keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Eteeriset öljyt SIIVOUKSEEN

Korvaa kotisi siivousmyrkyt eteerisillä öljyillä(NaturalHealth365) Useimmat ihmiset tietävät ulkoilman myrkkyjen ja saasteitten vaarat  outdoor toxins and pollutants sellaisista lähteistä kuin pakokaasuista, raskaasta teollisuudesta, teollisuuden käyttämistä kemiallisista aineista sekä maatalouden valumista, vain muutamia mainitakseni. Mutta miten paljon tiedät niistä myrkyistä, jotka vaanivat aivan oman keittiösi pesualtaan kaapissa?

Tosiasia on, että juuri ne tuotteet, joita käytät päivittäin pitämään bakteerit ja virukset kurissa, voivat levittää haitallisia, myrkyllisiä kemikaaleja kotiympäristöösi, ja aiheuttaa siten terveyshaittoja.   Mieluummin kuin selaisten, kemikaaleihin perustuvien puhdistusaineiden käyttämistä, jotka eivät ole tehokkaita ja jotka saattavat perheesi teveyden vaaraan, ota käyttöösi luonnollinen lähestymistapa puhdistamiseen tehokkailla eteerisillä öljyillä effective essential oils.

Kemialliset puhdistusaineet lisäävät haitallisia, tappavia myrkkyjä kotiisi 

Yrittäessään vähentää sairauksia aiheuttavia mikrobeja ja myrkkyjä ihmiset turvautuvat usein puhdistusaineisiin, joiden yksityiskohtainen ainesosaluettelo sisältää kemiallisia myrkkyjä, ja tämä johtaa näin siihen harha-ajatukseen, että niiden puhdistavat vaikutukset olisivat tehokkaimpia. Sen sijaan he saattavat altistaa henkilön itsensä paljon suuremmalle riskille much greater health risk kuin ne haitalliset bakteerit ja virukset, joita he yrittävät niillä tappaa.


Ei ole olemassa mitään valtakunnallista puhdistusaineita koskevaa kemikaalien säätelysopimusta, eikä niiden ainesosien tai puhdistusaineisiin käytettävien kemikaalien itsensä tarvitse täyttää minkäänlaisia turvallisuuden  vähimmäisvaatimuksia. Yksi suurimmista vaaroista on ihon jatkuva altistuminen myrkyllisille puhdistusainekemikaaleille. Ihon läpäiseminen altistaa nopeasti kehon monet elimet vaarallisille aineille. 

Tavallinen, kotitaloudessa käytettävä puhdistusaine sisältää arviolta 62 myrkyllistä kemikaalia, ympäristöasiantuntijoiden mukaan, mm. ftalaatteja, natriumhydroksidia = lipeää, perkloorietyleeniä, triklosaania, kvaternääristä ammoniumyhdistettä, ammoniakkia, klooria sekä 2-butoksyetanolia.  Environmental Working Group´in mukaan, monet puhdistusaineet sisältävät myös syöpää aiheuttavia, karsinogeenisiä epäpuhtauksia kuten 1,4-dioksaania. Joistakin vapautuu myös pieniä määriä karsinogeenistä formaldehydiä.

Kotitalouksissa yleisesti käytetyt puhdistusaineet ovat yhteydessä syöpään, lisääntymiselinten sairauksiin, hermojen myrkyttymiseen, asthma ja hormoonien hajoamiseen, muitten sairauksien lisäksi.  Vaikka tuotteiden valmistajat väittävät, että pienet määrät näitä erittäin myrkyllisiä kemikaaleja eivät voi aiheuttaa haittaa, ei tämänkaltaista turvallisuustutkimusta vaadita ennen tuotteen markkinoilletuloa eikä haittojen määrää voida mitenkään ennustaa, kun tuotteelle altistutaan säännöllisesti joka päivä. 

Erään New York State Department of Health´in tutkimuksen mukaan, joka tehtiin vuonna 2010, sellaisille äideille, jotka olivat työskennelleet siivoojina odotusaikana, heille syntyneille lapsille oli suuri riski saada syntymävaurioita. Lisäksi on olemassa valtava määrä tieteellistä näyttöä kotitaloudessa käytettävien puhdistusaineitten yhteydestä astmaan ja muihin hengitystie-elinten sairauksiin.   
.

Valitse tehokkaimmat eteeriset öljyt kotisi puhdistamiseen 

Lukuisissa tutkimuksissa on eteeristen öljyjen havaittu omaavan mikrobien vastaista vaikutusta. Eräässä tällaisessa tutkimuksessa, jonka tekivät tutkijat The University of Western Australia´ssa, havaittiin, että käsien peseminen 5% tea tree-öljyä sisältävällä käsienpesuaineella oli huomattavasti tehokkaampaa kuin pesu tavallisella saippualla. The National Association for Holistic Aromatherapy suosittelee eucalyptuksen, sitruunan, lemongras´in sekä myös tea tree´n eteeristen öljyjen  käyttämistä viruksia tappavina aineina ja taisteltaessa myöskin bakteereja vastaan. 

Eteeriset öljyt ovat tehokkaita tuhoamaan sairauksia aiheuttavia mikrobeja ensisijaisesti siksi, että ne sisältävät orgaanisia yhdisteitä, jotka tunnetaan  fenyylipropanoideina ja terpeeneinä,  jotka myötävaikuttavat myöskin öljyjen tuoksuun. Jotkut suosituimmista eteerisistä öljyistä, joita käytetään puhdistustuotteissa - sekä niiden tehokkuudesta että edullisuudesta johtuen - ovat lavendeli, sitruuna, piparminttu, tea tree öljy ja ihana appelsiini.

Ainoa varotoimi eteeristen öljyjen käytössä on se, että jotkut niistä voivat olla haitallisia sisäisesti käytettyinä ja jotkut saattavat aiheuttaa allergisia reaktioita joutuessaan kosketuksiin joittenkin herkkien yksilöiden ihon kanssa. Silmiin joutumista pitää myös välttää.

Laimentamalla öljyjä vedellä ennen niiden käyttöä puhdistukseen vähennetään suuresti kaikkia näitä haittoja. Voit esimerkiksi yksinkertaisesti lisätä muutamia tippoja eteeristä öljyä vettä täynnä olevaan suihkepulloon. Näin syntyvää liuosta voi käyttää kaikkialle talossa, mm. kylpyhuoneessa ja keittiössä.


Lähteet:

http://www.ewg.org/guides/cleaners/content/cleaners_and_health
http://www.naha.org/explore-aromatherapy/about-aromatherapy/most-commonly-used-essential-oils/?keywords=antiviral
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15694979

                                             * * * * *

 http://hybridrastamama.com/can-essential-oils-really-eliminate-toxic-mold/#

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti