hoitoon, tri.Suzanne Humpries
Vitamin C for Whooping Cough. Updated Edition. Suzanne Humphries, MD - See more at: http://www.vaccinationcouncil.org/2012/09/07/vitamin-c-for-whooping-cough-updated-edition-suzanne-humphries-md/#sthash.yHQ7ELkg.dpuf

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2013-05/aaop-vcm042613.php
C-vitamiini saattaa poistaa raskaanaoleville tupakoijille syntyneitten lasten keuhko-ongelmia

http://www.sott.net/article/254526-High-dose-IV-vitamin-C-kills-cancer-cells
Suuret C-vitamiiniannokset tappavat syöpäsoluja
Vitamin C for Whooping Cough. Updated Edition. Suzanne Humphries, MD - See more at: http://www.vaccinationcouncil.org/2012/09/07/vitamin-c-for-whooping-cough-updated-edition-suzanne-humphries-md/#sthash.yHQ7ELkg.dpuf

Tri. Matthias Rath: "Miksi eläimet eivät saa sydänkohtauksia, mutta ihmiset saavat!" (Saatavana Lootus-kirjasta suomeksi)

Big Pharma:  https://www.youtube.com/watch?v=ISwN7-mPo7c

C-vitamiini ja syöpä: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/01/170109134014.htm
Vitamin C for Whooping Cough. Updated Edition. Suzanne Humphries, MD - See more at: http://www.vaccinationcouncil.org/2012/09/07/vitamin-c-for-whooping-cough-updated-edition-suzanne-humphries-md/#sthash.yHQ7ELkg.dpuf

1 kommentti:

  1. C-vitamiini sitoutuneena rasvahiukkaseen voi olla tehokkaampi ja halvempi kuin intravenöösi (=iv) mega-annos C-vitamiinia. - C-vitamiinilla on voimaa parantaa!!

    http://www.naturalnews.com/042593_liposomal_vitamin_C_mega-dose_alternative_cancer_treatment.html

    VastaaPoista