tiistai 12. toukokuuta 2015

WIKIPEDIA

Wikipedian artikkeleiden paikkansapitävyys: Vakavia kysymyksiä herää jatkuvasti


Lähde:  http://www4.dr-rath-foundation.org/features/accuracy_of_articles_on_Wikipedia_serious_questions.html

Nyt kun lähes miljardi verkkosivustoa one billion websites on saatavilla ja luku kasvaa päivä päivältä, World Wide Web´issä saatavilla oleva tietomäärä näyttää lähes rajattomalta. Monien ihmisten tiedonhakulähde netistä tuntuu olevan  Wikipedia, itse-tehty "vapaa" tietosanakirja. Vuonna 2001 laskivat Jimmy Wales ja Larry Sanger sen liikkeelle, ja se sisältää laajalti nimettömien käyttäjien kirjoittamaa materiaalia. Wikipedia sisältää nyt  35 miljoonaa artikkelia 288:lla eri kielellä ja se sijoitetaan yhdeksi maailman kymmenenneksi suosituimmaksi nettisivustoksi  most popular websites. Kaiken ylimainonnan takaa on kuitenkin noussut vakavia kysymyksiä sen sisällön paikkansapitävyydestä.

Screenshot of the Wikipedia home page.
Kun Wikipedian tietoihin pääsee käsiksi, on hyvä mielessä pidettävä peukalosääntö, että vaikka sinä itsekin tutkisit asioita sieltä, et millään voi tietää perustuvatko lukemasi artikkelit tosiasioihin, puolitotuuksiin tai jopa valheisiin. Vaikka Jimmy Wales voidaan säännöllisesti löytää kerskumasta kuvitelluista luomuksensa eduista ja tekemästään mahtipontisesta todellisuudesta, perustotuus on hyvin toisenlainen.   

Juuri viime kuussa, paljastui, että artikkeli, joka oli ollut tällä sivustolla melkein 10 vuotta, oli täysin keksitty. . Kirjoitus “Jar’Edo Wens”´istä, oletettavasti Austraalian aboriginaalien jumalaluudesta, koko artikkeli ja sen aihealue oli tietoinen petos. Mutta ei siinä kaikki.  Tammi-helmikuun 2015 välillä, kaikenkaikkiaan 33 huijausta paljastui Wikipedian artikkeleista. Merkittävää on se, että emme voi mitenkään tietää kuinka monta sivua enemmän vielä näitä perättömiä sivuja sieltä löytyy. 

Tri. Rath ja Foundation´imme olemme olleet kauan tietoisia Wikipediaan liittyvistä tosiasioista. ´Demokratian´, `vapaan sanan`ja ´avoimen yhteiskunnan´ verhojen takana on tätä sivustoa käytetty välineenä kontrolloida yleistä mielipidettä kautta koko maailman. Saavuttaakseen tämän tavoitteen ovat eliittiryhmän korkean tason  toimittajat nyt vastuussa tämän sivuston sisällön kontrolloimisesta an elite group of secretive high-level editors is now responsible for controlling its content. Mitkä tahansa tämän ryhmän ulkopuolisten ihmisten julkaisut poistetaan varsin todennäköisesti.

Erityisesti jokainen Wikipediaan julkaistavaksi aiottu informaatio, joka uhkaa vuosittaisen monitriljoonaisten  arvoisten öljy- tai lääkekartellein intressejä poistetaan vikkelästi. Näin tapahtuu erityisesti tapauksissa, jotka koskevat tietoa tieteellisiin tutkimuksiin liittyvistä edistysaskeleista luonnonlääketieteessä, jonka arvoa  vähätellään säännöllisesti ja sen kannattajia häpäistään. Sen lisäksi käy ilmi, että 90% kaikista lääketieteellisistä hakusanoista 90 percent of ALL medical entries Wikipediassa on virheellisiä. Lääkeyhtiöitä on esimerkiksi syytetty artikkeleittensa editoinnista, kun he poistavat viitteet lääkkeiden aiheuttamiin haittavaikutuksiin.


David H. Gorski, jonka monet uskovat olevan Wikipedian toimittaja MastCell, ja syöpäkirurgi, joka on saanut rahoitusta vakiintuneista rahastoista: US Department of Defense, the US National Cancer Institute, the ASCO Foundation, ja the Breast Cancer Research Foundation. Hän on saanut myös €30,000 määrärahan Bayer´ilta. Lisää tietoa Gorski'n väitetyistä sidonnaisuuksista lääketeollisuuteen, lue tämä artikkeli  this article.
Wikipediassa julkaistu artikkeli tri. Rath´ista  Wikipedia article on Dr. Rath on klassinen esimerkki siitä, kuinka Wikipedia yrittää johtaa lukijoitaan harhaan terveyden alalla. Pääasiallisesti  tekemällä juuri samoin kuin mitä Wikipedian oma toimintaperiaate kuvaa "hyökkääväksi sivustoksi"  “attack page”, ja artikkeli halventaa tri. Rath´in  persoonallisuuta, eikä sisällä ainoatakaan merkittävää mainintaa yli 100sta vertaisarvioidusta tutkimuksesta  peer-reviewed studies , jotka hän on julkaissut tieteellisissä julkaisuissa, ja rikkoo myös Wikipedian omia sääntöjä elossa olevien henkilöiden elämäkerroista rules on biographies of living persons , jotka on kirjoitettu  lähes yksinomaan erittäin yksipuolisella ja epäluotettavalla tavalla. 

Yritettyämme monien vuosien ajan korjata joitakin avainasemassa olevia tosiasioihin perustuvia virheitä ja täysin ujostelemattomalla tavalla puolueellisia lausuntoja  Wikipediassa olevassa julkaistusta artikkelista tri. Rath´ista, ymmärsimme, että kun kyseenalaistetaan lääketeollisuuden eturyhmät, tosiasiat eivät ole tervetulleita Wikipediaan  the facts aren’t welcome on Wikipedia. Yhä pahempaa, sillä käytännöllisesti katsoen jokainen asia, jonka mainitsetkin, Google-haku näyttää nykyään melkein poikkeuksetta Wikipedian artikkelin joko ensimmäisenä tai toisena tuloksena. Jos Wikipedia olisi  tarkka ja luotettava tiedonlähde, ei tämä ehkä olisi niin pahaa. Mutta se laajuus, millä se on   vaientamassa aktiivista maailmanlaajuista tietoa dumbing down global knowledge ja johtamassa harhaan lukijoitaan, Wikipedian väite claim siitä, että se haluaa meidän osaavan näin "kuvitella maailman, jossa jokainen yksittäinen ihmisolento voi vapaasti jakaa koko tietämyksensä yhteissumman" on täysin ristiriidassa todellisuuden kanssa. 

7 May, 2015

                                                            * * * * *

https://www.youtube.com/watch?v=O0lEmXJD7p4&feature=youtu.be

 http://www.naturalnews.com/047630_Wikipedia_academic_bias_homeopathic_medicine.html

Jimmy Whales ja Wikipedia: Kuinka sen artikkelit yrittävät muokata ihmisten asenteita:   http://www.naturalnews.com/Wikipedia.html

Natural News ja Mike Adams: tällaista tietoa hänestä levitetään tässä netti-tietosanakirjassa: https://en.wikipedia.org/wiki/NaturalNews

 http://www.naturalnews.com/051060_wikipedia_Jimmy_Wales_extortion_racket.html

Älä lahjoita rahaa Wikipedialle:
http://www.wiki-rath.org/donations_to_wikipedia.html

http://www.naturalnews.com/054902_Wikipedia_propaganda_paid_editors.html 


VETOOMUS: Jimmy Wales´in korjattava tieteellisten tutkimusten osoittamat tiedot oikeiksi WIKIPEDIAAN: https://www.change.org/p/jimmy-wales-clean-up-the-wikipedia-acupuncture-page-to-reflect-medical-and-scientific-consensus/u/19107851?utm_medium=email&utm_source=notification&utm_campaign=petition_update

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti