perjantai 6. toukokuuta 2011

Tuhkarokko uhkaa?


Kuva: http://www.naturalnews.com/gallery/Articles/Woman-Buying-Supplements.jpg

Vitamiiniravintolisät voivat pelastaa lapsesi kuolemasta tuhkarokkoon ja ripuliin 

6.1.2011 kirjoittanut  S. L. Baker

 (NaturalNews) UNICEFin mukaan noin 2 miljoonaa lasta kuolee joka vuosi ripuliin. Ja World Health Organization (WHO)n mukaan noin 200 000 ihmistä – enimmäkseen lapsia – kuolee vuosittain tuhkarokkoon.
Mutta on olemassa tehokas keino vähentää lastentauteja ja kuolemista näihin tauteihin. Uusi Cochrane-instituutin tutkijoiden tekemä tutkimus allekirjoittaa vahvasti sen, että A-vitamiini-lisien antaminen ja käyttö perustuu laajaan tutkimukseen, joka osoittaa sen alentavan tuhkarokon ja ripulin esiintymistä ja säästää lopultakin elämiä.   

Tutkijat huomauttavat, että A-vitamiinin puute on yleistä alhaisten ja keskinkertaisten tulojen omaavien maiden ihmisillä. Seurauksena voi olla kehin heikentyneet toiminnat, ja lisääntynyt riski sokeutua, saada tulehduksia ja kuolla ennenaikaisesti.

 WHO suositteli äskettäin A-vitamiinilisiä raskaanaoleville äideille ja lapsille. Uuden tutkimuksen mukaan, joka julkaisiitn juuri  Cochrane Database of Systematic Reviews´issä, A-vitamiinilisäohjelmia  on kritisoitu kuitenkin siitä, ettei vitamiinin käyttö tehoa kehitysmaissa.  Kuitenkin uudessa katsauksessa, jossa tutkittiin 43 tehtyä koetta, 15 633 lapsella 6-kuukautisista – 5-vuotiaisiin, osoittaa vitamiinin olevan epäilemättä elämää pelastava.

Kaiken kaikkiaan A-vitamiinikapselien antaminen vähensi kaikista syistä aiheutuvaa kuoleman riskiä 24%:lla verrattuna plaseboon tai tavanomaiseen lääkehoitoon ilman A-vitamiinia.   
Loppupäätelmä: tämä vastaa lähes miljoonan A-vitamiinin puutteesta kärsivän lapsen elämän pelastamista joka vuosi.

Katsauksessa huomattiin, että A-vitamiinilisän käytön hyöty kehitysmaissa näyttää liittyvän tuhkarokon ja ripulin ennaltaehkäisevään vaikutukseen. "A-vitamiinin käyttö liittyy tuhkarokko- ja ripulitapausten vähenemiseen, samoin kuin näistä johtuviin lapsikuolleisuuslukuihin,” Zulfiqar Bhutta, Karachissa Pakistanissa olevan Division of Women and Child Health at Aga Khan University´ n   puheenjohtaja ja vanhempi projektitutkija, sanoi mediatiedotteessa. "Kuitenkaan ravintolisän vaikutusmekanismeja ei ymmärretä täysin, joten tähän voidaan keskittyä lisätutkimuksissa.”

Tutkijat suosittelevat vahvasti A-vitamiinilisien anto-ohjelman jatkamista alle 5-vuotiaille lapsille. He eivät kuitenkaan pidä tätä lopullisena ratkaisuna A-vitamiinin puuteongelmaan. "Vahvistaminen, siis ravinnon monipuolistaminen, ruoan jakeluohjelmat ja puutarhaviljelyn kehittämminen kotipuutarhoissa ja biologisuuden vahvistaminen voivat tuottaa pysyvämpää parannusta,” sanoi Bhutta. "Esimekiksi A-vitamiinipitoisuuden nostaminen pääasiallisissa tuotteissa kuten riisissä tai viljellyssä maississa saattaisi edistää bioenergiaa sisältävien ruokien  kuten punakeltaisen bataatin  käyttöä.”

Lisää tietoa::
http://doi.wiley.com/10.1002/146518...

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Immunization Programs Under Scrutiny (Part 1) = Rokotusohjelmat tarkkailun alla (Osa 1)

Vaccine philosophical exemptions: A moral and ethical imperative = Filosofinen rokottamisvapaus: Moraalisesti ja eettisesti ehdoton
Hidden government papers expose lies about measles vaccines for infants =Hallituksen salaiset paperit paljastavat valheita lasten tuhkarokkorokotteista

New Vaccines Required for Texas Students = Teksasin opiskelijoille vaaditaan uusia rokotuksia

Nine month old twins die just minutes after measles vaccination =  9-kuiset kaksoset kuolivat vain muutaman minuutin kuluttua saatuaan tuhkarokkorokotteen

Debunk the Vaccine Lies of the NNII, Part I = Paljastus NNIIn rokotevalheista, osa 1


                                                          * * * * *
Nyt kun Suomen uutiset kertovat tuhkarokkotapauksia löytyneen maastamme, aletaan taas vedota ROKOTUSTEN ottamisen tärkeyteen. Yllä kerrottu tutkimus kuitenkin vahvistaa taas kerran vitamiinien saannin tärkeyttä ennalta ehkäisevänä keinona välttää monia sairauksia.

RAVINNON laadun tärkeys onkin meillä syrjäytetty tai sen luullaan täyttävän THL:n suosittelemalla "ruokalautasellamme" kaikkien vitamiinien ja hivenaiheiden saantitarpeemme, emmekä siten tarvitsisi ollenkaan ravintolisiä.  Meitä jopa varoitellaan liian suurten vitamiinimäärien aiheuttavan mahdollisia haittoja.

Odottaville äideillemme ja pienille vauvoillemme suositellaan paljon pienempiä A-vitamiiniannoksia kuin vielä aikana jona itse olin odottava äiti. Kuitenkaan rasvaliukoisten vitamiinien liikasaannista ei ole todistettua tieteellistä näyttöä, koska annosten pitäisi silloin olla todella suuria, jotta myrkytyksiä voisi tapahtua. 
D-vitamiiniannoksia ollaan pikku hiljaa nostamassa järkeville tasoille niiden oltua 1960-luvulla todella alhaisella tasolla, ja seurauksina on tuolloin syntyneiden keskuudessa turhan paljon MS-tautia, joka vasta nyt ulkomailla myönnetään. D-vitamiinin tärkeydestä meidän leveysasteillamme on nyt jo paljon tutkittua hyötyä monien sairauksien ennalta ehkäisyssä. 

Julkaisen kuitenkin seuraavaksi tutkimuksia, kuinka normaalien ravinnonlähteidemme vitamiinipitoisuudet ovat radikaalisti vähentymeet vuodesta 1951 lähtien tähän päivään. Tehomaatalous ja kasvinsuojelu- ja tuhohyönteismyrkyt ovat lisänä alentamassa tämän päivän ravintomme arvoa, kerryttämällä näitä myrkkyjä elimistöömme.

Orgaaninen luomuruoka sen sijaan on yhä suositumpaa meilläkin hyvän terveyden ylläpitäjänä. Jos tätä ei ole riittävästi saatavilla tulevat mielestäni ravintolisät avuksi, varsinkin sairauksien jo ilmetessä kehossamme. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti