lauantai 2. lokakuuta 2010

LASTEN PNEUMOKOKKI-ROKOTUKSET ALOITETTU SUOMESSA

Seuraavassa Hollannissa tehty yliopistollinen tutkimus, joka on julkaistu JAMA:ssa.

23.9.2010

Lasten pneumokokki-rokotteilla riskiä aiheuttaa tulehdusta, joka on vakavaa antibiooteille resistenssiä hengitystiesairautta.

 Kirjoittanut S. L. Baker, features writer

(NaturalNews) Olemme kaikki kuulleet väitteitä, joissa otaksutaan hyvin perusteltua näyttöä ja lähes hysteriaa lasten rokotusten tärkeydestä heidän suojelemiseksi sairauksilta.
Valitettavasti useisiin rokotuksiin ei ainoastaan harvoin liity vakavia haittavaikutuksia
 (http://www.naturalnews.com/vaccines...) vaan nyt ilmenee, että lapset, jotka saavat korvatulehdusta ja poskiontelotulehdusta vastaan suojaavat rokotukset saavat todennäköisemmin vaarallisen muotoisen antibioottiresistanssin tulehduksen = infection.

Juuri Journal of the American Medical Association´issa (JAMA) julkaistun tutkimuksen (research) mukaan, lapset (infants), jotka saivat seitsemänvalenssisen pneumokokki-konjugoidun rokotteen (vaccination) (PCV-7, Prevnar-nimisen rokotteen) 2:n, 4:n, ja 11:n kuukauden ikäisenä, saivat rokottamattomiin lapsiin (babies)verrattuna todennäköisemmin tulehduksen, jonka aiheuttaa pneumokokki serotyppi 19A -- bakteerilaji (bacteria), joka näyttää muuntuvan superbakteeriksi, koska se kehittää nopeasti vastuskyvyn useimmille antibiooteille (antibiotics). Erityisesti rokotetuilla lapsilla oli lisääntynyt alttius (risk) saada tämän tyyppinen infektio nenäonteloihin ja nenän takaisiin nielun yläosiin.

”Pneumokokki-serotyyppi 19A lajin esiintymisen tämänhetkistä nopeaa lisääntymistä, joka on usein monille antibiooteille resistantti, on havaittu lisääntyvässä määrin viimeisen vuosikymmenen ajan. USA:ssa (United States), serotyppi 19A aiheuttaa tällä hetkellä yleisimmin pneumikokki-serotyyppiset tulehdukset ja hengitysteiden pneumokokkien aiheuttamat sairaudet (disease) ja se on kaikkein useimmin havaittu serotyyppi nenä-nielu-alueella,”  tutkimusryhmä University Medical Center Utrecht Alakomaissa raportoi tutkimuksessaan.

Kuitenkin 19A-infektioiden (infections) lisääntymisen syistä on kiistelty. Onko tämä jollain tapaa syntynyt vain itsestään vai liittyykö siihen antibioottien liikakäytön leviäminen laajalle     - – vai olisiko mahdollista, että näiden tulehdusten lopettamiseksi annetut rokotteet (vaccines) jotenkin edesauttaisivat näitä mahdollisesti vakavia, antibiooteille (antibiotic) resistenttiejä tulehduksia kehittymään? ”USA:ssa ja muissa maissa serotyyppi 19A:n lisääntyminen on yhdistetty aikanaan laajalle levinneen PCV-7 rokotteen lasten rokotusohjelmaan lisäämiseen,” huomauttivat hollantilaiset tiedemiehet julkaisussaan.

Täten Elske J. M. van Gils, M.D. kolleegoineen päättivät tutkia PCV-7-rokotuksen ja nenä-nielu-tulehduksen yhteyttä serotyyppi 19A-pneumokokin kanssa vastasyntyneillä Alankomaissa (missä antibioottiresistenssin luvut ovat alhaisia). Lapsia tutkittiin 2 vuoden ikään asti.  
Tutkimus tehtiin kesäkuun 2005 ja helmikuun 2008 välisenä aikana, ennen kuin PCV-7-rokotus otettiin Alankomaissa käyttöön laajalti. Kaikkiaan 1 003 vauvaa satunnaistettiin kolmeen ryhmään: yksi ryhmä sai 2 annosta PCV-7-rokotetta 2:n ja 4:n kuukauden ikäisinä; toinen ryhmä sai 2 annosta sekä yhden lisäannoksen PCV-7-rokotetta 2:n, 4:n ja 11:n kuukauden ikäisinä; ja kolmas kontrolliryhmä ei saanut rokottetta ollenkaan (vaccinations). Vanutuppo-näytteet nenä-nielualueelta lapsilta otettiin 6:n viikon ikäisinä ja kun he olivat 6:n, 12:n, 18:n ja 24:n kuukauden ikäisiä.

Entä tulokset? Kun lapset olivat 24-kuukautisia, ne, jotka oli rokotettu, saivat lähes kaksi kertaa todennäköisemmin serotyyppi 19A-tyyppisen bakteeri-infektion.. Kaiken kaikkiaan 16.2 % rokotetuista sairastui tulehduksiin kun, taas 9.2 %:lla rokottamattomista oli tulehduksia.     
JAMAn tutkimuksessaan, tutkijat havaitsivat tutkimuksensa osoittaneen ensimmäistä kertaa, että PCV-7-rokote voi aiheuttaa (lead) serotyypin 19An infektioita – taudinaiheuttajia, joiden tunnetusti tiedetään aiheuttavan keskikorvan tulehdusta samoin kuin mahdollisesti myös invasiivista pneumokokin aiheuttamaa hengityselinsairautta, joka on resistentti antibiooteille.  
- Joten aikovatko tiedemiehet kieltää PCV-7-rokotteen? Uskomatonta kyllä – vastaus on EI. Sen sijaan he tutkivat “ laajakirjoisempien” rokotteiden lisäämistä.

Tutkijat lisäsivät tämän varoituksen: “ Meidän tulee kuitenkin tiedostaa, että toisia saman tyyppisiä serotyyppejä mahdollisine sairastuttamisineen tulee kehittymään edelleen ja siksi pneumokokin tarkkailu tulee olemaan tärkeää laajennettujen pneumokokki-konjukaatio-rokotteiden käyttöön oton jälkeen.” 

He toisin sanoen myöntävät, että uusien llapsille tarkoitettujen laajakirjoisempien rokotteiden käyttöönoton jälkeen, lääkäreiden ja muiden tulisi etsiä ja tarkkailla yhä uusien rokotteiden aiheuttamien sairauksien kehittymistä.

Lisää tietoa:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/...     http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed                                    http://www.naturalnews.com/superbug...


Lähde suomennokselle:
http://www.naturalnews.com/029824_vaccination_respiratory_infections.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti